Σκωτία: Αποστακτήρια ουίσκι χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκωτία: Αποστακτήρια ουίσκι χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια
Η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σκωτία έχει να αναδείξει μια σειρά από ενδιαφέροντα έργα τα οποία εστιάζουν στη θαλάσσια ενέργεια.

Η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σκωτία έχει να αναδείξει μια σειρά από ενδιαφέροντα έργα τα οποία εστιάζουν στη θαλάσσια ενέργεια.

Μια πρωτότυπη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας η οποία παράγεται από υποθαλάσσιες ανεμογεννήτριες αποτελούν τα αποστακτήρια ουίσκι που βρίσκονται στα δυτικά της Σκωτίας τα οποία θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από υποθαλάσσιες ανεμογεννήτριες.

Το έργο υλοποιείται από τη Nova Innovation και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μεταξύ των νησιών Jura και Islay, που αποτελούν μέρος του Inner Hebrides.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η θαλάσσια ενέργεια μπορεί να συμβάλλει στην απανθρακοποίηση των κοινοτήτων και των επιχειρήσεων.

Το έργο «Oran na Mara» των 3 μεγαβάτ (MW) εκτιμάται ότι θα μειώσει την εξάρτηση των νησιών από ορυκτά καύσιμα στέλνοντας ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια θα διατεθεί σε δέκα αποστακτήρια ουίσκι μέσω απευθείας σύνδεσης ή μέσω του δικτύου.

Η Crown Estate Scotland, η οποία διαχειρίζεται θαλάσσια, παράκτια και αγροτικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και εμπορικά ακίνητα, παρείχε στη Nova Innovation μια συμφωνία η οποία επιτρέπει στην εταιρεία να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες. Εάν όλα πάνε στο σχέδιο, το έργο θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία έως το 2022.

ΙΕΑ: Σημαντικές οι προοπτικές της παραγωγής ενέργειας από θαλάσσιες τεχνολογίες

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η «παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θαλάσσιες τεχνολογίες» αυξήθηκε κατά περίπου 13% το 2019.

Αν και αυτό είναι θετικό, ο ΙΕΑ προσθέτει ότι οι πολιτικές που προωθούν την έρευνα και την ανάπτυξη απαιτούν περαιτέρω μειώσεις κόστους και ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider