Τουρισμός
14-05-2021 | 09:57

Γερμανικός Τύπος: Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανικός Τύπος: Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα μέτρα της κυβέρνησης της Γερμανίας για τη διευκόλυνση επισκέψεων στο εξωτερικό για τουρισμό αναφέρεται ο Τύπος της χώρας, γεγονός που αφορά και τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως μεταφέρει η Deutsche Welle, η Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο με τίτλο «το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές», αναφέρει ότι «λίγες μέρες πριν τις σχολικές διακοπές της Πεντηκοστής η γερμανική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς για τα ταξίδια. Από χθες όσοι τουρίστες επιστρέφουν από συγκεκριμένες χώρες αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα που εξακολουθεί να ισχύει. Όσοι μάλιστα έχουν αναρρώσει από κορονοϊό ή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου απολαμβάνουν ακόμα περισσότερες ελευθερίες».

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει: «Ένα αρνητικό τεστ αρκεί για να επιστρέψεις στη Γερμανία από χώρες με λιγότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ανάμεσά τους 18 από τις χώρες της ΕΕ, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Αυστρία. Δεκαήμερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει για όσους επιστρέφουν από τη Τουρκία, τη Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τυνησία διότι αυτές θεωρούνται ακόμα χώρες υψηλού ρίσκου.

Σε άλλο άρθρο με τίτλο «Πού είναι εφικτές διακοπές» η SZ γράφει: «Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες, η Ιταλία ακολουθεί στις 15 Μαΐου και η Αυστρία στις 19 του μηνός. Ως εισιτήριο αρκεί ένα αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι ανάρρωσαν από το κορονοϊό, καθώς και τα μικρά παιδιά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με χαμηλά τον πήχη και ισχυρές ζώνες άμυνας κάνει ντεμπούτο ο τουρισμός

To σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού παρουσίασε ο Θεοχάρης

Γερμανικός Τύπος: Το «πείραμα της Ρόδου» και το μεγάλο στοίχημα

MUST READ

Επίσημη επανεκκίνηση του τουρισμού - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γερμανικός Τύπος: Το «πείραμα της Ρόδου» και το μεγάλο στοίχημα