Γραφεία στην Ελλάδα ανοίγει η Amazon

Μοιράσου το
Γραφεία στην Ελλάδα ανοίγει η Amazon
To γραφείο στην Ελλάδα θα προωθεί λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Ακόμα μεγαλύτερη παρουσία στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να αποκτήσει ο όμιλος της Amazon, προχωρώντας στην δημιουργία τοπικού γραφείου μέσω του οποίου θα προωθεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Moved.gr έχει ήδη συσταθεί η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., με έδρα το Χαλάνδρι, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας θα περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS). H AWS παρέχει λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως και μέχρι στιγμής έχει παρουσία στη Στοκχόλμη, στην Ιρλανδία, στο Λονδίνο στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη ενώ στις αρχές του έτους άνοιξε γραφείο στο Μιλάνο και ήδη ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή της Ισπανίας. Μάλιστα διαχειριστής της ελληνικής εταιρείας φημολογείται ότι θα είναι ο γενικός διευθυντής της AWS στην περιοχή EMEA (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, κ. Τόνι Βαν ντε Μπέργκε. Το ελληνικό γραφείο θα μπορούσε να λειτουργήσει εντός του έτους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία προχώρησε στις αρχές του έτους σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Να θυμίσουμε ότι τον ήδη από τον Φεβρουάριο, η AWS παρέχει σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή τις υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF, μέσω μιας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο. H συγκεκριμένη τοποθεσία Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, ενώνει την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services, είχε βρεθεί στο επίκεντρο συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη με υψηλόβαθμα στελέχη της AWS.

Στο πλαίσιο της συνάντησης μάλιστα, είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για την συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας και με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας με προγράμματα όπως το Cloudstart, AWS Educate και AWS Activate.

Η δημιουργία της Amazon Data Services Greece θα μπορούσε να σημάνει το πρώτο βήμα επέκτασης του αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας, χωρίς όμως αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Αντίστοιχες φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι η γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων logistics στην Ελλάδα, στην περιοχή του Θριασίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider