Bloomberg: Σε συζητήσεις η Microsoft για την αγορά της εταιρείας ΑΙ Nuance Communications

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Σε συζητήσεις η Microsoft για την αγορά της εταιρείας ΑΙ Nuance Communications
Η Microsoft Corp. βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας ομιλίας Nuance Communications Inc., σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Microsoft βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας ομιλίας Nuance Communications Inc., σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί κι αυτή την εβδομάδα ακόμα, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίοι ζήτησαν να μην ονομαστούν, επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Η τιμή που συζητήθηκε λένε, εκτιμά την αξία της Nuance στα 56 δολάρια ανά μετοχή, αν και οι όροι θα μπορούσαν να αλλάξουν, είπε ένας από τους πληροφορητές.

Αυτό θα αύξανε την αξία του μετοχικού κεφαλαίου της Nuance, η οποία έθεσε τα θεμέλια για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο λογισμικό φωνής Siri της Apple Inc., σε περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Η τιμή αυτή θα μπορούσε να δώσει πριμοδότηση 23% για το κλείσιμο της Παρασκευής για τη Nuance.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται και οι συζητήσεις θα μπορούσαν ακόμη και να καταρρεύσουν, ανέφεραν οι πληροφορητές.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει. Κι ο εκπρόσωπος της Nuance, που εδρεύει στο Μπέρλινγκτον της Μασαχουσέτης, δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό της είδησης.

Οι μετοχές της Nuance σημείωσαν άνοδο 3,4% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά εξακολουθεί να υστερεί για το άλμα 9,9% στον δείκτη S&P 500. Η Microsoft αυξήθηκε κατά 15%.

Η Microsoft, με αγοραία αξία άνω των 1,93 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει ενεργή στο προσκήνιο των συμφωνιών. Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg News ανέφερε ότι ο γίγαντας του λογισμικού ήταν σε συνομιλίες για την απόκτηση της Discord Inc., μιας κοινότητας συνομιλιών για βιντεοπαιχνίδια, για περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγόρασε επίσης την εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών Zenimax Media Inc. για 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Μια συμφωνία με την Nuance θα καταταχθεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft, πίσω από τη συμφωνία αγοράς της LinkedIn Corp. ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Η Microsoft και η Nuance συνεργάζονται από το 2019 σε τεχνολογίες για να κάνουν πράγματα όπως να επιτρέπουν στους γιατρούς να συλλάβουν φωνητικές συνομιλίες από επισκέψεις ασθενών και να εισάγουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider