Αναδρομικά κληρονόμων: Σε ποιους καταβάλλονται σήμερα 17 εκατ. ευρώ - Νέα πληρωμή τον Απρίλιο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδρομικά κληρονόμων: Σε ποιους καταβάλλονται σήμερα 17 εκατ. ευρώ - Νέα πληρωμή τον Απρίλιο
Θα ακολουθήσει και νέα πληρωμή στις 12 Απριλίου, όπου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Στην καταβολή των αναδρομικών ύψους 17 εκατ. ευρώ σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, θα προχωρήσει εντός της ημέρας ο ασφαλιστικός υπερ-φορέας.

Ωστόσο η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική, καθώς η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή, για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Θα ακολουθήσει και νέα πληρωμή στις 12 Απριλίου, όπου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Για όσους κληρονόμους έχουν καθυστερήσει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τα υποβάλλουν για να λάβουν τα αναστομικά των θανόντων, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς μπορεί να γίνει δεκτό από τον ΕΦΚΑ μόνο στις εξής περιπτώσεις:

  • εάν ο αιτών είναι ενήλικος κάτοικος Ελλάδος το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 4 μηνών από τον θάνατο του συνταξιούχου και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών
  • εάν ο αιτών είναι ανήλικος κάτοικος Ελλάδος το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 1 έτους από την ενηλικίωση του αιτούντα και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών
  • εάν ο αιτών είναι ενήλικος κάτοικος Εξωτερικού το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 12 μηνών από τον θάνατο του συνταξιούχου και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider