INSIDE OUT

Κάμαλα vs Τραμπ: 1-0, Οι Πρωθυπουργίσιμοι του ΠΑΣΟΚ, Έχει υπόγειο ο Δήμος Αθηναίων;

Μαρία Νταλιάνη
11-09-2024 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κάμαλα vs Τραμπ: 1-0, Οι Πρωθυπουργίσιμοι του ΠΑΣΟΚ, Έχει υπόγειο ο Δήμος Αθηναίων;

Αποφεύγουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι τις απευθείας συζητήσεις, και τις τηλεοπτικές μονομαχίες; Η απάντηση είναι ναι. Προτιμούν τους παράλληλους μονολόγους, φοβούνται την αντιπαραθετική έκθεση, τη σύγκρουση ιδεών, προτάσεων, αισθητικής, ύφους, εν τέλει προσωπικότητας. Το debate μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανότατα το πρώτο και μοναδικό. Το επιτελείο του Τραμπ κατηγορεί γενικά την Αντιπρόεδρο Χάρις ότι αποφεύγει γενικότερα τις συνεντεύξεις, καθώς θα υποχρεωθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα μειώσουν την δημοφιλία της: οικονομία και μεταναστευτικό τα δύσκολα πεδία. Όσοι το είδαν όμως, είδαν έναν Τραμπ να αμύνεται. Η «μαρξίστρια» κ. Χάρις τα κατάφερε σ’ αυτό τον γύρο.

Και το Πασοκ;

Το αμερικανικό debate αναμφίβολα είχε ενδιαφέρον, όμως υποψιάζομαι τίποτα δεν συγκρίνεται με το debate Ανδρουλάκη-Δούκα. Η κωλυσιεργία, και η απροθυμία των κομματικών οργάνων να ορίσουν debate έχει ήδη γίνει θέμα συζήτησης. Μέχρι στιγμής είναι σαφές ότι θα γίνει ένα πασοκικό debate. Από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (interview), σε ό,τι αφορά πιθανά «ζευγάρια» δεύτερου γύρου, ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει τόσο με τον Χάρη Δούκα, όσο και από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ κερδίζει την Άννα Διαμαντοπούλου. Ένα debate μεταξύ τους, κι ένα με Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη -εάν φτάσουν μέχρι τέλους-, θα φωτίσει πλήρως τις προσωπικότητες.

Πρωθυπουργίσιμοι

Εν τω μεταξύ τόσο ο Χάρης Δούκας όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνεντεύξεις τους βάζουν το θέμα και από μία ακόμα οπτική γωνία, λέγοντας πως ο επόμενος αρχηγός του Πασοκ μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

«Οι εκλογές αυτές είναι πρώτον σημαντικές γιατί θα αναδείξουν τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι εκλογές θα πρέπει να αναδείξουν τον επόμενο πρωθυπουργό» δήλωσε ( Talk radio, Γ. Ευγενίδης), ενώ χθες έκανε περιοδεία στην Δράμα.

Πρωθυπουργίσιμο βλέπει τον εαυτό του και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

ο οποίος σε απολαυστική συνέντευξη (Alpha) είπε: «Πιστεύω ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία, όπου θέλω να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας».

Ο Χάρης Δούκας, ανέφερε πολύ προσεχτικά ότι, σύμφωνα με συνεργάτες του, «συγκέντρωσε 20.762 υπογραφές μελών και φίλων του κόμματος» ενώ στο αρμόδιο Όργανο του κόμματος κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σοφά έπραξε.

Αν οι χιλιάδες υπογραφές, είναι σαν τα πανομοιότητα μηνύματα στα σόσιαλ

Και τις φωτογραφίες προφίλ

από χιλιάδες λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν από Ιούνιο και μετά -τυχαίο θα είναι-, τότε καλά έκανε και κατέθεσε μόνο τις 100 της ΚΠΕ.

Άσχετο: Άραγε έχει υπόγειο ο Δήμος Αθηναίων;

Μόνο για επιβίωση

Ο Χάρης Δούκας είναι η χαρά της ζωής. Αν για τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη υπήρξε μουρμούρα ότι είναι μονίμως κατσούφης, ο Δήμαρχος της Αθήνας χαμογελάει διαρκώς. Ακόμα και σε μια μέρα που πνίγηκε το κέντρο

από φραγμένα φρεάτια με την πρώτη μπόρα του Σεπτεμβρίου, ακόμα κι όταν ρωτήθηκε (Σροϊτερ) γιατί έπρεπε ν’ αλλάξει Πρόεδρο το Πασοκ.

(Πρέπει να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της επιβίωσης στο ΠΑΣΟΚ, στην οποία συνέβαλαν όλοι οι Πρόεδροι και ιδιαίτερα η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης και να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο υπέρβασης» απάντησε. Ο Σροϊτερ τον πίεσε. «Δηλαδή ο Ανδρουλάκης κάνει μόνο για να βοηθήσει στην επιβίωση του κόμματος;».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη μια συνθήκη ανατροπής, που σημαίνει να έχουμε πολύ ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις που θα βασίζονται σε έναν διαφορετικό τρόπο ηγεσίας. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναθυμηθει το Κ, να γίνει Κίνημα, να μην είναι κλειστό, φοβικό και παρέα, αλλά ανοιχτό και συμμετοχικό. Ήταν κλειστό και φοβικό, γι’ αυτό δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε έκρηξη στα ποσοστά μας».

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής.

Κάλπες χωρίς τέλος

Εκτός από τις αμερικανικές εκλογές που θα γίνουν 5 Νοεμβρίου, (πάντα την πρώτη Τρίτη του μήνα), το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα θα χορτάσουμε κάλπες. 6 + 13 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές του Πασοκ-Κιναλ. Στις 19 και 20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των Συνέδρων του Εκτάκτου Συνεδρίου του Συριζα, με στόχο 1 με 5 Νοεμβρίου το Συνέδριο, και στην συνέχεια 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές κάλπες για νέα ηγεσία. Στο τσακ θα προλάβουν την συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή, εάν φυσικά φτάσουν μέχρις εκεί. Μπορεί η Πολιτική Γραμματεία να αποφάσισε το χρονοδιάγραμμα αλλά στην Κουμουνδούρου δεν θα κλάψουν κι όλας αν η εκλογή πάει για αργότερα.

Ας ανοίξει πρώτα τα χαρτιά του ο έκπτωτος Πρόεδρος Κασσελάκης και βλέπουνε. Το ίδιο ενδιαφέρον με τον Στέφανο, έχουν και οι βουλευτές του Συριζα. Στην χθεσινή ψηφοφορία στην ΠΓ για τον οδικό χάρτη μέχρι τις εκλογές πάντως, μαζί με τον Παύλο Πολάκη που μειοψήφησε, συντάχθηκαν οι Θεοδώρα Τζάκρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου. Λογικά θα συνεχίσουν να συντάσσονται μαζί του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:29

ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο

08:15

Υπολογίστε τον «ατομικό σας πληθωρισμό» - Διαδραστική εφαρμογή της ΕΚΤ

08:07

Ο Τραμπ βάζει τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» στη λίστα των «ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων»

08:04

FT: Οι ΗΠΑ διεξάγουν μυστικές συνομιλίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία στο Αμπού Ντάμπι

07:58

«Μαζική επίθεση» της Ρωσίας σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας - 2 νεκροί στο Κίεβο

07:54

Οι χειρότερες χώρες για τους expats - Η θέση της Ελλάδας

07:52

Προ των πυλών οι πρώτες εισαγωγές αμερικανικού LNG από την Atlantic SEE - Τροφοδοσία της Ουκρανίας από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

07:47

ΚΕΦίΜ: Σύγκριση ελληνικών Νόμων και Ευρωπαϊκών Οδηγιών - Τα ισχυρά σημεία και οι αδυναμίες της Ελλάδας

07:44

Τα «δώρα» που έρχονται στις 27/11 για συνταξιούχους, ανασφάλιστους και δικαιούχους επιδομάτων

07:42

«Πράσινο φως» για το 5άστερο τουριστικό project στη νήσο Διάπορο

07:39

Η αποτυχία της COP30 και τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη

07:34

«Φουσκώνει» κατά 363,8 εκατ. μέσω αποζημιώσεων η σύμβαση παραχώρησης του «Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Κρήτης»

07:33

Ρεύμα: Αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - Επικαιροποίηση των εισοδηματικών & περιουσιακών κριτηρίων

07:28

Ε9: Ποιοι θα πρέπει να υποβάλουν νέα δήλωση για τα ακίνητά τους - Πότε λήγει η προθεσμία

07:25

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής του Βαρδή στο Μέγαρο - Τι άκουσε η γάτα Ιμαλαΐων και η εκδοχή του Αλέξη για το Συγκρότημα

07:13

Ψηφίζει Ελλάδα η Deutsche Bank – Σφίγγει ο κλοιός στα funds – Πετυχημένο conference

23:54

Ενστάσεις από Ελεγκτικό Συνέδριο για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αναδάσωσης

23:38

Στο «σφυρί» το πιο πολύτιμο κέρμα στην Ευρώπη - Ως και 2,5 εκατ. ευρώ η αξία του

23:23

Στην παρουσίαση της ελληνικής λίστας «Forbes 30 under 30» για το 2026 αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

23:09

Tech ράλι στην Wall Street με «οδηγό» την Alphabet

22:57

Γάζα: Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των τελευταίων ισραηλινών ομήρων

22:43

Greenpeace: Η προστασία του κλίματος και των δασών εκτός του επίσημου αποτελέσματος της COP30 και φέτος

22:25

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ζητούν εκδίκηση από το Ισραήλ για την δολοφονία ηγέτη της Χεζμπολάχ

22:10

Κατσαφάδος για κακοκαιρία: Προτεραιότητα η άμεση στήριξη των πληγέντων και η ταχεία αποκατάσταση των ζημιών

21:57

Telefónica: Στα συνδικάτα πρόταση για περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στην Ισπανία

21:49

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Ουκρανία

21:38

Άνοδος άνω του 1% για τον χρυσό με ώθηση από τις ελπίδες για τα επιτόκια

21:36

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 50 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα

21:18

Χρηματιστήριο Αθηνών: Υψηλή συμμετοχή στο ATHEX Mid Cap Conference 2025

20:55

Ιταλία: Η κεντροαριστερά κερδίζει τις εκλογές σε Απουλία, Καμπανία - Η κεντροδεξιά πήρε το Βένετο