Μειωμένα ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις, δηλώσεις και αποζημιώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένα ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις, δηλώσεις και αποζημιώσεις
Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Covid Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια των μηνών Ιανουαρίου – Απριλίου 2021 έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 20 Ιουλίου 2021 να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid προκειμένου να λάβουν την κρατική αποζημίωση. Η ΑΑΔΕ άνοιξε χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων ενώ η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 20 Ιουλίου αναμένεται να διενεργηθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ενημερώνονται με μηνύματα για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί από την ΑΑΔΕ στις δηλώσεις Covid τα οποία θα πρέπει να διορθώσουν προκειμένου να αποζημιωθούν για τα ενοίκια που έχουν χάσει.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 20 Ιουλίου 2021 μπορούν να υποβληθούν:

- Αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

- Τροποποιητικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

- Αρχικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου.

Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα στο ίδιο διάστημα να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021 καθώς και αρχικές δηλώσεις COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Σημειώνεται ότι για τα «κουρεμένα» ενοίκια Μαΐου 2021 οι δηλώσεις Covid θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια θα πρέπει:

- Να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

- Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider