Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα δρομολογεί ο ιαπωνικός κολοσσός της ΝΤΤ Data

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα δρομολογεί ο ιαπωνικός κολοσσός της ΝΤΤ Data
Η πορεία μέχρι σήμερα και τα επεκτατικά σχέδια του ιαπωνικού κολοσσού στη χώρα μας.

Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει στην Ελλάδα η ιαπωνική NTT Data, η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογιών πληροφορικής διεθνώς η οποία από το 2022 έχει δημιουργήσει θυγατρική εταιρεία στη χώρα μας εξυπηρετώντας από την Ελλάδα έργα διεθνών οργανισμών της μητρικής. Την επόμενη χρονιά μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει το προσωπικό της ενώ σε ορίζοντα τριετίας δεν αποκλείει να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις διεκδικώντας μερίδιο και από την ελληνική αγορά.

H πορεία στην Ελλάδα

Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της NTT Data Hellas, κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνης στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και του επενδυτικού της πλάνου σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο του ιαπωνικού κολοσσού, χάρη στο ικανό εργατικό δυναμικό που διαθέτει. Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να απασχολεί 120 άτομα στο γραφείο της Αθήνας και να κάνει τζίρο 10 εκατ. ευρώ.

Ανήκοντας στο ευρωπαϊκό cluster της NTT, το οποίο έχει παρουσία σε 30 χώρες, γράφει τζίρο 3 δισ. ευρώ και σχεδιάζει να επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ στη δημιουργία 10 Data Center επί ευρωπαϊκού εδάφους, η ελληνική θυγατρική φιλοδοξεί να πολλαπλασιάσει τα μεγέθη της μέσα στον επόμενο χρόνο. Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνης, στόχος είναι το 2024 το προσωπικό να ξεπεράσει τα 200 άτομα και ο τζίρος να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ προερχόμενος και πάλι από υλοποιήσεις ευρωπαϊκών έργων. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς της βιομηχανίας του φαρμάκου και οργανισμούς του ευρύτερου ευρωπαϊκού δημόσιου Τομέα.

Διεκδίκηση ελληνικών έργων και στο βάθος data center

Για την συνέχεια ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στον ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεκδικώντας έργα και επεκτείνοντας τα γραφεία της και εκτός Αττικής. «Σκοπός είναι να μεγαλώσουμε και αμέσως μετά να διεκδικήσουμε το ελληνικό στοιχείο. Ευελπιστούμε το 2026 να έχουμε φτάσει τα 400 άτομα προσωπικό, ενώ εξετάζουμε και την επέκτασή μας και σε άλλες ελληνικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, τα Ιωάννινα και η Κρήτη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο η NTT Data Ελλάς χτίζει και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας ήδη συνεργασίες με εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, η Intrasoft και η Unisystem αλλά και με το ΕΚΠΑ ενώ διερευνά και την δημιουργία ενός center of excellence.

Δεδομένης μάλιστα της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται στη χώρα στον τομέα των Data Center η ελληνική θυγατρική της NTT Data δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε αντίστοιχη επένδυση στη χώρα μας. «Πλέον και η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη μας. Δεν λέμε ότι μπαίνει σε ένα χρόνο αλλά στα μελλοντικά σχέδια είναι η ανάπτυξη data center στην χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρική ιαπωνική εταιρεία NTT έχει παρουσία σε 50 χώρες και αποτελεί το νούμερο τρία στον κόσμο στην αγορά data centers και νούμερο πέντε σε υπηρεσίες ΙΤ. Ο τζίρος της ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια. «Είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της Ιαπωνίας από άποψη τζίρου και στόχος μας είναι να γίνουμε νούμερο ένα. Για να γίνει αυτό ωστόσο δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα περισσότερα έργα αλλά περισσότερο κόσμο, να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την επιλογή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η NTT DATA έρχεται στην Αθήνα για να συνδράμει στην ελληνική ΙΤ κοινότητα

Η Samsung επιλέχθηκε από την NTT East για τη δημιουργία ιδιωτικών δικτύων 5G στην Ιαπωνία

Σε κόμβο δεδομένων μετατρέπεται η Ελλάδα - Επενδύσεις άνω του 1 δισ. σε data center έως το 2028

gazzetta
gazzetta reader insider insider