iPhone: Αλλάζει θέση το κουμπί τερματισμού κλήσης στο ανανεωμένο iOS 17

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
iPhone: Αλλάζει θέση το κουμπί τερματισμού κλήσης στο ανανεωμένο iOS 17
Μια από τις μεγαλύτερες ανανεώσεις εδώ και πολλά χρόνια σχεδιάζει η Apple για το λειτουργικό της σύστημα για iPhone. 

Μια από τις μεγαλύτερες ανανεώσεις εδώ και πολλά χρόνια σχεδιάζει η Apple για το λειτουργικό της σύστημα για iPhone.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNBC, η πρόσφατα αναβαθμισμένη εφαρμογή του διάσημου τηλεφώνου που περιλαμβάνεται στην ενημέρωση λογισμικού προσθέτει αντίγραφα τηλεφωνητή σε πραγματικό χρόνο, «αναρτήσεις επαφών», ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν τη φωτογραφία που εμφανίζεται όταν καλούν το iPhone ενός άλλου ατόμου και μια ενημερωμένο interface με πιο έντονη γραμματοσειρά.

Ωστόσο, μια προσαρμογή θα απαιτήσει από τους μακροχρόνιους χρήστες iPhone να επανεκπαιδεύσουν τη «μυϊκή μνήμη» τους (τις αυτόματες καθημερινές κινήσεις που ο άνθρωπος συνηθίζει να κάνει μηχανικά χωρίς σκέψη). Στις εκδόσεις beta του iOS 17, η Apple έχει μετακινήσει το κουμπί «Τερματισμός κλήσης». Τώρα έχει μετακινηθεί στην κάτω δεξιά γωνία, αντί να κεντραριστεί στο κάτω ένα τρίτο της οθόνης.

Εκεί που βρίσκεται το κόκκινο κουμπί στο iOS 16 «χαμηλώνει» ανάμεσα σε δύο κουμπιά στο iOS 17: ένα που μετατρέπει την κλήση σε FaceTime και ένα άλλο κουμπί που εμφανίζει το πληκτρολόγιο κλήσης του iPhone.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς κάποιον με «μυϊκή μνήμη» μετά από χρόνια κλεισίματος τηλεφωνικών κλήσεων να πατά κατά λάθος εκεί που ήταν το κουμπί. Μερικοί άνθρωποι έχουν ήδη πει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανεκπαιδευτούν στη νέα θέση του κουμπιού.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ακόμα iOS 17. Είναι πειραματικά διαθέσιμο μόνο σε μορφή beta και προορίζεται για άτομα που δεν τους πειράζει να βοηθήσουν την Apple να εντοπίσει σφάλματα. Θα κυκλοφορήσει στο κοινό και στα iPhone όλων το φθινόπωρο, λίγο μετά την παρουσίαση των νέων μοντέλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αναδιατάσσει το interface ολόκληρων ετών για να τοποθετήσει τα πλήκτρα πιο κοντά στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, όπου είναι πιο εργονομικό, ειδικά καθώς οι οθόνες των τηλεφώνων μεγαλώνουν.

Το 2021, η Apple άλλαξε το πρόγραμμα περιήγησής της Safari σε μια έκδοση beta του iOS 15 για να βάλει τη γραμμή URL στο κάτω μέρος και ενημέρωσε τον σχεδιασμό του. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησε η τελική έκδοση τον Σεπτέμβριο, η Apple είχε τροποποιήσει τη σχεδίαση, είχε επαναφέρει ορισμένες αλλαγές και έδωσε στους χρήστες την επιλογή να επαναφέρουν τη γραμμή URL στην κορυφή της σελίδας.

Δείτε πώς φαίνεται η νέα οθόνη κλήσης σε μια έκδοση beta του iOS 17:

Πηγή: CNBC
Πηγή: CNBC

Δείτε πώς φαίνεται τώρα, στο iOS 16:

Πηγή: CNBC
Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NY Times: Ο Μπάιντεν ετοιμάζει νέους περιορισμούς στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία

Αυξάνονται οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη - Ο «χάρτης» του R&D στην Ελλάδα

Εξαγορά της Volterra από τη Mytilineos - Έως 24 εκατ. ευρώ το συνολικό τίμημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider