Tip of the Day

Παιδικές κατασκηνώσεις: Έως 19/5 οι αιτήσεις - Η διαδικασία υποβολής

10-05-2023 | 08:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παιδικές κατασκηνώσεις: Έως 19/5 οι αιτήσεις - Η διαδικασία υποβολής
Η πρώτη φάση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου και αφορά σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Και φέτος το καλοκαίρι οι Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν κορίτσια και αγόρια, δημότες της Αθήνας.

Στις πλήρως ανακαινισμένες και ασφαλείς εγκαταστάσεις του δήμου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρομποτική, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σκάκι, ποδηλασία, αστρονομία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εργαστήρια χειροτεχνίας, κολάζ, ζωγραφικής, τραγουδιού, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις, μουσική, χορωδία, προβολή εκπαιδευτικών ταινιών, παιχνίδια φαντασίας και περιπέτειας, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου και αφορά σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Ο φετινός προγραμματισμός φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Α' περίοδος από 26/06 έως 10/07: Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • B' περίοδος από 13/07 έως 27/07: Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • Γ΄ περίοδος από 31/07 έως 14/08: Για παιδιά ηλικίας 13-15 ετών.

Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται είτε ηλεκτρονικά στο https://camps.cityofathens.gr/ είτε στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (απευθείας σε κάθε κοινότητα ή εναλλακτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://rantevou.cityofathens.gr/).

Δικαιολογητικά εγγραφής παιδιών

Για την εγγραφή, οι γονείς ή οι έχοντες την επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να φέρουν (φυσικά ή ηλεκτρονικά) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.

2. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

3. Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.

4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ΚΕΠ ή από τη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης του Δήμου Αθηναίων, ή Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης από το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών. ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι πιστοποιητικό/ληξιαρχική πράξη γέννησης).

6. Σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.

7. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας για κατοίκους του Δήμου Αθηναίων: αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και ένας πρόσφατος λογαριασμός (ΕΥΔΑΠ, παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου, παρόχου Σταθερής ή Κινητής Τηλεφωνίας).

8. Επισημαίνεται ότι θα ισχύουν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, όσον αφορά το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό, στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19.

Οι εγγραφές για τα παιδιά δημοτικών υπαλλήλων γίνονται στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών, με προσκόμιση πρόσφατης απόδειξης μισθοδοσίας και των προαναφερόμενων δικαιολογητικών 1 - 6.

ΑμΕΑ και τρίτη ηλικία

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για παιδιά που ανήκουν σε Συλλόγους ΑμΕΑ στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών (Ηπείρου 70 & Λιοσίων, Αθήνα ή στον Αγ. Ανδρέα Αττικής) για την κατασκηνωτική περίοδο που φέτος ξεκινά στις 16 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 30.

Η κατασκηνωτική περίοδος για τα άτομα τρίτης ηλικίας (60 ετών και άνω) θα διαρκέσει από 1η έως 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγγραφές για όσες και όσους ενδιαφέρονται, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://camps.cityofathens.gr/ ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο: 210 8250611.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:44

Χαρδαλιάς: Προγραμματική σύμβαση Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου για οδικά έργα μεταξύ Αλεποχωρίου και Σχίνου

11:44

Alpha Bank: Πώς μεταβάλλεται ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών

11:40

Σπίτι μου 2: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια - Τι αλλάζει στις προθεσμίες

11:29

Οι πιο επικίνδυνες χώρες της Ευρώπης για οδήγηση το 2025

11:21

Η Entersoftone Impact επιλέγεται ως πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις λύσεις της MainSys

11:15

Η τουρκική TPAO βγαίνει στις αγορές για πρώτη φορά με ισλαμικά ομόλογα 4 δισ. δολαρίων

11:10

Fitch: Οι τράπεζες θα επωληθούν από τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας

11:10

Στην Τουρκία αύριο ο Ζελένσκι - Θα συμμετέχει σε συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ

11:09

«Ωστικό κύμα» από τη Wall Street στη Λεωφόρο Αθηνών - Απώλειες άνω του 1,5% για τον Γενικό Δείκτη

11:00

Ευρωαγορές: Διευρύνουν τις απώλειες με το AI σε πρώτο πλάνο

10:51

3η Διακυβερνητική Σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου: Τι αποφασίστηκε για τη λειψυδρία και τη διαχείριση των υδάτων

10:48

Η Αίγυπτος θα εξαγάγει 3000 MW στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας

10:44

Χρυσοχοΐδης: Την Πέμπτη το νομοθετικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή

10:40

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

10:33

Trade Estates: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 26,5% - Διανομή προσωρινού μερίσματος €0,065 ανά μετοχή

10:32

CEO Alphabet: Καμία εταιρεία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη αν σκάσει η φούσκα της Τεχνητής Νοημοσύνης

10:29

Snappi: Η πρώτη ελληνική Neobank στήριξε το Santorini Experience 2025

10:18

Υπό πίεση ο Τραμπ: Ανοίγουν οι φάκελοι Έπσταϊν

10:07

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να συζητήσει «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Τραμπ

09:43

Revoil: Σημαντική αύξηση 58,83% των κερδών προ φόρων στο 9μηνο

09:41

Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα

08:54

Καναδάς: Το κοινοβούλιο υιοθετεί οριακά τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση Κάρνι επιβιώνει

08:53

Λιγότερα χρήματα για δώρα θα ξοδέψουν τα φετινά Χριστούγεννα οι Γερμανοί

08:40

Μητσοτάκης: Έρχονται μέτρα για το στεγαστικό - Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

08:24

Σαν να κλείνουν «εργοστάσια»… η οικονομική ζημιά των 400.000 θανατώσεων αιγοπροβάτων

08:05

Τι χρήματα έχει βγάλει από τα παρκέ ο Κένεθ Φαρίντ

08:01

H Zalando ήρθε στην Ελλάδα: Τι προσφέρει στον καταναλωτή ο Γερμανός retailer

07:56

Η Coca-Cola HBC ανεβάζει ταχύτητα με επενδύσεις και mega deals

07:54

Γάζα: Το ΣΑ του ΟΗΕ υιοθέτησε το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ, προβλέπει ανάπτυξη διεθνούς ένοπλης δύναμης

07:48

Ακίνητα: Εξοχικά άνω των 600.000 ευρώ επιλέγει 1 στους 4 ξένους αγοραστές - Τάση και προορισμοί