Τεχνολογία
14-01-2021 | 17:28

Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά

Τη νέα ναυαρχίδα της η οποία, Galaxy S21 Ultra, η οποία φιλοδοξεί να «επαναπροσδιορίζει τα όρια δυνατοτήτων ενός smartphone» παρουσίασε σήμερα η Samsung. 

Το S21 Ultra έχει προηγμένο σύστημα κάμερας επαγγελματικού επιπέδου και την φωτεινότερη, ευφυέστερη οθόνη. Παράλληλα, όπως ανέφεραν οι φέρνει για πρώτη φορά τη δημοφιλή εμπειρία του S Pen στη σειρά συσκευών Galaxy S series. Όπως και τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς που μας σύστησε η εταιρεία έτσι και το Galaxy S21 Ultra έχει ματ φινίρισμα και το σύστημα καμερών ξεχωρίζει στην πίσω όψη. Το νέο κινητό είναι επενδεδυμένο με Corning® Gorilla® Glass Victus™, το πιο ανθεκτικό Gorilla Glass μέχρι στιγμής, για πρόσθετη αντοχή.  

Ως ναυαρχίδα, αποτελεί την μεγαλύτερη συσκευή της σειράς Galaxy S21 series με δυναμική AMOLED 2X οθόνη 6.8 ιντσών, την ευφυέστερη οθόνη της Samsung μέχρι στιγμής. Για πρώτη φορά, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στην ομαλότητα μιας οθόνης με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και μια οθόνη Quad HD+ display, καθώς στο S21 Ultra μπορούν να έχουν και τα δύο. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζει το περιεχόμενο από 10Hz σε 120Hz για να διασφαλίσει την προβολή της καλύτερης εικόνας, ενώ εξοικονομεί ενέργεια για να παρατείνει τη διάρκεια της μπαταρίας. Σε σύγκριση με το Galaxy S20, το S21 Ultra προσφέρει φωτεινότερη εικόνα κατά 25% που φτάνει τα 1.500nits, η φωτεινότερη σε Galaxy smartphone. Με βελτιωμένη αναλογία αντίθεσης, κατά 50%, προσφέρει ευκρινείς, καθηλωτικές εικόνες, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Και όπως τα Galaxy S21 και S21+, το Galaxy S21 Ultra διαθέτει λειτουργία Eye Comfort Shield που βοηθά στη μείωση της κόπωσης των ματιών.

Παράλληλα διαθέτει και το πιο προηγμένο σύστημα κάμερας επαγγελματικού επιπέδου της Samsung μέχρι στιγμής, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αποτυπώνουν απίθανες φωτογραφίες σε διαφορετικούς φωτισμούς και συνθήκες, ή να καταγράφουν και να επεξεργάζονται βίντεο με ένα σετ ολοκαίνουριων λειτουργιών με τεχνητή νοημοσύνη, που αναβαθμίζουν κάθε λήψη.

Ειδικότερα, το κινητό διαθέτει τετραπλή κάμερα στην πίσω όψη (υπερ-ευρυγώνια, ευρυγώνια και με διπλούς τηλεφακούς) με τον βασικό αισθητήρα να είναι επαγγελματικού επιπέδου στα 108MP. Σύμφωνα με την Samsung μάλιστα ο αισθητήρας εξασφαλίζει τη λήψη 12 bit HDR φωτογραφιών με 64 φορές πλουσιότερο χρώμα και με υπερ-τριπλάσιο  δυναμικό εύρος. Στην περίπτωση του Galaxy S21 Ultra μάλιστα δίνεται η δυνατότητα λήψης 4K σε 60fps σε όλους τους φακούς, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθιων και οπίσθιων τεσσάρων φακών, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταβαίνει σε διαφορετικές προοπτικές εικόνας, διατηρώντας την ποιότητα. Επιπλέον, με την επιλογή αρχείου 12-bit RAW, καμία λεπτομέρεια δε θα χαθεί κατά την επεξεργασία φωτογραφιών.

Το Galaxy S21 Ultra διαθέτει 100x Space Zoom που λειτουργεί μέσω του πρώτου συστήματος διπλών τηλεφακών της Samsung, ένα οπτικό 3x και ένα οπτικό 10x, και τα δύο εξοπλισμένα με Dual Pixel 2PD, για να εξασφαλίσουν ευκρινείς λήψεις ανεξαρτήτως της απόστασης. Ενώ ο βελτιωμένος αισθητήρας Bright Night  και η βελτιωμένη λειτουργία Night Mode, με μείωση θορύβου και 12MP Nona-binning τεχνολογία, βοηθά τους χρήστες να αποτυπώσουν πρωτοφανείς εικόνες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή ένα νυχτερινό τοπία, γρήγορα και σε άριστη ποιότητα.

Έμφαση δίνει η εταιρεία και στην συνδεσιμότητα του νέου μοντέλου. Πέρα από το με το Ultra-wideband (UWB), το Galaxy S21 Ultra είναι ένα από τα πρώτα smartphone που υποστηρίζει Wi-Fi 6E. Παρέχει μεγαλύτερο εύρος ζώνης και ταχύτερη σύνδεση στο ίντερνετ, για αστραπιαία πλοήγηση και διαμοιρασμό περιεχομένου. Με εξαιρετικά γρήγορο 5G, το S21 Ultra είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει γρήγορη λήψη βίντεο, ομαλή εμπειρία βιντεοκλήσης και πλοήγησης.  

Χάρη μάλιστα στις δυνατότητες Ultra-wideband (UWB) που είναι ενσωματωμένες στα Galaxy S21 Ultra και S21+, σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Galaxy S21 συσκευή τους για να ξεκλειδώνουν αυτόματα το συμβατό αυτοκίνητό τους, χωρίς κλειδιά. Παράλληλα,  με τα Galaxy S21 Ultra and Galaxy S21+ με δυνατότητα  UWB,  οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία «AR finder» για να αφήνουν εικονικά μηνύματα που θα ενημερώνουν τους άλλους χρήστες  Galaxy smartphone για αντικείμενα προς αναζήτηση.

Οι επαναστατικές δυνατότητες της κάμερας, της οθόνης και της συνδεσιμότητας του Galaxy S21 Ultra ενισχύονται από το chipset Exynos 2100 (5 nm) που προσφέρει υψηλή ταχύτητα, προηγμένες δυνατότητες υπολογιστικής και καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Το κινητό διαθέτει βελτιωμένες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης με Fast Wireless Charging 2.0 USB PD 3.0 (PPS) και πιστοποίηση ταχείας φόρτισης για ενσύρματη φόρτιση (συμβατό με AFC και QC2.0). Όταν τα επίπεδα στάθμης της μπαταρίας είναι χαμηλά, το Galaxy S21 Ultra μπορεί να φτάσει το 50% φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

 Τα Galaxy S21 προστατεύονται με το Samsung Knox Vault, την πλατφόρμα ασφαλείας σε επίπεδο chipset της Samsung. Ακόμα με την προσθήκη ασφαλούς μνήμης ανθεκτικής στην παραβίαση, το Samsung Knox Vault επιτρέπει στα S21 να προσθέσουν ένα νέο επίπεδο προστασίας. 

Τέλος τα Galaxy S21 διαθέτουν ένα ακόμα νέο εργαλείο που προστατεύει και ελέγχει την ιδιωτικότητα του χρήστη. Πια, υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης μεταδεδομένων τοποθεσίας από φωτογραφίες, πριν την κοινοποίησή τους. Με την ολοκαίνουρια λειτουργία Private Share των Galaxy S21, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που στέλνουν και για πόσο καιρό είναι διαθέσιμο.

Διαθεσιμότητα και τιμή

Από τις 29 Ιανουαρίου 2021, το Galaxy S21 Ultra θα διατίθεται μέσω των φυσικών και online καταστημάτων των παρόχων και από την επίσημη σελίδα της εταιρίας στο Samsung.com, σε δύο τολμηρά χρώματα με πολυτελές ματ φινίρισμα:

  • Phantom Silver: έκδοση 128GB με12GB RAM και έκδοση 256GB με 12GB RAM
  • Phantom Black: έκδοση 128GB με 12GB RAM, έκδοση 256GB με 12GB RAM ή έκδοση 512GB με 16GB RAM

Οι προπαραγγελίες για το Galaxy S21 Ultra ξεκινούν στις 14 Ιανουαρίου, στις 17. Όσο για την τιμή τους είναι 1.299 ευρώ, 1.349 ευρώ και 1.479 ευρώ για την έκδοση των 128GB, 256 Gb και 512GB αντίστοιχα.

 

 

 

Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά
Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά
Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά
Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.