10 από τα πιο χλιδάτα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 από τα πιο χλιδάτα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό
Πολυτέλεια και άνεση για χοντρά πορτοφόλια

Από τα λευκά σπίτια στα βράχια της Σαντορίνης μέχρι τα παριζιάνικα λιθόστρωτα δρομάκια, υπάρχει μια εμπειρία ξενοδοχειακής διαμονής που ταιριάζει με όλα τα γούστα αν και όχι με όλα τα πορτοφόλια.

Ο λόγος για τα πολυτελή καταλύματα της Ευρώπης ενός προορισμού γνωστού για τον πολιτισμό του, την κλασσική τέχνη του, την μουσική του αλλά και την ενδιαφέρουσα κουζίνα του.

Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη έχει πολλά στολίδια να επιδείξει. Τα παρακάτω δέκα πολυτελή ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στα καλύτερα της Ευρώπης και φυσικά ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα ελληνικό, σύμφωνα με το theRichest.com

Το γύρω τοπίο του Κάστρου του Άσφορντ καθιστά την πρώτη εικόνα του επισκέπτη μοναδική, λες και πρόκειται για σκηνικό από ταινία ή παραμύθι. 

Εξίσου εντυπωσιακό βέβαια είναι και το εσωτερικό του στο οποίο συναντά κανείς έπιπλα κατασκευασμένα στο χέρι, μεγάλους πολυελαίυς με κρύσταλλο αλλά και σπάνια μάρμαρα. 

Πέρα απο τις στιγμές χαλάρωσης οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν ένα απόγευμα παίζοντας γκολφ ή τένις μέσα σε αυτό το ονειρικό τοπίο.

Το περίφημο Ritz της Γαλλίας έκλεισε για ανακαίνιση το 2012. Τέσσερα χρόνια και 440 εκατομμύρια δολάρια χρειάστηκαν ώστε να επιστρέψει με ακόμα περισσότερη πολυτέλεια εν συγκρίσει με το παρελθόν.

Ο κήπος Ritz διαθέτει δύο γυάλινα θερμοκήπεια με αναδιπλούμενες στέγες, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τη φύση όλο το χρόνο.

Μάλιστα το ξενοδοχείο διαθέτει και το πρώτο Chanel Spa στον κόσμο, προς τιμήν της Coco Chanel που έμεινε στο Ritz για πάνω από 30 χρόνια.

Το μπαρ Hemingway είναι ένα ακόμα διάσημο σημείο του ξενοδοχείου στο οποίο παρουσιάζονται οι celebrities που σύχναζαν στο ξενοδοχείο μέσα από σπάνες φωτογραφίες. 

Σκεφτείτε το πιο πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου... τώρα διπλασιάστε την φαντασίωσή σας και θα φτάσετε στα  επίπεδα του Four Seasons στη Μόσχα. Μόλις εισέλθετε, σας καλωσορίζουν γιγαντιοι πολυέλαιοι, μαρμάρινα δάπεδα και χρυσές λεπτομέρειες γύρω από το λόμπι. 

Τα δωμάτια έχουν το μέγεθος ενός διαμερίσματος και οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο υπερσύγχρονο spa του ξενοδοχείου.

Ωστόσο το ξενοδοχείο ξεχωρίζει και για την ιδανική τοποθεσία του, αφού απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από το Κρεμλίνο, την Κόκκινη Πλατεία και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Φυσικά η πολυτέλεια δεν θα μπορούσε να λείπει κι από την χώρα μας. Φωλιασμένο κάπου στο Πόρτο Χέλι, το Amanzoe προσφέρει μια σειρά ιδιωτικών βιλών, κάθε μια από τις οποίες διαθέτει ένα king-size κρεβάτι και υπέροχη θέα στην ύπαιθρο και το Αιγαίο καθώς και ιδιωτική πισίνα. 

Ωστόσο για τους λάτρεις της θάλασσας το ξενοδοχείο διαθέτει και ιδιωτική παραλία με προσφερόμενες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, καγιάκ και paddleboarding.

Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ελληνικά και μεσογειακά πιάτα με τοπικά προϊόντα και φυσικά φρέσκο ψάρι.

Παρά την επωνυμία του που παραπέμπει σε ένα κλασσικο ξενοδοχείο, το Conservatorium Hotel έχει σύγχρονα πλεονεκτήματα. Τα δωμάτια είναι μινιμαλιστικά σε μπεζ αποχρώσεις που δένουν αρμονικά με τα δρύινα πατώματα από ξύλο βελανιδιάς και τα έντονα χρώματα των λεπτομερειών.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μια μπανιέρα ιαπωνικού στυλ και να αναζωογονηθούν στα μεγάλα ντους.

ΚΑτά την διαμονή τους εκεί το πιθανότερο είναι να συναντήσουν εγχώριους celebrities να απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους ή περίφημους σχεδιαστές μόδας να χαλαρώνουν στο λόμπι ή να απολαμβάνουν ασιατικά πιάτα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου

Η Costa Smeralda είναι ένα εξαίσιο νησί της Σαρδηνίας που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Μέσα σε ένα καταπράσινο μεσογειακό τοπίο, το Hotel Cala di Volpe είναι μια όαση πολυτέλειας για την οποία οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώσουν περί τις 22.000 την βραδιά την περίοδο αιχμής.

Στόχος της διαμονής σας βέβαια πρέπει να είναι η χαλάρωση. Οι επισκέπτες ξυπνούν αργά κι απολαμβάνουν το γεύμα τους μέσα σε αυτό το εκπληκτικό τοπίο.

Πρόκειται για ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στο Cap D'Antibes το οποίο διαθέτει 117 δωμάτια και δύο βίλες με επιχρυσωμένους καθρέφτες και πολυελαίους.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στον κήπο των 90.000 τετραγωνικών μέτρων ή αν είναι λάτρεις των σπορ να απολαύσουν ένα παιχνίδι τένις σε κάποιο από τα πολλαπλά γήπεδα τένις που διαθέτει.

Αν ωστόσο ο καιρός το ευνοεί μπορείτε να ξεκινήσετε μια κατάδυση με την βοήθεια του ειδικού σκάφους που υπάρχει εκεί ή να κάντε μια βουτιά στην πισίνα με θαλασσινό μερό που είναι μέσα στο φυσικό βράχο.

Αν δε είστε λάτρης των γεύσεων, το εστιατόριο Eden-Roc θα σας σερβίρει από κλασσικά πιάτα όπως ψητό λαβράκι έως και αστακό με εστραγκόν. 

Μόλις μπείτε στο λόμπι, θα διαπιστώσετε ότι ήρθατε στο κατάλληλο μέρος για να σας περιποιηθούν. Το κτήριο ξεχωρίζει για τις πανύψηλες οροφές, τα δάπεδα και τους τοίχους με μαρμάρινη επένδυση αλλά και τους λαμπερούς πολυελαίους του. Ωστόσο τα τεράστια παράθυρά του και το φυσικό φως που μπαίνει από αυτά κάνουν το λόμπι ακόμα πιο φιλόξενο.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν έπιπλα σε αυτοκρατορικό στιλ, πολυθρόνες από βελούδο και  γιγάντια κρεβάτια που καλύπτονται με τα καλύτερα κλινοσκεπάσματα.

Το γυμναστήριο δε είναι εξοπλισμένο με TechnoGym cardio και προγραμματισμένες προπονήσεις για τους επισκέπτες. Κι αν πάλι ξεχάσατε τον αθλητικό σας εξοπλισμό μην ανησυχείτε, μπορείτε να δανειστείτε από το ξενοδοχείο όλα τα είδη New Balance που σας χρειάζονται.

Χτίστηκε το 2009 και κόστισε 1,65 δισ. δολάρια. Το συγκεκριμένο «παλάτι» αποτελεί ένα εντυπωσιακό χρυσοποίκιλτο κτήριο του οποίου οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν περί τα 18 χιλιάδες δολάρια για μια νύχτα.

Οι παροχές του βέβαια, συνδυάζονται με την τιμή του. Μόλις κάνετε check-in, ένας προσωπικός μπάτλερ σας περιμένει και είναι διαθέσιμος για εσάς 24/7. Το πολυτελές συγκρότημα διαθέτει 564 κλιματιζόμενα δωμάτια με ιδιωτικό αίθριο το καθένα και 10 εστιατόρια με ανατολίτικη κουζίνα κι όχι μόνο, για να μπορέσει να ικανοποιήσει κάθε γούστο των επισκεπτών του.

Επιπλέον διαθέτει μια πισίνα 5 στρεμμάτων για να δροσιστείτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Εάν βέβαια είστε λάτρης της θάλασσας μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο στην ιδιωτική παραλία του. Αν επιζητάτε περαιτέρω χαλάρωση δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε στο σπα του ξενοδοχείου για να απολαύσετε ένα μασάζ ή άλλες περιποιήσεις σώματος.

Οι πολυσύχναστοι δρόμοι του Λονδίνου σιγούν μόλις ανοίξετε τις σφυρήλατες σίδερένιες πόρτες του Rosewood. Ξαφνικά βρίσκεστε σε μια αυλή στο βάθος της οποίας δεσπόζει ένα εντυπωσιακό κτήριο Belle Epoque.

Καθώς ανεβαίνετε την μαρμάρινη σκάλα, έρχεστε αντιμέτωποι με μια πλούσια εσωτερική διακόσμηση την οποία απολαμβάνετε και σε όποιο από τα 262 δωμάτια και 44 σουίτες κι αν επιλέξετε.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της πολυτέλειας να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μόνο ξενοδοχείο στον κόσμο που έχει τον δικό του ταχυδρομικό κώδικα.

Επιπλέον, το Rosewood υπόσχεται να κακομάθει τους καλέσμένους του με το βρετανικό τους μενού. Απολαύστε ένα απογευματινό τσάι ή κατευθυνθείτε προς το Pie Pie, για να δοκιμάσετε τη μοναδική γεύση των παραδοσιακών βρετανικών πιάτων κι ας μην είναι και τόσο φημισμένα

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:53

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ποια είναι η Σύμβαση Παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των 3 κάθετων οδικών αξόνων της

17:47

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS της σύμβασης παραχώρησης για την Εγνατία Οδό

17:28

Ρωσία: Μειώνει την παραγωγή πετρελαίου για να καλύψει τη διαφορά με τις άλλες χώρες του OPEC+

17:16

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την έννοια του χρόνου

17:15

Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος μετά τη ρωσική επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο

17:13

Intralot: Πρόωρη ολική αποπληρωμή ομολόγου στις 9 Απριλίου

17:08

Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour στις 14-18 Μαΐου 2024

16:53

Πλημμύρες: Μέχρι σήμερα η πρώτη αρωγή του 2023 φτάνει τα 171 εκατ.

16:46

Υπ. Μεταφορών: Το νέο μοντέλο αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

16:30

ΒΕΑ για αύξηση κατώτατου: Ανάσα για τους εργαζόμενους, επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις

16:23

Τράπεζες: Άντλησαν κεφάλαια 4,9 δισ. ευρώ τους τελευταίους 15 μήνες μέσω ομολογιακών εκδόσεων

16:05

Κλειστή σήμερα και την Δευτέρα η Wall Street

15:54

Σκάνδαλο ρωσικής επιρροής στο Ευρωκοινοβούλιο

15:48

Νετανιάχου: Συμφωνεί να στείλει ισραηλινές αντιπροσωπείες σε Αίγυπτο και Κατάρ για διαπραγματεύσεις

15:44

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέο κατάστημα στην Τρίπολη - Ενισχύει το αποτύπωμα της στην Πελοπόννησο

15:40

Η Πιερία και οι κρυμμένοι θησαυροί της

15:29

ΑΑΔΕ - ΣΕΚ: Στην Αθήνα η διεθνής συνάντηση ΑP SMOKE της EUROPOL

15:24

Σάρδη (Energean): Σε πλήρη ανάπτυξη το project αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο, πρόβλημα η γραφειοκρατία

15:21

Αυγενάκης: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσει Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων

15:12

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας μέσω των διεθνών διασυνδέσεων

15:06

ΕΒΕΑ - κατώτατος: Αναγκαία η αύξηση, απαιτούνται όμως παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

15:04

Κατώτατος μισθός: 1,5 εκατ. οι ωφελούμενοι - Τα επιδόματα που αυξάνονται και οι τριετίες

15:02

Η οδοντιατρική περίθαλψη κύριο θύμα της οικονομικής κρίσης - Απογοητευτικά τα στοιχεία

14:56

Ανδρουλάκης: «Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται στο Μαξίμου» - Τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο για τις συνομιλίες τη νύχτα του δυστυχήματος

14:55

Ιntralot: Στα 129,5 εκατ. τα EBITDA το 2023 με ετήσια αύξηση 5,4%

14:52

Τουσκ: Ο πόλεμος δεν είναι πλέον έννοια του παρελθόντος

14:47

«Τουρισμός για όλους»: Έως 8 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα

14:44

ΥΠΑ: Αυξημένη κατά 15,7% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο

14:38

ΗΠΑ: Σε σύμπνοια με τις προβλέψεις ο «αγαπημένος» δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

14:28

Σδούκου: Εντός Απριλίου οι πρώτες αποφάσεις για τις ΑΠΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider