Αυτό είναι το πιο δημοφιλές τηλέφωνο παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το πιο δημοφιλές τηλέφωνο παγκοσμίως

Παρά τις συνεχείς αναφορές για την ανεπαρκή ζήτηση των iPhone X, το πιο ακριβό έξυπνο κινητό της Αpple αποδεικνύεται άκρως δημοφιλές και τα πηγαίνει εξαιρετικά σε πωλήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της IHS Markit, η Apple έχει αποστείλει 12,7 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, κάνοντας το iPhone X το πιο δημοφιλές τηλέφωνο στον κόσμο.Παρότι μάλιστα ο αριθμός των συσκευών iPhone X που πουλήθηκαν είναι αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με τις συσκευές iPhone 7 Plus που πουλήθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα (18,3 εκατομμύρια), το πανάκριβο κινητό του κολοσσού της Καλιφόρνια κατάφερε να ξεπεράσει εσωτερικό και εξωτερικό ανταγωνισμό, δηλαδή κάθε άλλο μοντέλο στην αγορά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το iPhone 8 πήγε αρκετά καλύτερα από το iPhone 8 Plus, πουλώντας 8,5 εκατ. συσκευές έναντι 8 εκατ. αντίστοιχα.

Αντιθέτως στην περίπτωση της Samsung το πιο δημοφιλές μοντέλο για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ήταν το Galaxy S9, όπως θα φανταζόταν κανείς αλλά το Galaxy Grand Prime Plus πουλώντας 8,3 εκατ. συσκευές, ένα entry-level μοντέλο που κοστίζει λιγότερο από 150 δολάρια. Το Samsung Galaxy S9 βρίσκεται στην 5η θέση πουλώντας 7,4 εκατ. συσκευές.Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα βέβαια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των άλλων κατασκευαστών, Apple και Samsung κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα για το α΄ τρίμηνο του έτους. Ένας από τους αιτίες για την απουσία κινέζων κατασκευαστών από την λίστα, σύμφωνα με την IHS, είναι και η καθυστέρηση της κυκλοφορίας νέων μοντέλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider