Tip of the Day

Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε

28-09-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε

Τη δυνατότητα για δωρεάν δράση συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρηματίες και στελέχη πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας παρέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η δράση παρέχεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Development of a Creative Hub for offering support to fashion graduates, young artists start-ups and development mechanisms to the fashion sector of the cross-border area», με ακρωνύμιο CREATIVE HUB, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Το έργο

Το έργο CREATIVE HUB, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, υλοποιείται από τον Απρίλιο του 2021 με τη συμμετοχή 5 συνολικά φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η δημιουργία ενός κέντρου μόδας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα λειτουργεί ως μηχανισμός υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα της μόδας και των νέων σχεδιαστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με πεπειραμένους συμβούλους, έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση μίας δράσης παροχής εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες ή/και στελέχη 20 πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (όπως ορίζονται από την ΕΕ), οι οποίες έχουν αναπτύξει ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν διασυνοριακή συνεργασία με επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη Βουλγαρία και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

- δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας,

- είναι εγκατεστημένες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

- κατά τα τελευταία 3 έτη (τρέχον και 2 προηγούμενα) δεν έχουν λάβει ούτε έχουν καταστεί δικαιούχοι λήψης κρατικών ενισχύσεων συνολικού ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα λάβει έκαστη ωφελούμενη επιχείρηση αντιστοιχούν σε κρατική ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ, η οποία λαμβάνεται υπόψη κατά τον έλεγχο σώρευσης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό De Minimis 1407/2013.

Θεματικές

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής θα εστιάσει σε θεματικές όπως: κοστολόγηση προϊόντων, marketing (εξαγωγικό marketing, ψηφιακό marketing, οικολογικό marketing, marketing στο χώρο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, marketing μόδας), χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τις επιχειρήσεις ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, πηγές και τρόποι χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα με έμφαση στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, νέες τεχνολογίες και υλικά που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις των κλάδων κλπ. Στο πλαίσιο των ατομικών συνεδριών, ο σύμβουλος, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία, θα σκιαγραφήσει σε βάθος το προφίλ των ωφελούμενων επιχειρήσεων και θα καταλήξει σε προτάσεις παρεμβάσεων σε θέματα σχετιζόμενα με τις προαναφερθείσες θεματικές, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Η κάθε ωφελούμενη επιχείρηση θα λάβει συνολικά 50 ώρες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες θα αφορούν τον/τους επιχειρηματίες ή/και στελέχη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 20 ώρες συμβουλευτικής θα υλοποιηθούν δια ζώσης στον χώρο εγκατάστασης της επιχείρησης, ενώ οι υπόλοιπες 30 είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως (διαδικτυακά μέσω Skype, Zoom, Teams κλπ.).

Αίτηση συμμετοχής

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμβουλευτικής είναι τα ακόλουθα:

- Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

- Εκτύπωση της καρτέλας “Στοιχεία Μητρώου - Επιχείρησης” από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτά εμφανίζονται στο taxisnet, από την οποία να προκύπτει η μη αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και οι ΚΑΔ της επιχείρησης.

- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

- Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στη Συμβουλευτική Υποστήριξη.

- Πιστοποιητικό εγγραφής της επιχείρησης στο οικείο Επιμελητήριο.

Για την επιλογή των ωφελούμενων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης και του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο της δράσης συμβουλευτικής για ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών, θα τηρηθούν δύο διακριτές λίστες προτεραιότητας για επιχειρήσεις νομίμως εκπροσωπούμενες από άνδρες και γυναίκες επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν της δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης καλούνται να υποβάλουν στο ΕΒΕΘ συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, καθώς επίσης και τα παραπάνω δικαιολογητικά συμμετοχής, μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 10.10.2022.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σας σε αυτή, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:47

Σύλληψη 39χρονης για εξύβριση και απειλή γιατρού σε εφημερία νοσοκομείου

21:18

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

21:00

Δένδιας – Μαρινάκης «έδειξαν» προς την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση

20:44

Τραμπ: Ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν

20:30

Υπ. Υγείας: Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης για την αντιμετώπιση παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

20:10

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σίνδος

20:01

Ιράν: Απελευθερώθηκε ο Ερφάν Σολτανί που θεωρήθηκε ότι κινδύνευε με εκτέλεση

19:49

Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου

19:36

Η «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης απειλεί τα περιθώρια κέρδους της Apple

19:00

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο πυρετός των δισεκατομμυρίων και η ώρα της αλήθειας

18:47

Ινδία: 20ετής φοροαπαλλαγή σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν data centers

18:33

Ιταλία: Συνελήφθη νέος άνδρας ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος αστυνομικού στο Τορίνο

18:22

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς

18:16

Ελβετία: Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά ανήλθε σε 41

18:05

OPEC+: Αμετάβλητη η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο

17:49

Θεοδωρικάκος: Εθνικό καθήκον ενότητας η επιστολική ψήφος των ομογενών

17:32

Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο

17:11

Από το 2001 έως σήμερα έχουν καταγραφεί στον ΠΟΥ περίπου 100 κρούσματα του ιού Nipah στην Ινδία

17:00

«Γαλάζια» τα ευέλικτα σταθερά τιμολόγια ρεύματος – «Κλειδώνουν» οι κανόνες για τη λιανική

16:46

Τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη επισκέπτεται ο ΥΦΥΠΕΞ Χ. Θεοχάρης

16:36

Τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού τη Δευτέρα το βράδυ στον ΣΚΑΪ

16:29

Προβλήματα απ’ την επέλαση της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας

15:57

BYD: Πτώση πωλήσεων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα

15:42

Μεντβέντεφ: Αποτελεσματικός ηγέτης που επιδιώκει την ειρήνη ο Τραμπ

15:28

Τσαβδαρίδης: Στο ΥΠΑΑΤ τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ημαθίας

15:13

Μαρινάκης: Αποκλείεται συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση - Το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί ρητορική Κωνσταντοπούλου

14:58

Τσουκαλάς: Αιχμές για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού για το δυστύχημα στη Βιολάντα

14:53

Συζήτηση Πιερρακάκη - Σαντέλ για οικονομία, ανισότητες, αξιοκρατία και ψηφιακές προκλήσεις

14:48

Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια

14:21

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο τον Φεβρουάριο - Στα 13,9 λεπτά ανά kWh για 3ο μήνα