Ericsson: H σημασία του 5G για την Ελλάδα στο Athens Democracy Forum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: H σημασία του 5G για την Ελλάδα στο Athens Democracy Forum
Ο Ulf Pehrsson, Senior Director, Government & Industry Relations της Ericsson αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία του 5G ως πλατφόρμα καινοτομίας.

O Senior Director, Government & Industry Relations της Ericsson, Ulf Pehrsson, ήταν μεταξύ των ομιλητών της συνεδρίας "Democracy Catching up With Technology” του Pre-plenary Event του Athens Democracy Forum, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία του 5G ως πλατφόρμα καινοτομίας.

O Ulf Pehrsson, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η ταχεία ανάπτυξη του 5G, ιδίως στη μεσαία ζώνη συχνοτήτων, εγγυάται τεράστια κοινωνικοοικονομικά οφέλη για κάθε χώρα που το επιδιώκει ενεργά. Με την Ευρώπη να υστερεί σε σχέση με την Αμερική και την Ασία στην ανάπτυξη δικτύων 5G, απειλείται το παρόν και το μέλλον τόσο της βιώσιμης ανάπτυξής της όσο και της ανταγωνιστικότητάς της. Οι κυβερνήσεις μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο σε αυτή την παγκόσμια κούρσα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, αίροντας τα εμπόδια για την ανάπτυξη του 5G, μεγιστοποιώντας τα επενδυτικά κίνητρα και επιδοτώντας την ανάπτυξη της μεσαίας ζώνης σε εμπορικά ασύμφορες γεωγραφικές περιοχές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει ορισμένες τολμηρές και καινοτόμες δράσεις για την ενεργή υποστήριξη της ανάπτυξης του 5G στη χώρα, και μπορούν να γίνουν περισσότερα για την περαιτέρω υποστήριξη των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της ΕΕ και την αύξηση των ωφελειών για τους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις από την περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης του 5G σε όλη τη χώρα».

Η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει αφάνταστες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Αυτό όμως μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να ανακάμψουμε και να ανοικοδομήσουμε: να δημιουργήσουμε μια δυναμική, δίκαιη και πράσινη οικονομία που θα προσφέρει σε κάθε πολίτη, όπου κι αν ζει, την ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του και να συνεισφέρει στο κοινό καλό. Από την μείωση των βιομηχανικών εκπομπών έως την υψηλής πιστότητας σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών, το 5G θα αποτελέσει βασικό παράγοντα που θα διευκολύνει αυτόν τον μετασχηματισμό.

Ο Γιώργος Παππάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas, σχολίασε:

«Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούμε τους Έλληνες πολίτες, ειδικά αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να θεωρούν ότι η ανάγκη τους να έχουν πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία 5G είναι πολύ μεγαλύτερη από την ανάγκη των πολιτών που ζουν σε μεγάλες πόλεις. Αυτό αποδεικνύει ότι μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές δυνατότητες του 5G και τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην καθημερινή τους ζωή, ανυπομονούν να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν και μάλιστα το θεωρούν "ανθρώπινο δικαίωμα". Εναπόκειται λοιπόν στον κλάδο μας να υποστηρίξει την κυβέρνηση στην προώθηση της κατανόησης των κοινωνικοοικονομικών οφελών του 5G σε ολόκληρη τη χώρα μας και εναπόκειται στην κυβέρνηση να συνεχίσει να αίρει τα εμπόδια, να μεγιστοποιήσει τα επενδυτικά κίνητρα και να επιδοτήσει την υλοποίηση δικτύων 5G στην μεσαία ζώνη συχνοτήτων σε εμπορικά ασύμφορες γεωγραφικές περιοχές, προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η ανάπτυξη του 5G σε ολόκληρη την Ελλάδα και η χώρα μας να αποτελέσει για άλλη μια φορά παράδειγμα καλής πρακτικής στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider