Tip of the Day

Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad

23-02-2022 | 09:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο iPhone και το iPad
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αν έχετε δώσει ποτέ το iPhone ή το iPad σας σε ένα νήπιο για να το ψυχαγωγήσετε έχει διαπιστώσει σίγουρα πόσο εύκολο είναι να περιηγηθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή κι οθόνη πατώντας ακανόνιστα σε διάφορα σημεία της οθόνης.

Για να αποφύγετε λοιπόν να πέσει επάνω σε εικόνες που δεν αρμόζουν στην ηλικία του ή να χρησιμοποιήσει τυχαία κάποια εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Καθοδηγούμενης πρόσβασης (Guided Access) που υπάρχει στα iPhone και στα iPad και η οποία διατηρεί τον χρήστη σε μια εφαρμογή ελέγχοντας το πού θα έχει πρόσβαση και πού όχι.

Πώς να ενεργοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPhone ή το iPad σας.
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα Καθοδηγούμενη Πρόσβαση
  • Ενεργοποιήστε την λειτουργία «Καθοδήγηση» σέρνοντας τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή προς τα δεξιά ώστε να γίνει πράσινος.

Τότε θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές προς ρύθμιση

Αν χρησιμοποιείτε άλλες επιλογές προσβασιμότητας, ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στη «Συντόμευση προσβασιμότητας», ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές όταν θα είναι ενεργή η λειτουργία Καθοδηγούμενης Πρόσβασης. Αν ενεργοποιήσετε την Συντόμευση Προσβασιμότητας θα μπορείτε με έναν τριπλό κλίκ στο home button του κινητού ή στο πλαϊνό κουμπί (Side), ανάλογα τον τύπο της συσκευής σας, να μπαίνετε στο κανονικό μενού.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε έναν κωδικό πρόσβασης προς χρήση για όταν είναι ενεργοποιημένη η Καθοδηγούμενη Πρόσβαση. Αφού μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις Κωδικού μπορείτε να επιλέξετε Καθορισμό Κωδικού καταχωρώντας τον κωδικό της αρεσκείας σας. Προαιρετικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το Τouch ID ώστε να η εν λόγω λειτουργία να τερματίζεται με τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση σε iPhone και iPad

  • Εκκινήστε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση. Εάν η συσκευή σας διαθέτει κουμπί Home, κάντε τριπλό κλικ, εάν διαθέτει Face ID κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Side.
  • Τότε θα εμφανιστεί ένα μενού με τις συντομεύσεις προσβασιμότητα από όπου θα επιλέξετε την καθοδηγούμενη πρόσβαση.
  • Στη συνέχεια η περιοχή της οθόνης θα μπεί μέσα σε ένα πλαίσιο. Εάν θέλετε να καταστήσετε ορισμένες περιοχές της οθόνης μη προσβάσιμες, απλά κυκλώστε τις με το δάχτυλό σας.

Επιπλέον υπάρχει και το μενού Επιλογές στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την πρόσβαση στο πλαϊνό κουμπί, στα κουμπιά έντασης ήχου, στην κίνηση της οθόνης, στο πληκτρολόγιο, στο άγγιγμα και στο χρονικό όριο.
Όποια από τα παραπάνω θέλετε να μην είναι διαθέσιμα αρκεί να τα ενεργοποιήσετε. Για παράδειγμα μπορείτε να αποτρέψετε την διακοπή του βίντεο και του ήχου απενεργοποιώντας τους διακόπτες Πλαϊνό κουμπί, Ένταση Ήχου και Άγγιγμα.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας πατήστε Τέλος και Έναρξη στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης και η Καθοδηγούμενη πρόσβαση έχει ενεργοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενεργοποιημένη την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, ο μόνος τρόπος για να βγείτε από την εφαρμογή είναι με διπλό κλικ στο κουμπί Side για να ενεργοποιήσετε το Face ID ή με τριπλό κλικ στο κουμπί Side/Home και πληκτρολογώντας τον προκαθορισμένο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε τα μικρά να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους βίντεο ή να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, με τη σιγουριά ότι δεν μπορούν να διαγράψουν το λογαριασμό email σας, να τηλεφωνήσουν σε έναν τυχαίο αριθμό ή να μπουν σε εφαρμογές που δεν πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:55

