Έρχεται ειδικό app για τις πλαστές αποδείξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται ειδικό app για τις πλαστές αποδείξεις

Να μεταφέρει στα κινητά τηλέφωνα με την μορφή εφαρμογής την ειδική υπηρεσία για την εγκυρότητα των φορολογικών παραστατικών (αποδείξεων - τιμολογίων) που ήδη παρέχεται από το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και το δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική απόφαση σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση στο Γαϊδουρονήσι, όπου εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους εντόπισαν καντίνες με ταμειακές- μαϊμού. Ο μέχρι στιγμής έλεγχος έχει αποκαλύψει πως οι ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις σε ανύπαρκτο ΑΦΜ, ήταν συνολικά 8 στον αριθμό και πως οι αποδείξεις που κόπηκαν ήταν τουλάχιστον 22.100 (η καταμέτρηση συνεχίζεται).

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείο Οικονομικών είναι οι καταναλωτές να δραστηριοποιηθούν και να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στα κινητά τους, ώστε συμπληρώνοντας σε ειδικά πεδία τα στοιχεία της απόδειξης να γνωρίζουν άμεσα το εάν αν η ταμειακή που εξέδωσε την απόδειξη είναι νόμιμη και δηλωμένη στο υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι που θα διαπιστώνουν ότι έχουν λάβει απόδειξη από μη σύννομη ταμειακή μηχανή θα μπορούν με ηλεκτρονικό τρόπο να καταγγέλλουν στην ΑΑΔΕ το συμβάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider