Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη UBS φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η Deutsche Bank μελετά ήδη ένα θεωρητικό σενάριο συγχώνευσης με την ελβετική UBS.
To εν λόγω σενάριο έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που ήδη κυκλοφορούν φήμες περί συγχώνευσης της Deutsche Bank με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank.
Τα σενάρια συγχωνεύσεων έρχονται σε συνέχεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπου και συζητήθηκε η ευρύτερη στρατηγική της Deutsche Bank.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, μια πιθανή συγχώνευση της Deutsche Bank με τη UBS κρίνεται πιο πιθανή – και πιο εφικτή – από μια αντίστοιχη συγχώνευση με την Commerzbank.
Και αυτό γιατί μια συγχώνευση με την Commerzbank θα ωθήσει στα ύψη το κόστος αναδιάρθρωσης εντός του γερμανικού τραπεζικού συστήματος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η γερμανική κυβέρνηση κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 15% της Commerzbank.