Tip of the Day

Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad

23-02-2022 | 09:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν έχετε δώσει ποτέ το iPhone ή το iPad σας σε ένα νήπιο για να το ψυχαγωγήσετε έχει διαπιστώσει σίγουρα πόσο εύκολο είναι να περιηγηθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή κι οθόνη πατώντας ακανόνιστα σε διάφορα σημεία της οθόνης.

Για να αποφύγετε λοιπόν να πέσει επάνω σε εικόνες που δεν αρμόζουν στην ηλικία του ή να χρησιμοποιήσει τυχαία κάποια εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Καθοδηγούμενης πρόσβασης (Guided Access) που υπάρχει στα iPhone και στα iPad και η οποία διατηρεί τον χρήστη σε μια εφαρμογή ελέγχοντας το πού θα έχει πρόσβαση και πού όχι.

Πώς να ενεργοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPhone ή το iPad σας.
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα Καθοδηγούμενη Πρόσβαση
  • Ενεργοποιήστε την λειτουργία «Καθοδήγηση» σέρνοντας τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή προς τα δεξιά ώστε να γίνει πράσινος.

Τότε θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές προς ρύθμιση

Αν χρησιμοποιείτε άλλες επιλογές προσβασιμότητας, ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στη «Συντόμευση προσβασιμότητας», ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές όταν θα είναι ενεργή η λειτουργία Καθοδηγούμενης Πρόσβασης. Αν ενεργοποιήσετε την Συντόμευση Προσβασιμότητας θα μπορείτε με έναν τριπλό κλίκ στο home button του κινητού ή στο πλαϊνό κουμπί (Side), ανάλογα τον τύπο της συσκευής σας, να μπαίνετε στο κανονικό μενού.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε έναν κωδικό πρόσβασης προς χρήση για όταν είναι ενεργοποιημένη η Καθοδηγούμενη Πρόσβαση. Αφού μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις Κωδικού μπορείτε να επιλέξετε Καθορισμό Κωδικού καταχωρώντας τον κωδικό της αρεσκείας σας. Προαιρετικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το Τouch ID ώστε να η εν λόγω λειτουργία να τερματίζεται με τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Εκκινήστε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση. Εάν η συσκευή σας διαθέτει κουμπί Home, κάντε τριπλό κλικ, εάν διαθέτει Face ID κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Side.
  • Τότε θα εμφανιστεί ένα μενού με τις συντομεύσεις προσβασιμότητα από όπου θα επιλέξετε την καθοδηγούμενη πρόσβαση.
  • Στη συνέχεια η περιοχή της οθόνης θα μπεί μέσα σε ένα πλαίσιο. Εάν θέλετε να καταστήσετε ορισμένες περιοχές της οθόνης μη προσβάσιμες, απλά κυκλώστε τις με το δάχτυλό σας.

Επιπλέον υπάρχει και το μενού Επιλογές στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την πρόσβαση στο πλαϊνό κουμπί, στα κουμπιά έντασης ήχου, στην κίνηση της οθόνης, στο πληκτρολόγιο, στο άγγιγμα και στο χρονικό όριο.
Όποια από τα παραπάνω θέλετε να μην είναι διαθέσιμα αρκεί να τα ενεργοποιήσετε. Για παράδειγμα μπορείτε να αποτρέψετε την διακοπή του βίντεο και του ήχου απενεργοποιώντας τους διακόπτες Πλαϊνό κουμπί, Ένταση Ήχου και Άγγιγμα.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας πατήστε Τέλος και Έναρξη στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και η Καθοδηγούμενη πρόσβαση έχει ενεργοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενεργοποιημένη την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, ο μόνος τρόπος για να βγείτε από την εφαρμογή είναι με διπλό κλικ στο κουμπί Side για να ενεργοποιήσετε το Face ID ή με τριπλό κλικ στο κουμπί Side/Home και πληκτρολογώντας τον προκαθορισμένο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε τα μικρά να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους βίντεο ή να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, με τη σιγουριά ότι δεν μπορούν να διαγράψουν το λογαριασμό email σας, να τηλεφωνήσουν σε έναν τυχαίο αριθμό ή να μπουν σε εφαρμογές που δεν πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:19

ΠΟΥ: Συστάσεις για την χρήση του εμβολίου Ervebo κατά της επιδημίας Έμπολα

14:17

Χατζηδάκης: «Ίδιος ο κ. Τσίπρας με τα ίδια δισεκατομμύρια»

14:16

ΑΙ data centers: Τα 32 τρισ. δολ. θα φτάσουν οι επενδύσεις έως το 2050

14:00

Ποιες επιχειρήσεις τροφίμων κάνουν μπίζνες στην Ιαπωνία

13:59

ΔΕΘ: Ένας αιώνας σε αριθμούς - Τα ρεκόρ, οι παύσεις και η διαδρομή από το 1926 στο 2026

13:56

Η ζωή του Μάθιου Πέρι γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

13:53

Γεραπετρίτης από Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ αλληλέγγυα σε κάθε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»

13:49

Δεν εξελέγη η Έλενα Ακρίτα στο αξίωμα της αντιπροέδρου της Βουλής

13:48

Τσιόδρας σε Κομισιόν: «Ανάγκη θέσπισης πανευρωπαϊκής ηλικίας πρόσβασης στα social media»

13:43

Στους δρόμους τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

13:43

Ιρανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ «Σατανά» μετά από επίθεση σε γάμο

13:34

ΤτΕ: Σχεδόν αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων τον Ιούλιο

13:32

Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Νέα απάτη - «μαμούθ» 500.000 ευρώ στην Κρήτη

13:25

Νέα απειλή Ερντογάν: «Η Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου»

13:23

Bloomberg: Δυναμική ανάκαμψη εννέα ελληνικών μετοχών με την ένταξη στον Stoxx Europe 600 - Πάνω από $1 δισ. οι εισροές

13:20

Κερύνεια: Εντοπίστηκε το ναυάγιο του καταμαράν - Συνεχίζονται οι έρευνες

13:18

Πυρκαγιές: «Πορτοκαλί» συναγερμός αύριο σε Αττική, Εύβοια και νησιά Αιγαίου

13:14

Διπλή διάκριση για τη Motor Oil στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

13:09

Προειδοποιεί ο CEO της Deutsche Bank: Ποιο είναι το «δηλητήριο» για τη γερμανική οικονομία

12:49

Σούπερ deal 3,2 δισ. δολ. στο online gaming - Η Lottomatica εξαγοράζει την Cirsa

12:41

Επιδότηση έως 14.220 ευρώ από ΔΥΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις αφορά - Οι αιτήσεις

12:36

Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Μόσχας για τη Λειψία – Κλήθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες

12:34

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

12:31

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,62% η απόδοση από τη δημοπρασία ετήσιων εντόκων 400 εκατ. ευρώ

12:30

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κάρυστο Ευβοίας, επιχειρούν έξι εναέρια μέσα

12:21

Αίγυπτος: Στους 21 οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα στο Νότιο Σινά

12:19

Μητσοτάκης: Ορόσημο για το παραλιακό μέτωπο το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αέναον»

12:18

Στενά του Ορμούζ: Δύο τάνκερ προσέκρουσαν σε νάρκες και τυλίχθηκαν στις φλόγες

12:17

Χατζηδάκης για μείωση τιμών: Δε θα αφήσουμε κάθε λαϊκιστή να μειώνει κάθε προσπάθεια

12:10

Υψηλό 3,5 ετών «χτύπησε» το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο