Τσάπαλος (ΕΦΚΑ): Μπαράζ ενισχύσεων των συνταξιούχων έως τέλη Μαρτίου - Τι θα καταβληθεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσάπαλος (ΕΦΚΑ): Μπαράζ ενισχύσεων των συνταξιούχων έως τέλη Μαρτίου - Τι θα καταβληθεί
Για τις πληρωμές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στους συνταξιούχους μέχρι το τέλος του Μαρτίου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος. 

Για τις πληρωμές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στους συνταξιούχους μέχρι το τέλος του Μαρτίου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, επεσήμανε ότι αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα καταβολής των συντάξεων Μαρτίου, θα καταβληθεί αναδρομικά στους δικαιούχους συνταξιούχους η αύξηση του 7,75% για τον μήνα Ιανουάριο 2023, με εμβόλιμη πληρωμή.

Επίσης, όπως είπε, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, που θα λάβουν πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75%, θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 ευρώ, και θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Σχετικά με τις εκκρεμείς επικουρικές, ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα δοθούν αναδρομικά ποσά 100 ευρώ (50 αν είναι χηρείας ή αναπηρίας) για κάθε μήνα καθυστέρησης σε περίπου 40.000 ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αίτηση, ωστόσο συνιστάται να ελέγξουν ότι έχει δηλωθεί ο σωστός IBAN στον ΕΦΚΑ, ούτως ώστε να μπορεί να γίνει η καταβολή.

Ακόμα, ο κ. Τσάπαλος σημείωσε ότι 40.000 δικαιούχοι, μέχρι τα τέλη του μήνα, θα έχουν λάβει οριστικά την επικουρική τους. Σημείωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο εκδόθηκαν οριστικά 15.000 επικουρικές και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν εκδοθεί άλλες 25.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Αλλάζει η ζωή των ασφαλισμένων με την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider