Τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της ανακοίνωσε η LG

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της ανακοίνωσε η LG

Έσοδα ρεκόρ, τα υψηλότερα στην ιστορία της, ανακοίνωσε σήμερα η LG Electronics Inc. (LG). Καταγράφοντας αύξηση 10,9% η εταιρεία ανακοίνωσε γα 2017 έσοδα ύψους 55,4 δισ. δολάρια. Για το σύνολο του προηγούμενου έτους η εταιρεία παρουσίασε και αυξημένα κέρδη κατά 85%, τα οποία άγγιξαν τα 2,23 δισ. δολάρια.

Αρωγοί των υψηλών αποδόσεων της εταιρείας ήταν οι premium κατηγορίες οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων. Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2017 έφτασαν τα 15,3 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2016, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη έφτασαν τα 330,9 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, αυξημένα κατά 11% καταγράφηκαν τα έσοδα της LG Home Appliance & Air Solution Company (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού) τα οποία έφτασαν τα 17,34 δισ. δολάρια. Στην κατηγορία των οικιακών συσκευών ξεχώρισαν τα premium προϊόντα, όπως τα πλυντήρια TWINWash, τα ψυγεία InstaView και οι λοιπές ενεργειακά αποδοτικές οικιακές συσκευές. Tα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2017 έφτασαν τα 3,91 δισ. δολάρια, αυξανόμενα κατά κατά 7%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, με τις πωλήσεις στην Κορέα να καταγράφουν αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά έσοδα του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν σε 72,8 δισ. δολάρια λόγω των αυξημένων εξόδων προώθησης της σειράς LG SIGNATURE, των επενδύσεων σε υποδομές στην Βόρεια Αμερική και σε δαπάνες Έρευνας & Ανάπτυξης που σχετίζονται με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και ρομπότ.

Με ώθηση από τις LG OLED και UHD τηλεοράσεις το τμήμα της οικιακής ψυχαγωγίας, LG Home Entertainment Company κατέγραψε ετήσια έσοδα 16,85 δισ. δολάρια, μια αύξηση της τάξης του 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα ετήσια λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 1,41 δισ. δολάρια αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη αύξηση ενώ οι πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου έφτασαν τα 4,94 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, χάρη στις premium LG τηλεοράσεις. Τα λειτουργικά έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 134%.

Όσο για την μονάδα κινητής τηλεφωνίας, LG Mobile Communications Company παρουσίασε έσοδα ύψους 10,52 δισ. δολαρίων παρά την δύσκολη αγορά και τον έντονο ανταγωνισμό των κινεζικών της αντιπάλων. Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου σημείωσαν αύξηση 2,77 δισ. δολάρια ενώ η τριμηνιαία λειτουργική ζημία μειώθηκε στα 192,33 εκατ. δολάρια χάρη στις ισχυρές πωλήσεις του LG V30 και άλλων premium smartphones και της βελτιωμένης επιχειρηματικής δομής.

Ανοδικά κατά 26% κινήθηκε και η μονάδα εξαρτημάτων οχημάτων, LG Vehicle Components Company με έσοδα ύψους 3,15 δισ. ευρώ. Ωστόσο οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου, ύψους 772,8 εκατ. δολαρίων, καταγράφηκαν ελαφρώς μειωμένες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, εξαιτίας κυρίως της προσωρινής μείωσης των πωλήσεων στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment business) και των επενδύσεων σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ωστόσο η εταιρεία αναμένει αύξηση της ζήτησης για την νέα χρονιά χάρη στην αύξηση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η LG Electronics, Inc. ηγέτης της τεχνολογίας και καινοτομίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στην κινητή τηλεφωνία και στις οικιακές συσκευές απασχολεί περί τους 77.000 εργαζόμενους στις 125 χώρες που δραστηριοποιείται. Η LG Electronics αποτελείται από πέντε επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακή Ψυχαγωγία, Κινητή Tηλεφωνία, Οικιακές Συσκευές & Ενεργειακές Λύσεις, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις (Β2Β).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider