5 εφαρμογές για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 εφαρμογές για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες
Προστατεύουν προσωπικές στιγμές από αδιάκριτα μάτια.

Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει το online dating ζουν με τον ίδιο φόβο: ότι θα δείξουν σε κάποιον μια φωτογραφία από το κινητό τους – μια ωραία παραλία, το φαγητό που έφαγαν χθες, τον σκύλο ή τη γάτα τους – και εκείνος θα αρχίσει να κάνει swipe στις φωτογραφίες, μέχρι που θα πέσει πάνω σε μία... ακατάλληλη.

Η προφανής λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι να μην στέλνετε ή να μην κρατάτε στο κινητό σας γυμνές φωτογραφίες, αλλά τι πλάκα θα είχε τότε το sexting χωρίς λίγο οπτικό υλικό; Οι ακόλουθες 5 εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες από αδιάκριτα μάτια.

Προσφέρει κρυπτογράφηση βαθμού και προστατεύει τις φωτογραφίες σας με PIN, μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα. «Κλειδώνει» μόνη της αν αναποδογυρίσετε το κινητό, σε περίπτωση που σας αιφνιδιάσουν την ώρα που τη χρησιμοποιείτε. Όλες οι ιδιωτικές σας στιγμές μένουν ασφαλείς σε ιδιωτικό cloud και δεν καταλαμβάνουν χώρο στο κινητό σας, ενώ η εφαρμογή δεν θα εμφανιστεί ποτέ στη λίστα των προσφάτως χρησιμοποιημένων. Διατίθεται δωρεάν, με αγορές εντός εφαρμογής, για iOS και Android.

Ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: πίσω από ένα πλήρως λειτουργικό κομπιουτεράκι, η εφαρμογή μπορεί να κρύψει όλα τα μυστικά σας. Με PIN, μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα, κρατάει ασφαλή φωτογραφίες, βίντεο και URLs. Δίνει επίσης την επιλογή κλειδώματος μεμονωμένων φωτογραφιών ή συγκεκριμένων άλμπουμ. Τέλος, διαθέτει βασικά editing εργαλεία για φωτογραφίες και βίντεο. Διατίθεται για iOS με 2,29 ευρώ.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να σερφάρετε χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις σας και να σώζετε φωτογραφίες απευθείας σε αυτή. Προστατεύει τα μυστικά σας  με password, PIN, μοτίβο, ακόμη και Face ID, ενώ διαθέτει και το κόλπο με το ψεύτικο password που αν σπάσει θα ανοίξει άσχετους φακέλους. Στέλνει επίσης emails και MMS, ώστε να κάνετε sexting και απευθείας μέσα από την εφαρμογή αν το επιθυμείτε, ενώ θα σας ειδοποιήσει κάθε φορά που κάποιος «περίεργος» επιχειρήσει να την παραβιάσει. Διατίθεται δωρεάν για iOS.

Ένα από τα καλά της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι το εικονίδιό της, που μοιάζει με φάκελο που περιέχει διάφορες άσχετες εφαρμογές. Αν κάποιος αποτύχει να την ανοίξει τέσσερις συνεχόμενες φορές, η εφαρμογή φωτογραφίζει τον «εισβολέα» και σας στέλνει τη φωτογραφία με email. Επιπλέον καταγράφει κάθε απόπειρα login, για να μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πότε προσπάθησε κάποιος να μπει στα μυστικά σας αρχεία. Τέλος, δεν χρησιμεύει μόνο για να κρύβει ιδιωτικές φωτογραφίες. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν για να φυλάνε τα usernames και passwords που χρησιμοποιούν. Διατίθεται δωρεάν για iOS.

Η εφαρμογή προστατεύει τις ιδιωτικές σας σέλφι σε φάκελο που ανοίγει με PIN ή με μοτίβο. Μάλιστα, για να παραπλανήσει τους αδιάκριτους, χρησιμοποιεί και ψεύτικο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ανοίγει παραπλανητικούς φακέλους. Έτσι, όποιος σκαλίσει το κινητό και σας γνωρίζει αρκετά καλά για να σπάει τον κωδικό, θα βρει μόνο στοκ φωτογραφίες τοπίων κλπ. Επίσης, αν σας κλέψουν το κινητό η εφαρμογή φωτογραφίζει τον κλέφτη και στέλνει την τοποθεσία του με GPS. Τέλος, διαθέτει και κάποια βασικά εργαλεία editing για να ρετουσάρετε τη φωτογραφία σας πριν τη στείλετε. Διατίθεται δωρεάν για iOS και Android.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:22

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν καταρρίψει 111 drones - Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία

20:13

Πετρέλαιο, γεωπολιτική ένταση και ευρωπαϊκή εταιρική πίστη: Πόσο ανθεκτικές είναι οι επιχειρήσεις

20:09

Πόση λάμψη έχει η οικονομία της Μ Ανατολής - Τα κράτη που εμπλέκονται

20:08

Κωνσταντινίδης: «Ο ΟΤΕ εξασφαλίζει τις υποδομές που χρειάζονται για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο»

20:01

Η Ρωσία χαρακτήρισε τη δισέγγονη του Σοβιετικού ηγέτη Χρουστσόφ «ξένο πράκτορα»

19:56

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος καταφέρονται κατά του CNN

19:47

Το Ιράν επέτρεψε σε δύο τάνκερ που μεταφέρουν αέριο να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ

19:44

ΟΗΕ: Πάνω από 100 πρέσβεις και διπλωμάτες σε ειδική ισραηλινή ενημέρωση για την απειλή του Ιράν

19:36

Βραζιλία: Σε ΜΕΘ ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου - «Σοβαρή» η κατάστασή του

19:35

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους: Η τελική λίστα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά

19:17

Γαλλία: Περίπου 10.000 πολίτες έχουν επιστρέψει από τα ΗΑΕ από την αρχή του πολέμου

19:10

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο τις τιμές του αργού

19:06

Στη Λάρισα το Σάββατο ο Κυρ. Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ

19:00

Πιερρακάκης: «Θα παρέμβουμε άμεσα αν εκτιμήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα»

18:52

Λίβανος: Στους 773 οι νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών

18:52

Ο Τραμπ κρίνει πως ο Πούτιν «βοηθά λίγο» το Ιράν

18:46

Εθνική Τράπεζα: Στις 12 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος

18:39

Hellenic Seaplanes – NOEMI: Συμφωνία έως 80 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών υδροπλάνων στην Ελλάδα

18:34

Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης πολιτών άνω των 65

18:19

Ισραήλ: Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ μετά από νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

18:18

Παρατάσεις σε 8 προγράμματα εξοικονόμησης του Ταμείου Ανάκαμψης - Οι νέες προθεσμίες

17:55

Αντίρροπες δυνάμεις στο ταμπλό του ΧΑ - Οριακά θετικό το εβδομαδιαίο πρόσημο του Γενικού Δείκτη

17:50

Με 100% στα δικαιώματα ψήφου της Ακρίτας η Κύκλος Συμμετοχών

17:39

Πούτιν: Ζητά να προστατευθούν οι κρίσιμες υποδομές όσο εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις

17:35

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ ότι θέλουν να «διαλύσουν» τη χώρα

17:28

Data Centers: Βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα

17:17

Χατζηδάκης: Εξετάζονται παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

17:13

Ρωσία: Διαμαρτυρία σε Βρετανία και Γαλλία για την επίθεση με Storm Shadow στο Μπριάνσκ

17:11

Μακρόν: «Η Ρωσία κάνει λάθος αν ελπίζει ότι ο πόλεμος θα αναστείλει τα εις βάρος της μέτρων»

17:09

Ζελένσκι: «Η χαλάρωση των κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο δεν συμβάλλει στην ειρήνη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider