Από 1η Ιουλίου διαθέσιμη και στην Ελλάδα η εφαρμογή Gemini της Google σε iOs και Android

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από 1η Ιουλίου διαθέσιμη και στην Ελλάδα η εφαρμογή Gemini της Google σε iOs και Android
Τι μπορεί να κάνει το Gemini - 3 +1 Tips για να χρησιμοποιήσετε το Gemini της Google

Διαθέσιμο από 1η Ιουλίου και στην Ελλάδα θα είναι το app του Gemini τόσο για Android όσο και για iOs συσκευές, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας σε workshop για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως διευκρινίστηκε η εφαρμογή της Google για το Gemini η οποία είχε γίνει διαθέσιμη προ ημερών για Android κινητά μέσω του Playstore σύντομα θα ενσωματωθεί και στο μενού των iPhone. Στην περίπτωση των iOs smartphones ωστόσο οι χρήστες δεν θα κάνουν download από το Appstore αλλά θα μπορούν να την εντοπίσουν στο Google app ως ξεχωριστή καρτέλα. (gemini tab)

Σημειωτέον ότι το Gemini μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες και να αντικαταστήσει τον ψηφιακό βοηθό της Google , Google Assistant. Ωστόσο οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα παράλληλης χρήσης.

Τι μπορεί να κάνει το Gemini

Το Gemini είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο ΑΙ της Google - ένα language model (LLM) - το οποίο με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συλλογίζεται απρόσκοπτα σε κείμενο, εικόνες, βίντεο, ήχο και κώδικα αλληλεπιδρώντας με πολλαπλά εργαλεία της Google.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Gemini για να λάβουν βοήθεια σε ποικίλα projects - όπως για παράδειγμα στη σύνταξη βιογραφικών, στη δημιουργία προγράμματος προπόνησης και στην οργάνωση των διακοπών τους.

Για παράδειγμα οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για μια νέα δραστηριότητά τους ώστε να είναι προετοιμασμένοι για το πρώτο τους «μάθημα»

Επιπλέον μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για να γράψουν περιεχόμενο όπως emails, συνοδευτικές επιστολές, αναρτήσεις ιστολογίου και επιχειρηματικά σχέδια. Ξεκινώντας με μια απλή οδηγία - όπως «Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή για τον ρόλο του “Social Media Manager”» το Gemini θα παρέχει τρία διαφορετικά προσχέδια για να επιλέξουν. Το ύφος και το στυλ δε, (απλό, αναλυτικό, σύντομο, επαγγελματικό ή πρόχειρο) μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις εντολές που θα δώσουν στο Gemini και στη συνέχεια μπορούν να του ζητήσουν να κάνει απευθείας εξαγωγή στο Gmail ή στα Έγγραφα Google.

Ένα ακόμα παράδειγμα χρήσης είναι και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στον προγραμματισμό των διακοπών. Από το να ζητήσει κανείς πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο προορισμό έως και να του αναθέσει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δρομολόγιο με όλες τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που θέλει να επισκεφτεί.

3 +1 Tips για να χρησιμοποιήσετε το Gemini της Google

Για όλα τα παραπάνω ωστόσο υπάρχουν βέβαια κάποια tip που μπορούν να ενισχύσουν την αποδοτικότητα του Gemini ενώ θα πρέπει η όποια δραστηριότητά του να ελέγχεται στο τελικό στάδιο από τους χρήστες. Αυτά είναι:

  • Να είστε ξεκάθαροι όταν ζητάτε βοήθεια από τo Gemini

Το αποτέλεσμα που λαμβάνετε από το Gemini εξαρτάται πάντα από την καταχώρηση που δίνετε, ή μάλλον, την ΟΔΗΓΙΑ, δηλαδή την εντολή που δέχεται το εργαλείο AI και περιγράφει αυτό που θέλετε να λάβετε. Μια καλή οδηγία καταλήγει σε μια πλήρη και λογική απάντηση, ή τουλάχιστον σε ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Για να γράψετε μια καλή οδηγία είναι σημαντικό να προσπαθείτε να καταχωρείτε την οδηγία σας με τον ίδιο τρόπο που θα ρωτάγατε ένα παιδί. Δηλαδή, χρησιμοποιώντας απλές προτάσεις, σαφές πλαίσιο και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για μια καλή απάντηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεστε, γιατί ρωτάτε και για ποιο σκοπό. Επίσης, προσπαθήστε να είστε συγκεκριμένοι με όλα όσα θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα: τόνος φωνής, ξεχωριστές ανάγκες, λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψιν κ.ά.

  • Βελτιώστε τα αποτελέσματά σας

Μόλις λάβετε μια απάντηση στο κείμενό σας, επιλέξτε το προσχέδιο που σας αρέσει περισσότερο από άποψη δομής και περιεχομένου. Στη συνέχεια, κοιτάξτε το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται πάνω δεξιά και σας δείχνει τρεις επιλογές. Εάν χρειάζεται, τροποποιήστε την προσέγγιση και το στυλ με το κατάλληλο κουμπί στο κάτω μέρος (“Τροποποίηση απάντησης”: χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να κάνετε το κείμενο πιο σύντομο, μεγαλύτερο, απλούστερο, πιο ανεπίσημο, πιο επαγγελματικό).

  • Επαλήθευση στοιχείων περιεχομένου

Το Gemini επιτρέπει τον άμεσο και διαισθητικό έλεγχο των πηγών και των δεδομένων. Απλώς επιλέξτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της Google (G)κάτω από την οδηγία και οι δηλώσεις στο κείμενο θα υπογραμμιστούν με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Οι δηλώσεις που επαληθεύονται στο διαδίκτυο θα υπογραμμίζονται με πράσινο χρώμα (κάνοντας κλικ σε αυτές θα εμφανιστεί το link, το οποίο επικυρώνει ή επιβεβαιώνει την εν λόγω έννοια), ενώ όσες δεν έχουν ηλεκτρονική υποστήριξη ή για τις οποίες υπάρχει περιεχόμενο που διαφέρει από τη δήλωση θα υπογραμμίζονται με πορτοκαλί - ακόμη και τότε, θα παρέχεται link εάν υπάρχει.

  • Αποστολή του αποτελέσματος μέσω email

Πολύ βοηθητικό μπορεί να αποδειχτεί και η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το Gmail. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε το κείμενο που δημιουργήθηκε από το Gemini σε πρόχειρο στα εισερχόμενά σας στο Gmail με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού (το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος του κειμένου: πατήστε “Κοινοποίηση και εξαγωγή” και στη συνέχεια “Πρόχειρο στο Gmail”).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Απολύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα cloud

Συμφωνία OpenAI - Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone

Η Google θα επενδύσει 2 δισ. δολάρια στη Μαλαισία για ΑΙ

gazzetta
gazzetta reader insider insider