Tip of the Day

Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad

23-02-2022 | 09:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν έχετε δώσει ποτέ το iPhone ή το iPad σας σε ένα νήπιο για να το ψυχαγωγήσετε έχει διαπιστώσει σίγουρα πόσο εύκολο είναι να περιηγηθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή κι οθόνη πατώντας ακανόνιστα σε διάφορα σημεία της οθόνης.

Για να αποφύγετε λοιπόν να πέσει επάνω σε εικόνες που δεν αρμόζουν στην ηλικία του ή να χρησιμοποιήσει τυχαία κάποια εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Καθοδηγούμενης πρόσβασης (Guided Access) που υπάρχει στα iPhone και στα iPad και η οποία διατηρεί τον χρήστη σε μια εφαρμογή ελέγχοντας το πού θα έχει πρόσβαση και πού όχι.

Πώς να ενεργοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPhone ή το iPad σας.
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα Καθοδηγούμενη Πρόσβαση
  • Ενεργοποιήστε την λειτουργία «Καθοδήγηση» σέρνοντας τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή προς τα δεξιά ώστε να γίνει πράσινος.

Τότε θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές προς ρύθμιση

Αν χρησιμοποιείτε άλλες επιλογές προσβασιμότητας, ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στη «Συντόμευση προσβασιμότητας», ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές όταν θα είναι ενεργή η λειτουργία Καθοδηγούμενης Πρόσβασης. Αν ενεργοποιήσετε την Συντόμευση Προσβασιμότητας θα μπορείτε με έναν τριπλό κλίκ στο home button του κινητού ή στο πλαϊνό κουμπί (Side), ανάλογα τον τύπο της συσκευής σας, να μπαίνετε στο κανονικό μενού.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε έναν κωδικό πρόσβασης προς χρήση για όταν είναι ενεργοποιημένη η Καθοδηγούμενη Πρόσβαση. Αφού μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις Κωδικού μπορείτε να επιλέξετε Καθορισμό Κωδικού καταχωρώντας τον κωδικό της αρεσκείας σας. Προαιρετικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το Τouch ID ώστε να η εν λόγω λειτουργία να τερματίζεται με τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Εκκινήστε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση. Εάν η συσκευή σας διαθέτει κουμπί Home, κάντε τριπλό κλικ, εάν διαθέτει Face ID κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Side.
  • Τότε θα εμφανιστεί ένα μενού με τις συντομεύσεις προσβασιμότητα από όπου θα επιλέξετε την καθοδηγούμενη πρόσβαση.
  • Στη συνέχεια η περιοχή της οθόνης θα μπεί μέσα σε ένα πλαίσιο. Εάν θέλετε να καταστήσετε ορισμένες περιοχές της οθόνης μη προσβάσιμες, απλά κυκλώστε τις με το δάχτυλό σας.

Επιπλέον υπάρχει και το μενού Επιλογές στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την πρόσβαση στο πλαϊνό κουμπί, στα κουμπιά έντασης ήχου, στην κίνηση της οθόνης, στο πληκτρολόγιο, στο άγγιγμα και στο χρονικό όριο.
Όποια από τα παραπάνω θέλετε να μην είναι διαθέσιμα αρκεί να τα ενεργοποιήσετε. Για παράδειγμα μπορείτε να αποτρέψετε την διακοπή του βίντεο και του ήχου απενεργοποιώντας τους διακόπτες Πλαϊνό κουμπί, Ένταση Ήχου και Άγγιγμα.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας πατήστε Τέλος και Έναρξη στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και η Καθοδηγούμενη πρόσβαση έχει ενεργοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενεργοποιημένη την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, ο μόνος τρόπος για να βγείτε από την εφαρμογή είναι με διπλό κλικ στο κουμπί Side για να ενεργοποιήσετε το Face ID ή με τριπλό κλικ στο κουμπί Side/Home και πληκτρολογώντας τον προκαθορισμένο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε τα μικρά να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους βίντεο ή να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, με τη σιγουριά ότι δεν μπορούν να διαγράψουν το λογαριασμό email σας, να τηλεφωνήσουν σε έναν τυχαίο αριθμό ή να μπουν σε εφαρμογές που δεν πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:22

Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση εξαγοράς της Κρητικός από την Μασούτης - Ποιες είναι οι δεσμεύσεις

18:16

Ευρώπη Holdings: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 50% της Alpha Insurance Brokers στη Ρουμανία

18:16

Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιόρισε τις απώλειες, δεν απέφυγε το αρνητικό πρόσημο

17:59

Κούβα: «Στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει αιματοχυσία»

17:51

Λιθουανία: Βρέθηκαν εκρηκτικά στο drone που συνετρίβη - Εικάζεται ότι ανήκει στους Ουκρανούς

17:43

Ρωσία: Η κατασκευή του αγωγού «Power of Siberia 2» στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν - Σι

17:26

Βρετανία: Δεν επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στην ΕΕ o δήμαρχος του Μάντσεστερ

17:22

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση στη Μέση Ανατολή

17:19

Βουλή: Αύριο στην ολομέλεια η ψήφιση της «Αναμόρφωσης του Κληρονομικού Δικαίου»

17:08

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ για το Final Four της Euroleague

17:03

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν εγχώριες ομάδες που συνδέονται με ΗΠΑ, Ισραήλ

17:01

Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες καθώς υποχωρούν πετρέλαιο και ομόλογα

17:01

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε αγωγή 10 δισ. κατά της Εφορίας για διαρροή των φορολογικών του δηλώσεων

16:57

Ακραία καιρικά φαινόμενα Ιανουαρίου: Αποζημιώσεις €20,1 εκατ. από τις ασφαλιστικές

16:51

Το Trendyol Επίσημος Χορηγός του EuroLeague Final Four 2026

16:42

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών»

16:37

Κομισιόν: Επιμένει στη χρήση αχρησιμοποίητων κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

16:36

Αυθαίρετα, οικοδομικές άδειες και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου: Οι προθεσμίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

16:32

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Messinia Challenge 2026

16:30

Handelsblatt: «Aρχιτέκτονας πολυάριθμων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ο Κωστής Χατζηδάκης»

16:24

Ταχιάος: Στόχος να τελειώσει η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά μέχρι τα τέλη Ιουλίου

16:21

Στρατηγική συνεργασία ΟΑΚΑ - ΣΤΑΣΥ για ασφαλείς και βιώσιμες μεταφορές

16:17

Δυστύχημα σε υποσταθμό ρεύματος στα Πατήσια - Νεκρός εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ

16:13

Τράπεζα Κύπρου: Στις 24 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,5 ευρώ ανά μετοχή

16:02

Σε Αυστρία και Γερμανία μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας

15:51

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των 4 αγνοούμενων Ιταλών δυτών

15:46

My market: Επένδυση άνω των 14 εκατ. ευρώ για τα καταστήματα σε Πετράλωνα, Παιανία και Βάρη

15:46

Ρωσία: Στο «σημείο χωρίς επιστροφή» η κατάσταση στον σταθμό της Ζαπορίζια

15:42

Ο Όμιλος Fais αποκτά την Blackroll

15:37

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Pfizer