Νέος διαγωνισμός για επέκταση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος διαγωνισμός για επέκταση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ
Στόχος η υποστήριξη και συντήρηση του περιεχομένου του Μητρώου Φορέων του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών και η εκπαίδευση του προσωπικού της ΚτΠ.

Στην επέκταση και υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών – ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ προχωρά η Κοινωνία της Πληροφορίας, μέσα από νέο Ηλεκτρονικό Διεθνή Ανοιχτό διαγωνισμό ύψους 809.822,30 ευρώ με τίτλο «Υποστήριξη / συντήρηση Μητρώου Φορέων του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών ΕΔΤ».

Στόχος είναι η υποστήριξη και συντήρηση του περιεχομένου του Μητρώου Φορέων του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών, μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχεδιασμού και υπηρεσιών Εκπαίδευσης του προσωπικού της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ.

Με τον τρόπο θα προχωρήσει η ενοποίηση των κατανεμημένων πληροφοριών των «περιουσιακών στοιχείων» (Assets) του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ II οι οποίες στην παρούσα φάση βρίσκονται σε διάφορους συμμετέχοντες (Αναδόχους) στο έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, σε ένα κεντρικοποιημένο αποθετήριο γνώσης, το οποίο θα αποτελέσει στη συνέχεια και την ενιαία πηγή αλήθειας και σημείο αναφοράς για όλους του εμπλεκόμενους στο πλαίσιο διαχείρισης αλλαγών του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Σύμφωνα με τον σχετικό Διαγωνισμό, Το αντικείμενο του Έργου αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος το οποίο και θα πρέπει να αναπτυχθεί και να αποτελείται από δύο βασικά υποσυστήματα:

ένα υποσύστημα Βάσης Δεδομένων Διαχείρισης Διαμόρφωσης – Configuration Management Database (CMDB), το οποίο θα αποτελέσει το single point of truth του ISP-SLA συστήματος του Έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.
κι ένα υποσύστημα Διαχείρισης Παγίων – Information Technology Asse Management (ΙΤΑΜ) του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών.

Επιπρόσθετα ο Ανάδοχος που θα προκύψει θα κληθεί να προσφέρει και υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Έργων Υποδομών της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, τα οποία απασχολούνται στο ΕΔΤ, κατά τα πρότυπα ITIL.

Η εκτιμώμενη αξία παρούσας σύμβασης 809.822,30 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ προβλέπεται και δικαίωμα προαίρεσης η εκτιμώμενη αξία του οποίου δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του προαναφερθέντος ποσού.

Για το εν λόγω έργο η ΚτΠ καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στον διαγωνισμό έως και τις 26-05-2023 και ώρα 14:00. Ως είθισται η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήτοι 01-06-2023 και ώρα 14:00.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα υπάρξει πλέον ένα συνεκτικό Ενιαίο Σημείο Αναφοράς για όλα τα «περιουσιακά στοιχεία» (Assets) του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, το οποίο θα παρέχει μια κοινή εικόνα λειτουργίας για την Αναθέτουσα Αρχή και τον Κύριο του Έργου του ΕΔΤ καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. Ανάδοχοι του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ)

Η ενοποίηση και ομογενοποίηση της πολυπλοκότητας των συστημάτων του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, θα εξασφαλίζει ότι όλες οι πληροφορίες του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ παραμένουν στην ΚτΠ ΜΑΕ, ενώ θα διασφαλίσει και μια συνεκτική Διαχείριση Αλλαγών και Συντήρησης αλλά και την έγκαιρη διαχείριση των πόρων του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και χρόνου εργασίας για τα στελέχη της ΚτΠ ΜΑΕ που ασχολούνται με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανεβάζει ταχύτητα η ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες

Τηλεπικοινωνίες: Φουντώνει η μάχη των παρόχων για τις συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι

Πιερρακάκης: Θέλουμε το σύνολο των αλληλεπιδράσεων πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος να πραγματοποιούνται ψηφιακά

gazzetta
gazzetta reader insider insider