5 εφαρμογές για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 εφαρμογές για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες
Προστατεύουν προσωπικές στιγμές από αδιάκριτα μάτια.

Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει το online dating ζουν με τον ίδιο φόβο: ότι θα δείξουν σε κάποιον μια φωτογραφία από το κινητό τους – μια ωραία παραλία, το φαγητό που έφαγαν χθες, τον σκύλο ή τη γάτα τους – και εκείνος θα αρχίσει να κάνει swipe στις φωτογραφίες, μέχρι που θα πέσει πάνω σε μία... ακατάλληλη.

Η προφανής λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι να μην στέλνετε ή να μην κρατάτε στο κινητό σας γυμνές φωτογραφίες, αλλά τι πλάκα θα είχε τότε το sexting χωρίς λίγο οπτικό υλικό; Οι ακόλουθες 5 εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες από αδιάκριτα μάτια.

Προσφέρει κρυπτογράφηση βαθμού και προστατεύει τις φωτογραφίες σας με PIN, μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα. «Κλειδώνει» μόνη της αν αναποδογυρίσετε το κινητό, σε περίπτωση που σας αιφνιδιάσουν την ώρα που τη χρησιμοποιείτε. Όλες οι ιδιωτικές σας στιγμές μένουν ασφαλείς σε ιδιωτικό cloud και δεν καταλαμβάνουν χώρο στο κινητό σας, ενώ η εφαρμογή δεν θα εμφανιστεί ποτέ στη λίστα των προσφάτως χρησιμοποιημένων. Διατίθεται δωρεάν, με αγορές εντός εφαρμογής, για iOS και Android.

Ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: πίσω από ένα πλήρως λειτουργικό κομπιουτεράκι, η εφαρμογή μπορεί να κρύψει όλα τα μυστικά σας. Με PIN, μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα, κρατάει ασφαλή φωτογραφίες, βίντεο και URLs. Δίνει επίσης την επιλογή κλειδώματος μεμονωμένων φωτογραφιών ή συγκεκριμένων άλμπουμ. Τέλος, διαθέτει βασικά editing εργαλεία για φωτογραφίες και βίντεο. Διατίθεται για iOS με 2,29 ευρώ.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να σερφάρετε χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις σας και να σώζετε φωτογραφίες απευθείας σε αυτή. Προστατεύει τα μυστικά σας  με password, PIN, μοτίβο, ακόμη και Face ID, ενώ διαθέτει και το κόλπο με το ψεύτικο password που αν σπάσει θα ανοίξει άσχετους φακέλους. Στέλνει επίσης emails και MMS, ώστε να κάνετε sexting και απευθείας μέσα από την εφαρμογή αν το επιθυμείτε, ενώ θα σας ειδοποιήσει κάθε φορά που κάποιος «περίεργος» επιχειρήσει να την παραβιάσει. Διατίθεται δωρεάν για iOS.

Ένα από τα καλά της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι το εικονίδιό της, που μοιάζει με φάκελο που περιέχει διάφορες άσχετες εφαρμογές. Αν κάποιος αποτύχει να την ανοίξει τέσσερις συνεχόμενες φορές, η εφαρμογή φωτογραφίζει τον «εισβολέα» και σας στέλνει τη φωτογραφία με email. Επιπλέον καταγράφει κάθε απόπειρα login, για να μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πότε προσπάθησε κάποιος να μπει στα μυστικά σας αρχεία. Τέλος, δεν χρησιμεύει μόνο για να κρύβει ιδιωτικές φωτογραφίες. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν για να φυλάνε τα usernames και passwords που χρησιμοποιούν. Διατίθεται δωρεάν για iOS.

Η εφαρμογή προστατεύει τις ιδιωτικές σας σέλφι σε φάκελο που ανοίγει με PIN ή με μοτίβο. Μάλιστα, για να παραπλανήσει τους αδιάκριτους, χρησιμοποιεί και ψεύτικο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ανοίγει παραπλανητικούς φακέλους. Έτσι, όποιος σκαλίσει το κινητό και σας γνωρίζει αρκετά καλά για να σπάει τον κωδικό, θα βρει μόνο στοκ φωτογραφίες τοπίων κλπ. Επίσης, αν σας κλέψουν το κινητό η εφαρμογή φωτογραφίζει τον κλέφτη και στέλνει την τοποθεσία του με GPS. Τέλος, διαθέτει και κάποια βασικά εργαλεία editing για να ρετουσάρετε τη φωτογραφία σας πριν τη στείλετε. Διατίθεται δωρεάν για iOS και Android.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Γαλλία: Κατασχέθηκαν επτά τόνοι λαθραίων τσιγάρων μέσα σε φορτίο με ιταλικά κανόλι

23:45

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τις δραστηριότητες συγκέντρωσης πληροφοριών κοντά στα σύνορά μας

23:36

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο στην επαρχία Εσκισεχίρ

23:35

Λιθουανία: Θα αφιερώσει το 5,38% του ΑΕΠ της στην άμυνα το 2026

23:27

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τις τράπεζες - «Χαλάρωσαν» οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο

23:06

Politico: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2030

22:52

Τραμπ: Το Ισραήλ μπορεί να ξαναρχίσει τις μάχες στη Γάζα αν η Χαμάς δεν τηρήσει τη συμφωνία

22:49

ΗΠΑ: Δικαστής θα απαγορεύσει τις απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων εν μέσω shutdown

22:41

Ντομπρόβσκις: Η ΕΕ αναμένει από τη Γαλλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

22:28

Μπεζ Βίβλος (Fed): Σχεδόν αμετάβλητη η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ - Σταθερή η απασχόληση

22:22

Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί γιατί η ΝΔ έβαλε ονομαστική ψηφοφορία για να φανεί η αντίφασή του

22:08

Αναγκαστική προσγείωση στη Βρετανία πραγματοποίησε το αεροσκάφος του Πιτ Χέγκσεθ

22:00

Καθηλωμένο σε χαμηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο

21:49

Κυβερνητικές πηγές για Καραμανλή: Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού

21:44

Η Φον ντερ Λάιεν καλεί τη Β. Μακεδονία να τροποποιήσει το Σύνταγμά της για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της

21:34

Η Μόσχα θα μπορούσε να εισάγει βενζίνη, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

21:26

Γάζα: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε δύο σορούς ομήρων στον ισραηλινό στρατό

21:21

Meta: Επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για data center στο Τέξας

21:07

«Τρέχει» με σπασμένα τα φρένα ο χρυσός: «Πάτησε» και τα 4.200 δολάρια - Άλμα 60% φέτος

20:56

ΓΣΕΒΕΕ: Νέα πρόεδρος η Έλσα Κουκουμέρια

20:44

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή στα επιτόκια - Είμαστε κοντά στον στόχο του 2%

20:37

Αναβάθμιση της Intralot σε Β2 με σταθερό outlook από Moody's - Η αποτίμηση του deal με Bally's

20:24

Κίεβο: Επιβάλλει διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα μετά τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις

20:12

ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης από Euronext

20:00

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Το «σκληρό πόκερ» πριν από τη συνάντηση Σι-Τραμπ και ο «άσσος στο μανίκι»

19:50

Μίραν (Fed): Επείγει νέα μείωση επιτοκίων ελέω της σύγκρουσης ΗΠΑ - Κίνας

19:43

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 - Άλμα 12% για LVMH

19:36

Συνάντηση Τσιάρα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για ευλογιά, ΟΠΕΚΕΠΕ και πληρωμές

19:34

Προειδοποίηση από Κώστα Καραμανλή για θεσμική, πολιτική και εθνική κρίση

19:32

Ryanair: Κόβει 800.000 θέσεις προς 9 γερμανικά αεροδρόμια λόγω υψηλών φόρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider