Κοινωφελής εργασία: Έρχεται προκήρυξη για 25.000 θέσεις τον Ιούλιο σε δήμους - Τα κριτήρια επιλογής

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωφελής εργασία: Έρχεται προκήρυξη για 25.000 θέσεις τον Ιούλιο σε δήμους - Τα κριτήρια επιλογής
Στις αρχές του Ιουλίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Aντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 δήμους μέσα στο καλοκαίρι.

Τον Ιανουάριο όταν ο ΟΑΕΔ παρουσίαζε τα προγράμματα απασχόλησης που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο 2021, δεν είχε συμπεριλάβει την κοινωφελή εργασία. Αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους δημάρχους που θα έμεναν χωρίς προσωπικό λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Αρχικά το πρόβλημα λύθηκε με την δίμηνη παράταση που δόθηκε στους συμβασιούχους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων. Ωστόσο η παράταση τελειώνει μέσα στον Ιούνιο και μοιραία πολλοί δήμοι (μεταξύ των οποίων και οι τουριστικοί) θα μείνουν χωρίς προσωπικό στην πιο απαιτητική περίοδο του έτους.

Την λύση έδωσε το υπουργείο Εργασίας κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί πρόσκληση στους φορείς (δήμοι και περιφέρειες) προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα με τις ανάγκες τους σε προσωπικό, στο πλαίσιο της κοινωφελούς.

Αμέσως μετά (στις αρχές του Ιουλίου) ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Στη συνέχεια θα καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες των ωφελουμένων, θα υποβληθούν οι ενστάσεις και οι ωφελούμενοι θα αναλάβουν υπηρεσία στα τέλη Αυγούστου.

Το νέο προσωπικό θα καταρτιστεί για 120 ώρες και στη συνέχεια θα εργαστεί για 8 μήνες, με μισθό από 431,75 ευρώ το μήνα (για ανέργους κάτω των 25 ετών) έως 495,25 ευρώ το μήνα (για ανέργους 25 ετών και άνω).

Η επιλογή των υποψηφίων

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων, με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις από σήμερα για 115 θέσεις μονίμων στο υπουργείο Οικονομικών

ΑΣΕΠ: 144 θέσεις μονίμων στα ΚΕΠ όλης της χώρας - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider