Γεωργιάδης: Πάμε προς νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών – Υπέρ των εργαζομένων οι αλλαγές στο νέο ν/σ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Πάμε προς νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών – Υπέρ των εργαζομένων οι αλλαγές στο νέο ν/σ
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με την πολυσυζητημένη ρύθμιση που αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες, αναφέρθηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι είναι ρύθμιση υπέρ των εργαζόμενων.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με την πολυσυζητημένη ρύθμιση που αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες, αναφέρθηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι είναι ρύθμιση υπέρ των εργαζόμενων.

«Δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δημιουργούν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου αλλά με δηλωμένους εργαζόμενους που πρέπει να έχουν ενημερωθεί 24 ώρες πριν και να είναι ασφαλισμένοι ώστε να αποτρέπεται η μαύρη εργασία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σήμερα για να έχεις συμβάσεις με δύο εργοδότες γίνεται μόνο με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, πρόσθεσε.

Αφού υπάρχει σύμβαση που ανεβαίνει στην «Εργάνη» όσο χρησιμοποιείται ο εργαζόμενος τόσο θα πληρώνεται, τόνισε και αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα Eργασίας τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί θα βλέπουμε πόσο θα πληρώνεται κάθε εργαζόμενος ανά λεπτό. «Λέτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να προτείνει σκλαβιά;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία, «για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». «Εχουμε ήδη καθυστερήσει, είμαστε η τελευταίοι στην ΕΕ, γιατί έπρεπε να βρεθεί τρόπος ένταξης των ρυθμίσεων στο δικό μας Εργατικό Δίκαιο», είπε επίσης.

«Όλοι όσοι το κάνουν παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που γίνεται κατά κόρον, το κάνουν παράνομα, γιατί δεν μπορούν να το δηλώσουν άρα υποχρεωτικά είναι μαύρο και ανασφάλιστο. Δουλεύεις οχτάωρο και μετά σε ένα γραφείο Τύπου για ένα τετράωρο κι αυτό το δεύτερο είναι παράνομο σήμερα. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι νόμιμο, υπό τον όρο ότι δεν θα παραβιάζονται οι 11 ώρες ανάπαυσης που ορίζει η ΕΕ», είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:

«Κάτι που όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει, τώρα το κοιτάμε και λέμε ο Γεωργιάδης. Τόση φασαρία για να δοθεί νόμιμα το δικαίωμα να αυξήσουν το εισόδημα και να λαμβάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Με το νέο πλαίσιο είναι πλήρως διασφαλισμένα τα δικαιώματά του, ακόμα και για εργαζόμενους σε εργολαβική επιχείρηση. Θα λαμβάνει κάθε εργαζόμενος τις εισφορές του και επίσης θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα της επιχείρησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τηλεθεατή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ενεργοποιήθηκε διάταξη που παίρνει στο ταμείο ανεργίας τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, ώστε κάποιος να μπορεί στο τρίμηνο να δουλεύει 30 μεροκάματα χωρίς να χάνει το επίδομα.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος του είναι να βρισκόμαστε κάτω των 25.000 στον ΕΦΚΑ στο τέλος του χρόνου.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή κάρτα εργασίας, απαλλάσσονται σχεδόν από το σύνολο της γραφειοκρατίας. Στην Εργάνη δεν θα χρειάζεται να κάνουν προαναγγελία υπερωριών και άρα ελαφρύνουν πολύ το γραφειοκρατικό κόστος επιχείρησης. Παράλληλα μπορούμε να ελέγξουμε στο πόσο χρησιμοποιεί τον κάθε εργαζόμενο και ποιους εργαζόμενους έχει κάθε επιχείρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Αυξήσεις στις χρεώσεις Σεπτεμβρίου από τους περισσότερους προμηθευτές

Πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι πτήσεις στην Ελλάδα – Στο ευρωπαϊκό Top 10 η χώρα μας σε αριθμό πτήσεων

ΤτΕ: Συρρικνώθηκε το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το α' εξάμηνο - Άλμα 24% στις τουριστικές εισπράξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider