VPN: Γιατί είναι απαραίτητο και πώς να διαλέξετε το κατάλληλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
VPN: Γιατί είναι απαραίτητο και πώς να διαλέξετε το κατάλληλο
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

VPN ή αλλιώς Virtual Private Network (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο). Ίσως να έχετε ακούσει τον όρο στο παρελθόν, όμως πόσα πραγματικά ξέρετε γι' αυτό;  Το VPN δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο με μια νέα IP διεύθυνση (διαφορετική από του παρόχου και της χώρας), ενώ ταυτόχρονα όλα τα δεδομένα που διακινούνται μέσω αυτού είναι κρυπτογραφημένα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ανωνυμία, ασφάλεια και πρόσβαση σε υπηρεσίες αποκλεισμένης γεωγραφικής τοποθεσίας. 

 

Η επιλογή της κατάλληλης VPN υπηρεσίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Mια από τις καλύτερες επιλογές που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Surfshark, ένα ασφαλές, γρήγορο και αξιόπιστο VPN, που μπορείτε να βρείτε εδώ. Τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με τα υπόλοιπα VPN της αγοράς είναι πολλά και αφορούν τόσο την ψηφιακή ιδιωτικότητα όσο και την πρόσβαση σε περιεχόμενο ασχέτως τοποθεσίας.

Ψηφιακή ιδιωτικότητα

Χωρίς τη χρήση VPN, η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο μπορεί πολύ εύκολα να καταγραφεί. Το ιστορικό περιήγησής σας, οι πληροφορίες των τραπεζικών συναλλαγών στο διαδίκτυο, ακόμα και οι κωδικοί πρόσβασης, μπορούν να υποκλαπούν και να χρησιμοποιήθουν εις βάρος σας. Μην ξεχνάτε ότι μέσω της διεύθυνσης Πρωτοκόλλου Ίντερνετ (IP) μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και η φυσική τοποθεσία από την οποία πλοηγείστε.

Η σύνδεση στο Surfshark διασφαλίζει ότι η διαδικτυακή σας δραστηριότητά σας κρυπτογραφείται και η πραγματική σας διεύθυνση IP αποκρύπτεται. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να δει ποιοι είστε ή τι κάνετε.

Πλήρης πρόσβαση στο διαδίκτυο 

Πέρα από την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει, το Surfshark καταργεί και τους γεωγραφικούς περιορισμούς στην προβολή περιεχομένου. Μέσω αυτού, μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή τοποθεσία διακομιστή και να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα από την άλλη άκρη του κόσμου. 

Παράλληλα είναι ιδανικό για τους Έλληνες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και για όσους ταξιδεύουν συχνά εκτός της χώρας, αλλά θέλουν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα στα ελληνικά κανάλια. Μέσω του VPN και μιας ελληνικής IP, η πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια γίνεται απρόσκοπτα.

insider

Τι κάνει το Surfshark να ξεχωρίζει

Mπορεί να κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα, όμως το Surfshark έχει ήδη ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα VPN της αγοράς, κυρίως λόγω της ασφάλειας που προσφέρεi. Διαθέτει προηγμένες τεχνικές κρυπτογράφησης και κανένα αρχείο καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι η περιήγηση στο διαδίκτυο είναι πραγματικά ιδιωτική, σε αντίθεση με άλλα VPNs, τα οποία διατηρούν αρχεία καταγραφής, εισερχόμενα και εξερχόμενα, ενώ IP διευθύνσεις καταγράφονται επίσης στον server τους.

Παράλληλα, το Surfshark προσφέρει εντυπωσιακά υψηλές ταχύτητες, διασφαλίζοντας έτσι απρόσκοπτο σερφάρισμα, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ πολλές άλλες υπηρεσίες VPN απαιτούν προηγμένες τεχνολογικές γνώσεις για να χρησιμοποιηθούν, το συγκεκριμένο λογισμικό είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση, κατάλληλο ακόμα και για τους αρχάριους χρήστες. 

Τέλος, είναι ένα από τα πιο οικονομικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε την υπηρεσία μόνο με 2,09 € τον μήνα για δύο χρόνια, ενώ εάν δεν σας αρέσει, προσφέρει μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Και χάρη στη ζωντανή συνομιλία που προσφέρεται, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider