Tip of the Day

Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad

23-02-2022 | 09:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν έχετε δώσει ποτέ το iPhone ή το iPad σας σε ένα νήπιο για να το ψυχαγωγήσετε έχει διαπιστώσει σίγουρα πόσο εύκολο είναι να περιηγηθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή κι οθόνη πατώντας ακανόνιστα σε διάφορα σημεία της οθόνης.

Για να αποφύγετε λοιπόν να πέσει επάνω σε εικόνες που δεν αρμόζουν στην ηλικία του ή να χρησιμοποιήσει τυχαία κάποια εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Καθοδηγούμενης πρόσβασης (Guided Access) που υπάρχει στα iPhone και στα iPad και η οποία διατηρεί τον χρήστη σε μια εφαρμογή ελέγχοντας το πού θα έχει πρόσβαση και πού όχι.

Πώς να ενεργοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPhone ή το iPad σας.
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα Καθοδηγούμενη Πρόσβαση
  • Ενεργοποιήστε την λειτουργία «Καθοδήγηση» σέρνοντας τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή προς τα δεξιά ώστε να γίνει πράσινος.

Τότε θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές προς ρύθμιση

Αν χρησιμοποιείτε άλλες επιλογές προσβασιμότητας, ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στη «Συντόμευση προσβασιμότητας», ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές όταν θα είναι ενεργή η λειτουργία Καθοδηγούμενης Πρόσβασης. Αν ενεργοποιήσετε την Συντόμευση Προσβασιμότητας θα μπορείτε με έναν τριπλό κλίκ στο home button του κινητού ή στο πλαϊνό κουμπί (Side), ανάλογα τον τύπο της συσκευής σας, να μπαίνετε στο κανονικό μενού.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε έναν κωδικό πρόσβασης προς χρήση για όταν είναι ενεργοποιημένη η Καθοδηγούμενη Πρόσβαση. Αφού μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις Κωδικού μπορείτε να επιλέξετε Καθορισμό Κωδικού καταχωρώντας τον κωδικό της αρεσκείας σας. Προαιρετικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το Τouch ID ώστε να η εν λόγω λειτουργία να τερματίζεται με τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Εκκινήστε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση. Εάν η συσκευή σας διαθέτει κουμπί Home, κάντε τριπλό κλικ, εάν διαθέτει Face ID κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Side.
  • Τότε θα εμφανιστεί ένα μενού με τις συντομεύσεις προσβασιμότητα από όπου θα επιλέξετε την καθοδηγούμενη πρόσβαση.
  • Στη συνέχεια η περιοχή της οθόνης θα μπεί μέσα σε ένα πλαίσιο. Εάν θέλετε να καταστήσετε ορισμένες περιοχές της οθόνης μη προσβάσιμες, απλά κυκλώστε τις με το δάχτυλό σας.

Επιπλέον υπάρχει και το μενού Επιλογές στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την πρόσβαση στο πλαϊνό κουμπί, στα κουμπιά έντασης ήχου, στην κίνηση της οθόνης, στο πληκτρολόγιο, στο άγγιγμα και στο χρονικό όριο.
Όποια από τα παραπάνω θέλετε να μην είναι διαθέσιμα αρκεί να τα ενεργοποιήσετε. Για παράδειγμα μπορείτε να αποτρέψετε την διακοπή του βίντεο και του ήχου απενεργοποιώντας τους διακόπτες Πλαϊνό κουμπί, Ένταση Ήχου και Άγγιγμα.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας πατήστε Τέλος και Έναρξη στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και η Καθοδηγούμενη πρόσβαση έχει ενεργοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενεργοποιημένη την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, ο μόνος τρόπος για να βγείτε από την εφαρμογή είναι με διπλό κλικ στο κουμπί Side για να ενεργοποιήσετε το Face ID ή με τριπλό κλικ στο κουμπί Side/Home και πληκτρολογώντας τον προκαθορισμένο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε τα μικρά να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους βίντεο ή να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, με τη σιγουριά ότι δεν μπορούν να διαγράψουν το λογαριασμό email σας, να τηλεφωνήσουν σε έναν τυχαίο αριθμό ή να μπουν σε εφαρμογές που δεν πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:17

Θεσσαλονίκη:Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και τροχαία αδικήματα

21:00

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στον Κόλπο

20:33

Πυρκαγιά στο παλιό κτήριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

20:26

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Άβαντα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Κλειστά αναφέρει το Ιράν - Όχι, ανοικτά δηλώνει ο Τραμπ

15:23

Νέες προοπτικές για την Τράπεζα Χανίων μετά τη λήψη πανελλαδικής άδειας

15:12

Κυρανάκης για τα συνθήματα στο σπίτι της Σέβης Βολουδάκη: Τους το ξαναλέμε, δεν τους φοβόμαστε

15:07

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο και μεθαύριο

14:54

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

14:42

Μόντι: Προσεγγίζει τις χώρες του Ειρηνικού εν μέσω της αναδιαμόρφωσης του γεωπολιτικού τοπίου από Κίνα - ΗΠΑ

14:28

Ιράκ: Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Ζαΐντι - Θα υπογράψει ενεργειακές συμφωνίες

14:17

Ινδία: Η Τata Consultancy Services σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδα 8.900 μηχανικών ανάπτυξης εφαρμογών ΑΙ

14:04

Αίγυπτος: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών