5 εφαρμογές για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 εφαρμογές για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες
Προστατεύουν προσωπικές στιγμές από αδιάκριτα μάτια.

Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει το online dating ζουν με τον ίδιο φόβο: ότι θα δείξουν σε κάποιον μια φωτογραφία από το κινητό τους – μια ωραία παραλία, το φαγητό που έφαγαν χθες, τον σκύλο ή τη γάτα τους – και εκείνος θα αρχίσει να κάνει swipe στις φωτογραφίες, μέχρι που θα πέσει πάνω σε μία... ακατάλληλη.

Η προφανής λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι να μην στέλνετε ή να μην κρατάτε στο κινητό σας γυμνές φωτογραφίες, αλλά τι πλάκα θα είχε τότε το sexting χωρίς λίγο οπτικό υλικό; Οι ακόλουθες 5 εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες από αδιάκριτα μάτια.

Προσφέρει κρυπτογράφηση βαθμού και προστατεύει τις φωτογραφίες σας με PIN, μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα. «Κλειδώνει» μόνη της αν αναποδογυρίσετε το κινητό, σε περίπτωση που σας αιφνιδιάσουν την ώρα που τη χρησιμοποιείτε. Όλες οι ιδιωτικές σας στιγμές μένουν ασφαλείς σε ιδιωτικό cloud και δεν καταλαμβάνουν χώρο στο κινητό σας, ενώ η εφαρμογή δεν θα εμφανιστεί ποτέ στη λίστα των προσφάτως χρησιμοποιημένων. Διατίθεται δωρεάν, με αγορές εντός εφαρμογής, για iOS και Android.

Ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: πίσω από ένα πλήρως λειτουργικό κομπιουτεράκι, η εφαρμογή μπορεί να κρύψει όλα τα μυστικά σας. Με PIN, μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα, κρατάει ασφαλή φωτογραφίες, βίντεο και URLs. Δίνει επίσης την επιλογή κλειδώματος μεμονωμένων φωτογραφιών ή συγκεκριμένων άλμπουμ. Τέλος, διαθέτει βασικά editing εργαλεία για φωτογραφίες και βίντεο. Διατίθεται για iOS με 2,29 ευρώ.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να σερφάρετε χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις σας και να σώζετε φωτογραφίες απευθείας σε αυτή. Προστατεύει τα μυστικά σας  με password, PIN, μοτίβο, ακόμη και Face ID, ενώ διαθέτει και το κόλπο με το ψεύτικο password που αν σπάσει θα ανοίξει άσχετους φακέλους. Στέλνει επίσης emails και MMS, ώστε να κάνετε sexting και απευθείας μέσα από την εφαρμογή αν το επιθυμείτε, ενώ θα σας ειδοποιήσει κάθε φορά που κάποιος «περίεργος» επιχειρήσει να την παραβιάσει. Διατίθεται δωρεάν για iOS.

Ένα από τα καλά της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι το εικονίδιό της, που μοιάζει με φάκελο που περιέχει διάφορες άσχετες εφαρμογές. Αν κάποιος αποτύχει να την ανοίξει τέσσερις συνεχόμενες φορές, η εφαρμογή φωτογραφίζει τον «εισβολέα» και σας στέλνει τη φωτογραφία με email. Επιπλέον καταγράφει κάθε απόπειρα login, για να μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πότε προσπάθησε κάποιος να μπει στα μυστικά σας αρχεία. Τέλος, δεν χρησιμεύει μόνο για να κρύβει ιδιωτικές φωτογραφίες. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν για να φυλάνε τα usernames και passwords που χρησιμοποιούν. Διατίθεται δωρεάν για iOS.

Η εφαρμογή προστατεύει τις ιδιωτικές σας σέλφι σε φάκελο που ανοίγει με PIN ή με μοτίβο. Μάλιστα, για να παραπλανήσει τους αδιάκριτους, χρησιμοποιεί και ψεύτικο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ανοίγει παραπλανητικούς φακέλους. Έτσι, όποιος σκαλίσει το κινητό και σας γνωρίζει αρκετά καλά για να σπάει τον κωδικό, θα βρει μόνο στοκ φωτογραφίες τοπίων κλπ. Επίσης, αν σας κλέψουν το κινητό η εφαρμογή φωτογραφίζει τον κλέφτη και στέλνει την τοποθεσία του με GPS. Τέλος, διαθέτει και κάποια βασικά εργαλεία editing για να ρετουσάρετε τη φωτογραφία σας πριν τη στείλετε. Διατίθεται δωρεάν για iOS και Android.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Παπαστεργίου: Η σημασία των προγραμμάτων Smart Cities, της κυβερνοασφάλειας και της χρήσης νέων τεχνολογιών από την Αυτοδιοίκηση

23:35

Ιράκ: Η Βαγδάτη διέταξε έρευνα μετά την επίθεση με drone στην κατοικία του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν

23:15

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων

22:49

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις 19χρονοι για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

22:17

Πάπας Λέων: Έκκληση προς τους δισεκατομμυριούχους κατοίκους του Μονακό να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη

21:47

Σύνοδος των ΥΠΕΞ Πακιστάν, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Αιγύπτου για τη Μέση Ανατολή

21:34

Μητσοτάκης: Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια

21:18

Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει αναγκαστικούς εκτοπισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20:55

Φάμελλος: Η Μαρινέλλα άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στη μουσική της σύγχρονης Ελλάδας

20:52

Τασούλας: Η Μαρινέλλα άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού

20:48

ΠΟΥ: Εννέα νοσηλευτές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Λίβανο

20:41

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη με τον πρόεδρο αιγυπτιακής Βουλής

20:30

Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων

20:20

Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν

20:12

Ισραήλ: Έπληξε συγκρότημα παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό στο Ιράν

20:05

Κέλλας: Η αγροτική πολιτική αποτελεί βαθιά εθνική πολιτική

19:54

Γεραπετρίτης: Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας στη συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ

19:41

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε οικία στη Νεμέα Κορινθίας

19:26

ΗΑΕ: Η εταιρία Emirates Global Aluminium ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές έπειτα από ιρανική επίθεση

19:06

Έφυγε απ' τη ζωή η Μαρινέλλα

19:00

Μπορούν τα αμερικανικά όπλα να «σπάσουν» τον ιρανικό έλεγχο του Ορμούζ;

18:53

Alpha Bank: Η ελληνική βιομηχανία απέναντι στη γεωπολιτική αναταραχή

18:39

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία οδό με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες

18:29

Nestlé: Δώδεκα τόνοι σοκολατών KitKat εξαφανίστηκαν κάπου στην Ευρώπη

18:10

Βανς: Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει την επιχείρηση κατά του Ιράν για λίγο ακόμη

17:53

Κοντογεώργης για μετεκλογικά σενάρια: Πολύς ο χρόνος μέχρι τις εκλογές

17:43

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έναντι της χώρας να θέσει ως εκλογικό στόχο τη νίκη του

17:07

Διαμαντοπούλου: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η συντήρηση, ο πελατειασμός κι ο κάθε λογής λαϊκισμός

17:00

Εστίαση: Ποντάρει σε «γεμάτα τραπέζια» κόντρα στους τριγμούς του πολέμου

16:50

Γαλλία: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider