ΑΣΕΠ: 1.000 προσλήψεις μονίμων μέχρι το καλοκαίρι- Διαγωνισμοί σε υπουργεία, πανεπιστήμια, οργανισμούς και φυλακές

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΣΕΠ: 1.000 προσλήψεις μονίμων μέχρι το καλοκαίρι- Διαγωνισμοί σε υπουργεία, πανεπιστήμια, οργανισμούς και φυλακές
Οι νέες θέσεις αφορούν δεκάδες ειδικότητες για πτυχιούχους, αλλά και υποψήφιους χωρίς προσόντα, στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εξωτερικών, Παιδείας, σε πανεπιστήμια και οργανισμούς του Δημοσίου.

Τέσσερις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συνολικά 1.000 μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο, «τρέχουν» μέχρι το καλοκαίρι.

Οι νέες θέσεις αφορούν δεκάδες ειδικότητες για πτυχιούχους, αλλά και υποψήφιους χωρίς προσόντα, ενώ υπόσχονται διορισμό σε περιζήτητους φορείς με υψηλές αμοιβές στο προσωπικό τους.

Ήδη η προκήρυξη του υπουργείου Εξωτερικών θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις, αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν 791 θέσεις για δικαστικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

50 νέοι υπάλληλοι στο υπουργείο Εξωτερικών

Αιτήσεις δέχεται η 3Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 50 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, προκειται για 32 θέσεις στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού - Προξενικού, 9 θέσεις ΔΕ Διοικητικής και Λογιστικής υποστήριξης και άλλες 9 θέσεις ΥΕ Επιμελητών.

Για τις θέσεις των πτυχιούχων (ΠΕ) οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ όπως Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, ή Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, ή Βαλκανικών Σπουδών, ή Δημόσιας Διοίκησης, ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.

Παράλληλα είναι απαραίτητη η άριστη γνώση αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.

Για τις θέσεις ΔΕ απαιτείται Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΙΕΚ, ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΤΕΕ Β΄ κύκλου ή Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Παράλληλα είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.

Για τις θέσεις ΥΕ αρκεί ο απολυτήριος τίτλος τριταξίου γυμνασίου, ή άλλος ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 5 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 20 Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

76 θέσεις σε επιμελητήρια, οργανισμούς και καταστήματα κράτησης

Στον προθάλαμο του Εθνικού τυπογραφείου για δημοσίευση βρίσκεται η 4Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 76 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους εξής φορείς:

  • Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.),
  • Επιμελητήριο Άρτας,
  • Επιμελητήριο Εύβοιας,
  • Επιμελητήριο Λάρισας,
  • Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας,
  • Κατάστημα Κράτησης Δράμας (Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη),
  • Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)
  • Πανεπιστήμιο Πειραιώς και
  • Υπηρεσία Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ. - Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Περισσότερες πληροφορίες για την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και ανά φορέα ΕΔΩ

83 θέσεις σε πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 5Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 83 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πανεπιστήμια, ιδρύματα και ινστιτούτα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, με νέο προσωπικό θα ενισχυθούν το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το «ΑΘΗΝΑ»- Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» (ΕΚΕΒΕ «Α. Φλέμιγκ») και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά τις ειδικότητες ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Πlηροφορικής, ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΤΕ Μηχανικών, ΔΕ Διοικητικού και ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού/Λογιστικού.

Πληροφορίες για την κατανομή των θέσεων ανά φορέα ΕΔΩ

791 υπάλληλοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης και σε καταστήματα κράτησης

Δύο προκηρύξεις που αφορούν στην πρόσληψη 791 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ στις αρχές του καλοκαιριού.

Η πρώτη προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά την ενίσχυση δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών με 25 μόνιμους υπαλλήλους σε ειδικότητες ΠΕ/TE/ΔΕ Γραμματέων.

Η δεύτερη προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει 381 προσλήψεις μονίμων Καταστήματα Κράτησης και 385 προσλήψεις σε Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής.

Το νέο προσωπικό προέρχεται από τις ειδικότητες ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης, ενώ θα προσληφθούν και υπάλληλοι των κλάδων ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Ψυχολόγων κ.α.

Οι υποψήφιοι για το Προσωπικό Φύλαξης θα κληθούν από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να υποβληθούν διαδοχικά σε Υγειονομικές εξετάσεις και σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Οι υγειονομικές εξετάσεις διενεργούνται από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις. Η επιτροπή αρχικά θα διαπιστώσει την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων (που έχουν το προβλεπόμενο ανάστημα άνδρες 1,70 - γυναίκες 1,60, όπως αποδεικνύεται από Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού, ιδιώτη ή δημοσίου).

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι (άνδρες-γυναίκες) θα υποβληθούν σε αγωνίσματα, ενώ για την διερεύνηση των ψυχικών ικανοτήτων των υποψηφίων διενεργείται ψυχομετρικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider