Πώς θα προσληφθούν τον Ιανουάριο 610 μόνιμοι υπάλληλοι σε υπουργεία

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα προσληφθούν τον Ιανουάριο 610 μόνιμοι υπάλληλοι σε υπουργεία

«Ποδαρικό» με δύο προκηρύξεις κάνει το 2018, που αφορούν περιζήτητες θέσεις σε υπουργεία για ειδικότητες με πτυχίο κυρίως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (1Γ/2017) για 548 θέσεις μονίμων υπαλλήλων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η νέα μεγάλη προκήρυξη αφορά μόνο δύο ειδικότητες και συγκεκριμένα 418 θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών και 130 θέσεις του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών. Οι νέοι υπάλληλοι που θα προσληφθούν θα στελεχώσουν την Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, τις Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες, καθώς και τα Τελωνεία όλης της χώρας.

Οι νέοι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νομικής ή Οικονομικών σπουδών.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Νομικής, πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με τον έλεγχο των παραστατικών/στοιχείων που αφορούν στη σωστή εκτέλεση εργασιών που αναφέρονται σε θέματα διεκπεραίωσης των διαπιστούμενων παραβάσεων της φορολογικής και λοιπής νομοθεσίας. Οι ΠΕ Εφοριακοί με πτυχίο Οικονομικών θα απασχοληθούν με θέματα φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, ΦΠΑ, φορολογίας ακίνητης περιουσίας κ.α.

Οι ΠΕ Τελωνειακοί θα ασχοληθούν με θέματα διεκπεραίωσης των διαπιστούμενων παραβάσεων και λαθρεμποριών της τελωνειακής, δασμολογικής, φορολογικής και λοιπής νομοθεσίας, ενώ τέλος οι υποψήφιοι στην κατηγορία ΠΕ Εφοριακών/Τελωνειακών με πτυχίο Στατιστικής θα απασχοληθούν κυρίως με τη συλλογή, ανάλυση, επεξεργασία και αξιοποίηση των στατιστικών δεδομένων και δεικτών απόδοσης στο πλαίσιο της Διοίκησης.

Εκτός από τους απαραίτητους τίτλους σπουδών οι υποψήφιοι του διαγωνισμού θα πρέπει να διαθέτουν γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (αγγλικής, γαλλικής, ή γερμανικής), όπως και Η/Υ.

Ο διαγωνισμός ζητά πτυχία όπως Νομικής, Οικονομικών, ή Οικονομικής Επιστήμης, ή Οικονομικών Επιστημών, ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Δημοσίων Οικονομικών, ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, ή Στατιστικής και Αναλογιστικών − Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, ή Μαθηματικών με Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 18 Ιανουαρίου στο www.asep.gr, ενώ σε εκτυπωμένη μορφή αποστέλλονται στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π., Αίτηση για την Προκήρυξη 1Γ/2017, Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510.

Την Δευτέρα 8 ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την δεύτερη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (16Κ/2017), η οποία αφορά 62 θέσεις μονίμου προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία- Εφορείες Αρχαιοτήτων- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στο Μουσείο της Ακρόπολης (Ν.Π.Δ.Δ.) και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Ν.Π.Δ.Δ.).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής μέσω ΑΣΕΠ (www.asep.gr) λήγει στις 23 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider