Ολοκληρώθηκε ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων της ψηφιακής τηλεόρασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων της ψηφιακής τηλεόρασης
H EETT θα προχωρήσει πλέον στον σχεδιασμό της για τη δημοπράτηση του φάσματος των 700 MHz για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στη χώρα μας.

Υπεγράφη από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα.

Με τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων, τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την απόδοση στην κινητή τηλεφωνία και στα δίκτυα 5G του φάσματος των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Ο νέος Χάρτης είναι αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης τεχνικής και νομικής διαδικασίας για την ολοκλήρωση της οποίας απαιτήθηκε μεταξύ άλλων ο συντονισμός των ενεργειών με τις γειτονικές μας χώρες και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των υποδομών επικοινωνιών που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις.

Η διαδικασία σύνταξης του νέου Χάρτη Συχνοτήτων έλαβε επίσης υπ’ όψιν της τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στην προμήθεια νέων τηλεοπτικών δεκτών ή αποκωδικοποιητών. Με την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων του νέου Χάρτη Συχνοτήτων θα απαιτηθεί μόνο ο επανασυντονισμός των δεκτών.

Μετά τη δημοσίευση του νέου Χάρτη Συχνοτήτων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο αμέσως προσεχές διάστημα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων μπορεί να προχωρήσει στον σχεδιασμό της για τη δημοπράτηση του φάσματος των 700 MHz για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στη χώρα μας, βάσει και των προβλέψεων των σχετικών κοινοτικών οδηγιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider