Eταιρεία τηλεπικοινωνιών χονδρικής με έδρα την Ελλάδα δημιουργεί η μητρική της Forthnet, United

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eταιρεία τηλεπικοινωνιών χονδρικής με έδρα την Ελλάδα δημιουργεί η μητρική της Forthnet, United
Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία UGI Wholesale και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο Paolo Ficini.

Tη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας για τις τηλεπικοινωνίες χονδρικής με έδρα την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η μητρική της Forthnet, United Group.

Στόχος της εν λόγω κίνησης του παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων τηλεπικοινωνιών χονδρικής σε ολόκληρο τον Όμιλο ώστε να καταστεί ηγέτης της αγοράς για υπηρεσίες χονδρικής στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Η United Group θεωρεί ότι ένας ισχυρός παίκτης στην περιοχή θα είναι ελκυστικός, προσφέροντας στους συνεργάτες ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης στις κορυφαίες τηλεπικοινωνιακές δυνατότητες της UGI με μία ενιαία συμφωνία, εξαιρετική ποιότητα και ευελιξία υπηρεσιών, με ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης λειτουργιών από την αρχή έως το τέλος» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία UGI Wholesale και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο Paolo Ficini, ο οποίος τα τελευταία 8 χρόνια κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην Telecom Italia Sparkle, μέλος της Telecom Italia Group.

Μέσω της ενοποίησης του συνόλου των δραστηριοτήτων χονδρικής σε μία μονάδα, θα καλύπτει υπηρεσίες δεδομένων, υπηρεσίες περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες φωνής. Να υπενθυμίσουμε η Forthnet δεν παρέχει υπηρεσίες κινητής (χονδρική και λιανική) στην Ελλάδα, αυτός ήταν και ο λόγος που πριν την εξαγορά της από την United δρομολογούσε την είσοδό της στην κινητή μέσω MVNO - σχέδια που σύμφωνα με πληροφορίες επανεξετάζονται το τελευταίο διάστημα. Η μητρική εταιρεία ωστόσο προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες σε κάποιες από τις χώρες που δραστηριοποιείται.

united group

Ειδικότερα, το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της United Group εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Αντίστοιχα, το δίκτυο οπτικών ινών του Group εκτείνεται σε χιλιάδες χιλιόμετρα. Διαθέτει πρόσβαση σε μια συνολική αγορά άνω των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, καλύπτει κέντρα δεδομένων (data centers) και οι αγορές της Ελλάδας και Βουλγαρίας βρίσκονται στην κύρια διαδρομή για την κίνηση μεταξύ Δυτικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Μεσογείου.

«Είμαστε ο μόνος ανεξάρτητος πάροχος στην περιοχή με τέτοιο αποτύπωμα. Η εταιρία μας είναι γνωστή για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις. Πλέον, επεκτεινόμαστε στο χονδρικό εμπόριο για να επιτύχουμε την ίδια υπεροχή», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag.

«Η United Group είναι ο φυσικός συνεργάτης για οποιαδήποτε εταιρία που σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή ή για μετάβαση προς ή από το κύριο ευρωπαϊκό σημείο πρόσβασης (POP). Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τις ανάγκες του δικτύου κορμού έως μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών για εταιρικούς πελάτες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα δε με την σχετική ανακοίνωση, η ίδρυση της UGI Wholesale αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της United Group και σηματοδοτεί την αυξημένη σημασία της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου στην τεχνολογική αγορά. Παράλληλα «η εμπιστοσύνη της United Group υπογραμμίζει και την αξία του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας το οποίο αποτελείται από ταλαντούχους και εξειδικευμένους επαγγελματίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forthnet: Στις 22 Απριλίου η πρόωρη αποπληρωμή ΜΟΔ

Αυξάνει την χρηματοδότηση της Forthnet η United Group

Επί τάπητος τα σχέδια για την νέα εποχή της Forthnet

gazzetta
gazzetta reader insider insider