Σπανάκης: Στόχος να καθιερώσουμε νέα κουλτούρα στην ασφάλεια στον χώρο εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπανάκης: Στόχος να καθιερώσουμε νέα κουλτούρα στην ασφάλεια στον χώρο εργασίας
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης εγκαινίασε σήμερα την Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο METROPOLITAN Expo.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης εγκαινίασε σήμερα την Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο METROPOLITAN Expo και κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «Sustainable Ride, Βιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα: Δεδομένα και Προοπτικές» στο πλαίσιο της Έκθεσης, επεσήμανε ότι «ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών του θερμοκηπίου, τη βελτίωση της ασφάλειας, το δραστικό περιορισμό της ηχορύπανσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτική χρήση αυτής, τον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του αστικού περιβάλλοντος προς όφελος του πολίτη ατομικά και της κοινωνίας γενικότερα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανάκης, τόνισε επίσης, ότι «η βιώσιμη αστική κινητικότητα αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό εργαλείο για την ποιοτική βελτίωση των μετακινήσεών μας και από αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαμε ποτέ να απεντάξουμε ή να αντιμετωπίσουμε αποκομμένα τον κύκλο των μεταφορών που γίνονται είτε κατά την άσκηση της εργασίας είτε κατά την πρόσβαση στην εργασία. Γι’ αυτό και η ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας και η θωράκιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων είναι κορυφαίες κυβερνητικές προτεραιότητες».

«Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ειδικότερα» πρόσθεσε ο Υφυπουργός «η βιωσιμότητα και η ασφαλής κινητικότητα, που αναφέρει ο τίτλος του Συνεδρίου, συνιστούν θεμελιώδη παράγοντα της στρατηγικής μας. Όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές μου, απώτατος στόχος μας είναι να καθιερώσουμε μια νέα κουλτούρα στην υγεία και στην ασφάλεια στο χώρο της εργασίας, τους τρόπους και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και ειδικότερα σε εκείνες που ζητούμενο είναι η γρήγορη αλλά παράλληλα και η ασφαλής μετακίνηση».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό το περασμένο καλοκαίρι εκδόθηκαν δύο Υπουργικές Αποφάσεις για την προστασία των εργαζομένων delivery με μοτοσυκλέτες με τις οποίες προβλεπόταν α) η υποχρεωτική παύση εργασιών κατά την περίοδο του καύσωνα και β) ο ελάχιστος ενδυματικός εξοπλισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider