Η BMW επιταχύνει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η BMW επιταχύνει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης
Μέχρι το 2030, θεωρεί ότι τουλάχιστον οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η BMW επιταχύνει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και υπολογίζει ότι θα κυκλοφορήσει περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο τα επόμενα δέκα χρόνια. Μέχρι το 2030, θεωρεί ότι τουλάχιστον οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό θα αυξήσει την ανάγκη για λίθιο, μία σημαντική πρώτη ύλη για την παραγωγή κυψελών μπαταριών.

Για την προώθηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον και αποδοτικής ως προς τη χρήση φυσικών πόρων μεθόδου εξόρυξης λιθίου, το γκρουπ επενδύει μέσω του επενδυτικού του βραχίονα, BMW i Ventures, σε μία καινοτόμα διαδικασία που ανέπτυξε η αμερικανική startup Lilac Solutions. Η τελευταία έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει μία τεχνολογία ανταλλαγής ιόντων που θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοση, τα κόστη και τη βιωσιμότητα, με την πρώτη ύλη να λαμβάνεται από ταμιευτήρες άλμης, που είναι φυσικές αποθέσεις αλμυρού νερού.

Αυτή η νέα τεχνολογία ανταλλαγής ιόντων καθιστά την εξόρυξη λιθίου από την άλμη πιο αποδοτική και οικονομική. Η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις συγκριτικά με τις συμβατικές μεθόδους, προστατεύοντας, την ίδια στιγμή, τις τοπικές κοινότητες και τα οικοσυστήματα. Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί σε επίπεδο αρχικών πιλοτικών δοκιμών και πρέπει τώρα να δείξει τις δυνατότητες κλιμάκωσης και εκβιομηχάνισής της. Η διαδικασία θα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε αλυκές σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα λιθίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider