Με ελληνικό «διαβατήριο» το νέο προϊόν της Bayer στη διεθνή αγορά

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ελληνικό «διαβατήριο» το νέο προϊόν της Bayer στη διεθνή αγορά
bayer
R&D και βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα παράγεται η σειρά των νέων προϊόντων της Bayer, Bepanthol Derma, καθώς η χώρα μας επιλέχθηκε ως αφετηρία από την οποία θα προωθούνται στη διεθνή αγορά αρχής γενομένης από την Ευρώπη, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Η νέα σειρά που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου θα παράγεται από έναν παλαιό γνώριμο συνεργάτη της Bayer Hellas, την Famar, η οποία ήδη διενεργεί τη διανομή των φαρμάκων της Bayer Hellas.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφώς μια ελληνική επιχειρηματική επιτυχία και σύμφωνα με πηγές της Bayer Hellas, εντάσσεται στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη, αξιοποίηση αλλά και δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών οι οποίες θα δημιουργήσουν αξία και θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Στο τιμόνι της εταιρείας τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκεται ο κ. Andreas Pollner, ο οποίος όπως έχει αναφέρει θεωρεί την Ελλάδα πηγή έμπνευσης για την εταιρεία καθώς αποτελεί την πατρίδα της ιατρικής και της καινοτομίας, όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει.

R&D και βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα R&D επενδύοντας 6 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2020 – 2022 ενώ αυτή τη στιγμή στο κλινικό πρόγραμμά της «τρέχουν» 22 μελέτες οι οποίες μάλιστα αφορούν στη φάση της κλινικής ανάπτυξης (δηλαδή στο στάδιο πριν από την έγκριση).

Η βιώσιμη γεωργία αποτελεί μία ακόμη πρόκληση για την Bayer Hellas καθώς ο κλάδος της Φυτοπροστασίας και των Σπόρων συνδέεται άμεσα με την υγεία, τη διατροφή αλλά και έναν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, την αγροτική ανάπτυξη. Η εταιρεία διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας και κτηνιατρικών προϊόντων ενώ προσφέρει υποστήριξη για τη σύγχρονη, βιώσιμη γεωργία.

Ακολουθώντας τη διεθνή στρατηγική του ομίλου, η Bayer Hellas υλοποιεί και στην Ελλάδα το πρόγραμμα BayG.A.P, το οποίο υποστηρίζει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο για πιστοποίηση και σύνδεση με την αλυσίδα αξίας τροφίμων και εστιάζει στην προώθηση ορθών γεωργικών πρακτικών (από την εκπαίδευση μέχρι την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή) προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider