Ποιες επενδύσεις ESG θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού μέχρι το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιες επενδύσεις ESG θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού μέχρι το 2025
greentechnology
Ο συνδυασμός τεχνολογίας και χρηματοοικονομικής διαχείρισης άνοιξε το δρόμο σε ορισμένες δυναμικές επενδυτικές  ευκαιρίες, οι οποίες τείνουν να καταστούν από τις πιο προσοδοφόρες επιλογές κερδοφορίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Η πανδημία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν μεταμορφώσει άρδην το επενδυτικό τοπίο εισάγοντας μια «νέα πραγματικότητα» που έχει εγκαταλείψει την παραδοσιακή χρηματοοικονομική δομή. Οι επενδυτές και ειδικότερα οι millennial αναζητούν τώρα μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν τεράστιες αποδόσεις σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Ο συνδυασμός τεχνολογίας και χρηματοοικονομικής διαχείρισης άνοιξε το δρόμο σε ορισμένες δυναμικές επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες τείνουν να καταστούν από τις πιο προσοδοφόρες επιλογές κερδοφορίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρώτες στη λίστα είναι οι επενδύσεις ESG, δηλαδή οι επενδύσεις με βάση τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης κριτήρια (ESG). Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τα περιουσιακά στοιχεία της ESG θα ανέλθουν σε 53 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο των 140,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο προβλεπόμενο υπό διαχείριση ενεργητικό συνολικά. Και αυτό δεν προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι η βιωσιμότητα αξιολογείται ως σημαντικός παράγοντας αγοράς για το 60% των καταναλωτών παγκοσμίως.

Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο, ένας τομέας ο οποίος έχει αγκαλιάσει το ESG είναι η βιομηχανία της τεχνολογίας. Οι Big Tech αγωνίζονται να υιοθετήσουν πρότυπα ESG και οι επιχειρήσεις λογισμικού θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τους οργανισμούς να συγκεντρώσουν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που απαιτούνται για την επαρκή αναφορά της προόδου στο ESG.

Αυτό το βήμα καθίσταται όλο και πιο περίπλοκο καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να συμπεριλάβουν δεδομένα πέρα από τις δικές τους δραστηριότητες σε τομείς όπως η αλυσίδα εφοδιασμού. Συνολικά, η αγορά λογισμικού ESG αναμένεται να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Και καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιτύχουν υψηλότερους στόχους για το κλίμα, η καθαρή τεχνολογία θα πρέπει να συνεχίσει να συγκεντρώνει άφθονες επενδύσεις ακόμη και σε ένα πιο σκληρό περιβάλλον χρηματοδότησης.

Οι επιχειρήσεις IT προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτή την τάση καθώς παρουσιάζει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης υπό το πρίσμα των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EY: Τα θέματα ESG σε κρίσιμη καμπή

Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις στις αξιολογήσεις ESG των επιχειρήσεων μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερες αποδόσεις

Οι επενδύσεις ESG κερδίζουν έδαφος παρά τις επιφυλάξεις της αγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider