Tip of the Day

Παιδικές κατασκηνώσεις: Έως 19/5 οι αιτήσεις - Η διαδικασία υποβολής

10-05-2023 | 08:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παιδικές κατασκηνώσεις: Έως 19/5 οι αιτήσεις - Η διαδικασία υποβολής
Η πρώτη φάση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου και αφορά σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Και φέτος το καλοκαίρι οι Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν κορίτσια και αγόρια, δημότες της Αθήνας.

Στις πλήρως ανακαινισμένες και ασφαλείς εγκαταστάσεις του δήμου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρομποτική, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σκάκι, ποδηλασία, αστρονομία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εργαστήρια χειροτεχνίας, κολάζ, ζωγραφικής, τραγουδιού, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις, μουσική, χορωδία, προβολή εκπαιδευτικών ταινιών, παιχνίδια φαντασίας και περιπέτειας, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου και αφορά σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Ο φετινός προγραμματισμός φιλοξενίας στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Α' περίοδος από 26/06 έως 10/07: Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • B' περίοδος από 13/07 έως 27/07: Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • Γ΄ περίοδος από 31/07 έως 14/08: Για παιδιά ηλικίας 13-15 ετών.

Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται είτε ηλεκτρονικά στο https://camps.cityofathens.gr/ είτε στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (απευθείας σε κάθε κοινότητα ή εναλλακτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://rantevou.cityofathens.gr/).

Δικαιολογητικά εγγραφής παιδιών

Για την εγγραφή, οι γονείς ή οι έχοντες την επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να φέρουν (φυσικά ή ηλεκτρονικά) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.

2. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

3. Ιατρική βεβαίωση, ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές, έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.

4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας με τους εμβολιασμούς.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ΚΕΠ ή από τη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης του Δήμου Αθηναίων, ή Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης από το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών. ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι πιστοποιητικό/ληξιαρχική πράξη γέννησης).

6. Σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.

7. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας για κατοίκους του Δήμου Αθηναίων: αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και ένας πρόσφατος λογαριασμός (ΕΥΔΑΠ, παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου, παρόχου Σταθερής ή Κινητής Τηλεφωνίας).

8. Επισημαίνεται ότι θα ισχύουν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, όσον αφορά το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό, στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του Covid-19.

Οι εγγραφές για τα παιδιά δημοτικών υπαλλήλων γίνονται στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών, με προσκόμιση πρόσφατης απόδειξης μισθοδοσίας και των προαναφερόμενων δικαιολογητικών 1 - 6.

ΑμΕΑ και τρίτη ηλικία

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για παιδιά που ανήκουν σε Συλλόγους ΑμΕΑ στα γραφεία του Τμήματος Παιδικών Εξοχών (Ηπείρου 70 & Λιοσίων, Αθήνα ή στον Αγ. Ανδρέα Αττικής) για την κατασκηνωτική περίοδο που φέτος ξεκινά στις 16 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 30.

Η κατασκηνωτική περίοδος για τα άτομα τρίτης ηλικίας (60 ετών και άνω) θα διαρκέσει από 1η έως 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγγραφές για όσες και όσους ενδιαφέρονται, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://camps.cityofathens.gr/ ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο: 210 8250611.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:01

Κομισιόν για χανταϊό: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι «χαμηλός»

14:53

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν συνάντησε τον ανώτατο ηγέτη της χώρας Μοτζταμπά Χαμενεΐ

14:49

Λειψοί: 5 λόγοι για διακοπές σε έναν από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς του Αιγαίου

14:46

Ρωσία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την διήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

14:38

Πλεόνασμα 20,28 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το 2025

14:35

McDonald's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και πωλήσεις παρά το «απαιτητικό περιβάλλον»

14:33

Citi: Αυξάνει τιμή-στόχο για ΕΤΕ στα 17 ευρώ, παραμένει «buy»

14:33

Χρυσοχοΐδης: Νέο σχέδιο για το κυκλοφοριακό και παρεμβάσεις για τα ηλεκτρικά πατίνια

14:20

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Eπενδυτική βαθμίδα από τη Moody’s

14:18

Κίνα: Σε θάνατο καταδικάστηκαν δύο πρώην υπ. Άμυνας που κατηγορήθηκαν για διαφθορά

14:16

Panathēnea 2026: Το φεστιβάλ που φέρνει επενδυτικά κεφάλαια άνω των 400 δισ. στην Αθήνα

14:16

Η κρουαζιέρα στρέφεται στα νέα ελληνικά λιμάνια - Σχέδιο ανάπτυξης για ανερχόμενους προορισμούς

14:12

Στον Άρειο Πάγο ο Σπίρτζης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

14:10

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Στην Ελλάδα αποφασίσαμε να απαντήσουμε στα καρδιαγγειακά προβλήματα

14:04

ΓΣΕΕ: Η μισθολογική διαφάνεια είναι ζήτημα δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρεπούς εργασίας

13:44

Νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ο καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

13:36

Επίτροπος Εμπορίου μετά τις συνομιλίες με ΗΠΑ: «Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο μέχρι να συμφωνηθούν όλα»

13:35

Coca-Cola HBC: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν έχει επηρεάσει την Ελλάδα

13:34

Το νέο μοντέλο εποπτείας στον τζόγο: Το στρατηγικό σχέδιο της ΕΕΕΠ έως το 2030

13:31

Δωρεά 12 οχημάτων από την Εθνική Ασφαλιστική στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

13:17

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ξεκινά η ανακαίνιση 238 σχολείων

13:16

Υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

13:09

Mondelēz: Το εργοστάσιο σοκολατοποιΐας «Παυλίδη» επισκέφθηκε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

13:01

Παπαθανάσης: Τέσσερις νέες παρεμβάσεις για βελτίωση της καθημερινότητας στην Αρκαδία

12:58

Το 68% των κωδικών μπορούν να χακαριστούν σε μία μέρα - Ποιο λάθος κάνουν οι χρήστες

12:55

H Optimus Energy πρωτοπορεί και στην υπερπροσφορά παραγωγής ΑΠΕ

12:49

ΕΕ: Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν βλέπει πλέον τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο εταίρο

12:34

ΥΠΑΑΤ: Στο 97,7% η συμμόρφωση των δειγμάτων για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών

12:23

Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ παρά τη μεταβλητότητα - Πού μπορεί να φτάσει το καλοκαίρι

12:11

Αύξηση επιτοκίων από τη Norges Bank - «Στάση αναμονής» στη Σουηδία