Σέρρες: Επανήλθε η ηρεμία στη δομή μεταναστών μετά τα χθεσινά επεισόδια - Συλλήψεις και τραυματισμοί

13:44

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, σχολεία και χωροταξικά

13:28

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με 40άρια - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

13:12

Ζελένσκι: Οι εκλογές θα ήταν «ένα τσουνάμι» που θα διασπάσει την Ουκρανία

13:08

Λοβέρδος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα – Τι είπε για 13η και 14η σύνταξη

13:01

Καρκίνος του μαστού: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να τον εντοπίσει έως και 6 χρόνια πριν τη διάγνωση

12:53

Τα μεταχειρισμένα αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μπαίνουν στο καλάθι των μεγάλων retailers

12:44

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει «σωστό» άκρο, αποδεκτό μίσος ή βία

12:34

Η Συρία αναμένει επανεκκίνηση των συνομιλιών με το Ισραήλ παρά το αμοιβαίο έλλειμμα εμπιστοσύνης

12:27

Nvidia: Αυξήσεις άνω του 15% στους servers τεχνητής νοημοσύνης

12:04

Τέλος καλοκαιριού: Η απότομη «προσγείωση» του Σεπτεμβρίου

11:55

Πεζεσκιάν: Παραδέχθηκε ότι το Ιράν «αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες»

11:48

Σκέρτσος: Τέσσερις κυβερνητικές δράσεις για καλύτερη, πιο ελεύθερη και πιο ασφαλή καθημερινότητα

11:29

Ρομπότ «συνέτριψε» το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα... αλλά δεν ξέρει να φρενάρει

11:08

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πρώτη Σερρών

11:00

ΗΠΑ- Καναδάς: Η Οτάβα απαντά στους αμερικανικούς δασμούς- «Αρκετά!» λέει ο Τραμπ

10:47

Μαρινάκης: «Όσα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα γίνουν πράξη» – Εκλογές την άνοιξη του 2027

10:35

Κοντογεώργης: Το μέλλον της Ελλάδας χτίζεται στην Περιφέρεια

10:24

Ζελένσκι: Η Γαλλία συμφώνησε να επιταχύνει την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο

10:10

Μητσοτάκης: «Δεν θα φορτώνουμε παλιούς λογαριασμούς στις επόμενες γενιές» - Το μήνυμα στην Τουρκία

10:02

Σχολεία: Μόλις 12 λεπτά διαφορά στην ώρα έναρξης μπορούν να μειώσουν το πρωινό μποτιλιάρισμα

09:48

Πυρκαγιές-πλημμύρες: Πάνω από 500 επανέλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές - Βαρύ το πλήγμα στη Δυτική Αττική

09:34

«Προσωπικός Βοηθός»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

09:29

Κυβερνοεπίθεση στη Βρετανία: Ιρανοί χάκερ «παρέλυσαν» εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για 4 ημέρες

09:12

Επιθεώρηση Εργασίας: Πάνω από 41.000 έλεγχοι το πρώτο εξάμηνο - Στα 25,6 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

09:03

Ιαπωνία: Σεισμός 5,9 βαθμών κοντά στο Τόκιο - Δεκάδες τραυματίες

08:55

Τραμπ: «Νέο έδαφος των ΗΠΑ» τα Στενά του Ορμούζ

08:40

Πυρκαγιές: Το 26% της Αττικής βρίσκεται εκεί όπου δάσος και κατοικίες συναντώνται

08:32

Workcation: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί για υβριδική εργασία - Που βρίσκεται η Αθήνα

08:22

Goldman Sachs: Η Ευρώπη «κρυφός νικητής» των αγορών - Οι 8 μύθοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές