Φραγκάκης: Οι βιώσιμες και σύγχρονες μεταφορές, προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκάκης: Οι βιώσιμες και σύγχρονες μεταφορές, προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού
Ο κ. Φραγκάκης επισήμανε τη βούληση της κυβέρνησης να ενισχυθούν και να προωθηθούν οι πράσινες μεταφορές ως μέρος του ευρύτερου στόχου για βιώσιμο τουρισμό.

Οι προοπτικές της επικείμενης τουριστικής σεζόν καθώς και η προετοιμασία η οποία γίνεται από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ προκειμένου φέτος να επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για τον τουρισμό σε όλη τη χώρα, συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στα γραφεία του ΕΟΤ, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Βασίλη Μαραγκάκη και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων Ηλία Καραπατάκη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ενημερώθηκε για σημαντικά αιτήματα του κλάδου, όπως είναι η πορεία αντικατάστασης των συμβατικών ταξί με πολυθέσια, η ενίσχυση των κινήτρων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα ταξί, ζητήματα μείωσης κόστους λειτουργίας και αναπροσαρμογής κομίστρων καθώς και θέματα που αφορούν τους ελέγχους και την κατά το δυνατόν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ξένους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο κ. Φραγκάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαραγκάκη και τον κ. Καραπατάκη για την εποικοδομητική συνάντηση τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να βελτιώνονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες μεταφορών προς τους επισκέπτες ως προϋπόθεση ποιοτικής αναβάθμισης συνολικά του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας. Επισήμανε τέλος τη βούληση της κυβέρνησης να ενισχυθούν και να προωθηθούν οι πράσινες μεταφορές ως μέρος του ευρύτερου στόχου για βιώσιμο τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider