Tip of the Day

Voucher για laptop & tablet: Μέχρι 4/2 η εξαργύρωση - Δείτε αν είστε δικαιούχοι

18-03-2025 | 11:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Voucher για laptop & tablet: Μέχρι 4/2 η εξαργύρωση - Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» που δίνει επιδότηση έως και 1.600 ευρώ σε 64.300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την απόκτηση laptop ή tablet.

Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υποβάλλει αίτηση για vouchers έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους και μπορούν να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα https://digitalsme.gov.gr/ να συνδεθούν με τους κωδικούς taxis και να ενημερωθούν για την κατάσταση της αίτησής τους.

Οι δικαιούχοι πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση και δέσμευση των επιταγών από τους προμηθευτές έως τις 4 Απριλίου.

Η εξαργύρωση των επιταγών θα πρέπει να γίνει έως τις 18 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση έχει πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Κατ’ εξαίρεση, οι εξαργυρώσεις θα μπορούν να γίνουν έως τις 2 Μαΐου.

Δικαίωμα ένστασης

Σε περίπτωση που η αίτηση απορρίφθηκε, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση ηλεκτρονικά εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β».

Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και μπορεί να μεταβληθούν όσο εκκρεμεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Εκτός προγράμματος αναμένεται να μείνουν και πολλές από τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν, καθώς οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Τέσσερις κλίμακες

Οι δικαιούχοι του προγράμματος χωρίζονται σε τέσσερις διακριτές κατηγορίες με διαφορετικά ποσοστά ενίσχυσης. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην Κατηγορία 1 εντάσσονται οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 1.600 ευρώ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 2.000 ευρώ για κάθε μέλος και με ποσοστό ενίσχυσης 80%.

- Στην Κατηγορία 2 εντάσσονται οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 1.200 ευρώ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.500 ευρώ για κάθε μέλος και με ποσοστό ενίσχυσης 80%.

- Στην Κατηγορία 3 εντάσσονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πληγείσες περιοχές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 990 ευρώ με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.100 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 90%.

- Στην Κατηγορία 4 εντάσσονται γενικότερα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 630 ευρώ με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 700 ευρώ και με ποσοστό ενίσχυσης 90%.

Ενδεικτικά με τα Vouchers οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν ψηφιακές υπηρεσίες και λογισμικά όπως εφαρμογές διαχείρισης προσωπικού, πωλήσεων, υποστήριξης πελατών καθώς και εξοπλισμό όπως tablets, laptops, σταθερούς υπολογιστές, συστήματα τηλεδιασκέψεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:00

Γιατί διστάζει η ΕΕ; Τα μαθήματα από την ενεργειακή κρίση του 2022

15:41

Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

15:29

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο

15:24

ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο συνέδριο

15:11

Καραμανλή: Ανερχόμενος διεθνής προορισμός για τους τουρίστες η Θεσσαλονίκη

14:52

Αρχαία Ολυμπία: Η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της

14:46

Καιρός: Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό φέρνει θυελλώδεις ανέμους και έντονα φαινόμενα

14:41

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση στη Μ. Ανατολή

14:36

Δύο ινδικά δεξαμενόπλοια LPG πέρασαν με ασφάλεια τα Στενά του Ορμούζ

14:22

ΠΟΕ: Μέλη του οργανισμού συμφώνησαν σε παγκόσμιο πλαίσιο κανόνων για το ψηφιακό εμπόριο

14:10

Ιράν: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν χερσαία επίθεση

14:03

Ελβετία: Οι συνομιλίες για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν και μετά τον Μάρτιο

13:51

Τσουκαλάς: H ανάπτυξη επί διακυβέρνησης της ΝΔ δεν διαχέεται δίκαια στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

13:42

PetroChina: Μείωση κερδών για τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Κίνας

13:28

Με τα εμβόλια επόμενης γενιάς μπορούν να αποφευχθούν 18 δισ. περιστατικά γρίπης έως το 2050

13:14

Κέρκυρα: Σε τροχιά ανάπτυξης ο θαλάσσιος τουρισμός - Αισιόδοξα μηνύματα για το 2026

13:04

Γερμανία: Η στεγαστική κρίση θα επιδεινωθεί

13:00

Επαγγελματικά Ακίνητα - Θεσσαλονίκη: Τι συμβαίνει σε Γραφεία, Logistics, Retail - Ενοίκια, αποδόσεις και προοπτικές

12:53

Ρωσία: Ουκρανικό πλήγμα στο σημαντικό λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου Ουστ-Λούγκα

12:43

Ινδία: Οι τράπεζες ζητούν απ' την κεντρική τράπεζα χαλάρωση των κανόνων στις συναλλαγές συναλλάγματος

12:25

Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού

12:19

Επεισόδιο τα ξημερώματα στα Εξάρχεια- Έγιναν 114 προσαγωγές

12:12

ΠΟΕ: Αδιέξοδες οι συνομιλίες για παράταση μορατόριουμ στη μη επιβολή δασμών στο ηλεκτρονικό εμπόριο

11:48

Συρία: Ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης

11:44

Ομάν: Καταδικάζει τις επιθέσεις στο έδαφός του και δηλώνει ότι καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές

11:40

Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Τέσσερις προφυλακίσεις έπειτα από τις απολογίες των 22 κατηγορουμένων

11:28

Η βιομηχανία της ενέργειας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - Έρχονται ελλείψεις καυσίμων

11:11

Γάζα: Έξι νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

10:55

Μητσοτάκης: Διατηρούμε εφεδρείες για την περίπτωση που η παγκόσμια οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί σημαντικά

10:37

Ρωσία: Άμαχος νεκρός σε επιδρομή της Ουκρανίας με drone στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