Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση προθεσμίας υποβολής έως τις 30 Αυγούστου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση προθεσμίας υποβολής έως τις 30 Αυγούστου
Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Tην παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 30 Αυγούστου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει» και να εκπνέει στις 29 Ιουλίου 2022 οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζαν να πιέζουν για παράταση της προθεσμίας και να στέλνουν επιστολές στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Γκάζι» στις εισπράξεις φόρων-Επιστρεπτέας τον Ιούλιο - Ελπίδες για την πορεία των εσόδων

Φορολογικές δηλώσεις: Συνεχίζεται η «κόντρα» ΥΠΟΙΚ – λογιστών για παράταση της προθεσμίας

ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαία η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider