Η αλυσίδα αξίας του χαρτιού έφτασε σε ποσοστό ανακύκλωσης 71,4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αλυσίδα αξίας του χαρτιού έφτασε σε ποσοστό ανακύκλωσης 71,4%
Πρόοδο στην ανακύκλωση καταγράφει η ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας χαρτιού σε σχέση με τους στόχους ανακύκλωσης.

Πρόοδο στην ανακύκλωση καταγράφει η ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας χαρτιού σε σχέση με τους στόχους ανακύκλωσης, οι οποίοι είναι μερικοί από τους πιο φιλόδοξους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης Παρακολούθησης 2021, την εν λόγω χρονιά, το 71,4% του συνόλου του χαρτιού και του χαρτονιού που καταναλώθηκε στην Ευρώπη ανακυκλώθηκε. Τόσο η κατανάλωση νέου χαρτιού και χαρτονιού όσο και η συλλογή χαρτιού για ανακύκλωση (PfR) έχουν αυξηθεί. Σε σύγκριση από έτος σε έτος, η συνολική ποσότητα χαρτιού και χαρτονιού που συλλέγεται και ανακυκλώνεται στον τομέα του χαρτιού το 2021 αυξήθηκε κατά 2%, σε 57,1 εκατομμύρια τόνους. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις σημαντικές νέες επενδύσεις στις δυνατότητες ανακύκλωσης χαρτιού στην Ευρώπη.

Από το 2000, ηευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας χαρτιού έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τη διαδικασία και την ποιότητα της ανακύκλωσης και να ξεπεράσει τα εμπόδια στην ανακύκλωση χαρτιού στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό, η αλυσίδα αξίας χαρτιού έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τη διαδικασία ανακύκλωσης και να αυξήσει τα ποσοστά ανακύκλωσης.

Ορισμένες από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αλυσίδα αξίας χαρτιού περιλαμβάνουν τη δημοσίευση οδηγιών συλλογής και ταξινόμησης και έναν οδικό χάρτη για περαιτέρω αύξηση της βιωσιμότητας της συσκευασίας.

Απαραίτητες ήταν επίσης πρωτοβουλίες για να καταστούν τα προϊόντα με βάση το χαρτί ανακυκλώσιμα βάσει σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης μιας κατευθυντήριας γραμμής Circularity by Design για συσκευασίες με βάση τις ίνες, καθώς και ενημερωτικές εκστρατείες που οργανώνονται για την υποστήριξη της ευαισθητοποίησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τις τεχνολογίες ανακύκλωσης στη βιομηχανία.

Με τη δέσμευση νωρίτερα αυτό το έτος να ανακυκλώσει το 76% του συνόλου του χαρτιού που καταναλώνεται έως το 2030, η ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας χαρτιού ανανέωσε τη δέσμευσή της να συμβάλει στον μετασχηματισμό της ΕΕ προς ένα νέο μοντέλο κυκλικής οικονομίας. Η Έκθεση Παρακολούθησης 2021, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, σηματοδοτεί την πρώτη έκθεση παρακολούθησης της δέσμευσης ανακύκλωσης της αλυσίδας αξίας χαρτιού σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για την Ανακύκλωση Χαρτιού 2021–2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανακύκλωση: Αυξάνονται οι έλεγχοι στα ΣΕΔ – Στο επίκεντρο η προσαρμογή των δήμων

Κυκλική Οικονομία: Πόσο αποδοτική είναι τελικά η ανακύκλωση ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Στα 384 δισεκατομμύρια δολάρια η αγορά ανακύκλωσης μετάλλων το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider