Apple και Google δεν νοιάζονται αν έχεις πτυχίο!

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Apple και Google δεν νοιάζονται αν έχεις πτυχίο!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δεν είναι προϋπόθεση το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο η εμπειρία και οι ικανότητες των υποψηφίων εργαζομένων ακόμη για τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple, η Google και η IBM.

Πρόσφατα, ο ιστότοπος εύρεσης εργασίας Glassdoor συνέταξε μια λίστα 15 διαφορετικών εταιρειών που δεν απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν πτυχίο, στην οποία εκτός από τις προαναφερθείσες συμπεριλαμβάνονται και οι Costco, Starbucks και Chipotle.

«Τα ακαδημαϊκά προσόντα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνονται υπόψη και θα παραμείνουν σημαντικό θέμα κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, αλλά δεν θα λειτουργούν πλέον ως εμπόδιο για την πρόσληψη κάποιου υποψηφίου», ανέφερε η Μάγκι Στίλγουελ, διευθύνων σύμβουλος της Ernst & Young στην Huffington Post.

Με άλλα λόγια, οι εταιρείες θα προσλαμβάνουν τους υποψηφίους των οποίων η πείρα και οι δεξιότητες ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις της δουλειάς. Κάποιοι από αυτούς θα έχουν πανεπιστημιακά πτυχία και άλλοι όχι.

Η Google έχει πριν από αρκετά χρόνια επισημάνει ότι οι βαθμολογίες και οι πανεπιστημιακές «περγαμηνές» δεν είναι αλάνθαστοι δείκτες της μεταγενέστερης απόδοσης στον εργασιακό στίβο. Η Τζίνι Ρομέτι, διευθύνων σύμβουλος της IBM, όπου περίπου το 15% των νέων προσλήψεων στις ΗΠΑ δεν είναι πτυχιούχοι, είπε ότι τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και η εμπειρία που αποκτάται στη δουλειά προσφέρουν πιο στοχευμένη κατάρτιση για πολλές θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας από ένα πτυχίο Πανεπιστημίου.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι τα πτυχία είναι άχρηστα απλά δεν προεξοφλείται ότι κάποιος μη πτυχιούχος κρίνεται αυτόματα ακατάλληλος για μια θέση στην οποία μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider