Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται αύριο οι επιστήμονες - Πότε πιστώνεται σε εργαζόμενους με αναστολή

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται αύριο οι επιστήμονες - Πότε πιστώνεται σε εργαζόμενους με αναστολή
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στις ειδικές κατηγορίες (καλλιτέχνες, οικοδόμοι, προπονητές κ.α.)

Αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 424 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 254.400 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 424 επιστήμονες.

Η πληρωμή αυτή αφορά όσους επιστήμονες υπέβαλαν αιτήσεις έως την Παρασκευή 15 Μαΐου, αλλά δεν εισέπραξαν τα 600 ευρώ λόγω καθυστερήσεων στην διασταύρωση των στοιχείων τους.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πληρωμές για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στις ειδικές κατηγορίες, καθώς η μικρή παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αναμένεται να μεταθέσει λίγο το αρχικό χρονοδιάγραμμα που αφορούσε το διάστημα μεταξύ 5 και 10 Ιουνίου.

Για όσους εργαζόμενους βρέθηκαν τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι αναλογική των ημερών που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους. Συγκεκριμένα δικαιούνται να λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία.

Ειδικά για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους που δεν θα δουλέψουν φέτος, καθώς τα ξενοδοχεία στα οποία απασχολούνται δεν θα επαναλειτουργήσουν, θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για 4 μήνες (Ιούνιο-Σεπτέμβριο), σαν να είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης από τον εργοδότη τους.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider