INSIDE OUT

Κάμαλα vs Τραμπ: 1-0, Οι Πρωθυπουργίσιμοι του ΠΑΣΟΚ, Έχει υπόγειο ο Δήμος Αθηναίων;

Μαρία Νταλιάνη
11-09-2024 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κάμαλα vs Τραμπ: 1-0, Οι Πρωθυπουργίσιμοι του ΠΑΣΟΚ, Έχει υπόγειο ο Δήμος Αθηναίων;

Αποφεύγουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι τις απευθείας συζητήσεις, και τις τηλεοπτικές μονομαχίες; Η απάντηση είναι ναι. Προτιμούν τους παράλληλους μονολόγους, φοβούνται την αντιπαραθετική έκθεση, τη σύγκρουση ιδεών, προτάσεων, αισθητικής, ύφους, εν τέλει προσωπικότητας. Το debate μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανότατα το πρώτο και μοναδικό. Το επιτελείο του Τραμπ κατηγορεί γενικά την Αντιπρόεδρο Χάρις ότι αποφεύγει γενικότερα τις συνεντεύξεις, καθώς θα υποχρεωθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα μειώσουν την δημοφιλία της: οικονομία και μεταναστευτικό τα δύσκολα πεδία. Όσοι το είδαν όμως, είδαν έναν Τραμπ να αμύνεται. Η «μαρξίστρια» κ. Χάρις τα κατάφερε σ’ αυτό τον γύρο.

Και το Πασοκ;

Το αμερικανικό debate αναμφίβολα είχε ενδιαφέρον, όμως υποψιάζομαι τίποτα δεν συγκρίνεται με το debate Ανδρουλάκη-Δούκα. Η κωλυσιεργία, και η απροθυμία των κομματικών οργάνων να ορίσουν debate έχει ήδη γίνει θέμα συζήτησης. Μέχρι στιγμής είναι σαφές ότι θα γίνει ένα πασοκικό debate. Από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (interview), σε ό,τι αφορά πιθανά «ζευγάρια» δεύτερου γύρου, ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει τόσο με τον Χάρη Δούκα, όσο και από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ κερδίζει την Άννα Διαμαντοπούλου. Ένα debate μεταξύ τους, κι ένα με Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη -εάν φτάσουν μέχρι τέλους-, θα φωτίσει πλήρως τις προσωπικότητες.

Πρωθυπουργίσιμοι

Εν τω μεταξύ τόσο ο Χάρης Δούκας όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνεντεύξεις τους βάζουν το θέμα και από μία ακόμα οπτική γωνία, λέγοντας πως ο επόμενος αρχηγός του Πασοκ μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

«Οι εκλογές αυτές είναι πρώτον σημαντικές γιατί θα αναδείξουν τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι εκλογές θα πρέπει να αναδείξουν τον επόμενο πρωθυπουργό» δήλωσε ( Talk radio, Γ. Ευγενίδης), ενώ χθες έκανε περιοδεία στην Δράμα.

Πρωθυπουργίσιμο βλέπει τον εαυτό του και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

ο οποίος σε απολαυστική συνέντευξη (Alpha) είπε: «Πιστεύω ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία, όπου θέλω να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας».

Ο Χάρης Δούκας, ανέφερε πολύ προσεχτικά ότι, σύμφωνα με συνεργάτες του, «συγκέντρωσε 20.762 υπογραφές μελών και φίλων του κόμματος» ενώ στο αρμόδιο Όργανο του κόμματος κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σοφά έπραξε.

Αν οι χιλιάδες υπογραφές, είναι σαν τα πανομοιότητα μηνύματα στα σόσιαλ

Και τις φωτογραφίες προφίλ

από χιλιάδες λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν από Ιούνιο και μετά -τυχαίο θα είναι-, τότε καλά έκανε και κατέθεσε μόνο τις 100 της ΚΠΕ.

Άσχετο: Άραγε έχει υπόγειο ο Δήμος Αθηναίων;

Μόνο για επιβίωση

Ο Χάρης Δούκας είναι η χαρά της ζωής. Αν για τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη υπήρξε μουρμούρα ότι είναι μονίμως κατσούφης, ο Δήμαρχος της Αθήνας χαμογελάει διαρκώς. Ακόμα και σε μια μέρα που πνίγηκε το κέντρο

από φραγμένα φρεάτια με την πρώτη μπόρα του Σεπτεμβρίου, ακόμα κι όταν ρωτήθηκε (Σροϊτερ) γιατί έπρεπε ν’ αλλάξει Πρόεδρο το Πασοκ.

(Πρέπει να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της επιβίωσης στο ΠΑΣΟΚ, στην οποία συνέβαλαν όλοι οι Πρόεδροι και ιδιαίτερα η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης και να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο υπέρβασης» απάντησε. Ο Σροϊτερ τον πίεσε. «Δηλαδή ο Ανδρουλάκης κάνει μόνο για να βοηθήσει στην επιβίωση του κόμματος;».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη μια συνθήκη ανατροπής, που σημαίνει να έχουμε πολύ ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις που θα βασίζονται σε έναν διαφορετικό τρόπο ηγεσίας. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναθυμηθει το Κ, να γίνει Κίνημα, να μην είναι κλειστό, φοβικό και παρέα, αλλά ανοιχτό και συμμετοχικό. Ήταν κλειστό και φοβικό, γι’ αυτό δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε έκρηξη στα ποσοστά μας».

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής.

Κάλπες χωρίς τέλος

Εκτός από τις αμερικανικές εκλογές που θα γίνουν 5 Νοεμβρίου, (πάντα την πρώτη Τρίτη του μήνα), το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα θα χορτάσουμε κάλπες. 6 + 13 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές του Πασοκ-Κιναλ. Στις 19 και 20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των Συνέδρων του Εκτάκτου Συνεδρίου του Συριζα, με στόχο 1 με 5 Νοεμβρίου το Συνέδριο, και στην συνέχεια 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές κάλπες για νέα ηγεσία. Στο τσακ θα προλάβουν την συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή, εάν φυσικά φτάσουν μέχρις εκεί. Μπορεί η Πολιτική Γραμματεία να αποφάσισε το χρονοδιάγραμμα αλλά στην Κουμουνδούρου δεν θα κλάψουν κι όλας αν η εκλογή πάει για αργότερα.

Ας ανοίξει πρώτα τα χαρτιά του ο έκπτωτος Πρόεδρος Κασσελάκης και βλέπουνε. Το ίδιο ενδιαφέρον με τον Στέφανο, έχουν και οι βουλευτές του Συριζα. Στην χθεσινή ψηφοφορία στην ΠΓ για τον οδικό χάρτη μέχρι τις εκλογές πάντως, μαζί με τον Παύλο Πολάκη που μειοψήφησε, συντάχθηκαν οι Θεοδώρα Τζάκρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου. Λογικά θα συνεχίσουν να συντάσσονται μαζί του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:10

ΑΑΔΕ: Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ από 1/1/2026

12:06

Αναβάλλεται η κυκλοφορία του χρυσού smartphone του Τραμπ

11:55

Τα πρόσωπα που δεν γνωρίζαμε καν το 2024 και πρωταγωνίστησαν το 2025

11:44

Διόδια: Αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου - Πού αλλάζουν οι τιμές

11:33

Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ουσιαστικές τομές

11:28

ΧΑ: Φλερτάρει με νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης, αλλά χωρίς τζίρο

11:12

Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025

11:08

Ευρωαγορές: Ήπια πτώση στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου

10:59

Βρετανία: Η Eurostar ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει σήμερα όλες τις υπηρεσίες της μέσω της Μάγχης

10:40

ΟΗΕ: Ο απερχόμενος Γκράντι ανησυχεί για την «αυξανόμενη εχθρότητα» έναντι των ξεριζωμένων

10:28

2025 - Η χρονιά που γκρέμισε τους μύθους και έδειξε τον δύσκολο δρόμο για το 2026

10:27

Μερτς: Η Ευρώπη να διεκδικεί τα συμφέροντά της με πιο ισχυρό τρόπο 2026

10:21

Ο όμιλος Qualco προχώρησε στην πλήρη εξαγορά της DD Synergy

10:15

Εορταστικό ωράριο: Πότε κλείνουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

10:12

ΔΥΠΑ: 167 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Ιανουάριο σε όλη τη χώρα

09:45

Δένδιας: Το 2026 μας βρίσκει στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας

09:34

Μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ: Τα τελευταία δρομολόγια για σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς

09:12

2025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή

09:11

Κίνα: Έπιασε τον στόχο ανάπτυξης 5% το 2025

08:49

Τέλος χρόνου για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις «λήγουν» σήμερα

08:36

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα την Κυριακή

08:26

Ποιοι είναι οι υπαίτιοι για τις γαστρεντερίτιδες του χειμώνα και πώς τις αντιμετωπίζουμε

08:15

Ψηφίζουν ελληνικά ομόλογα οι θεσμικοί επενδυτές: Ποιοι δανείζουν τη χώρα μας

08:12

Τι δείχνει η υπόθεση Jet Oil για την ελληνική αγορά καυσίμων σε έναν κόσμο κυρώσεων

07:56

Πρωτοχρονιά στον δρόμο: Πώς μειώνουμε το κόστος καυσίμων

07:48

Τέσσερα ξενοδοχεία για την απόλυτη Πρωτοχρονιά

07:40

Τα «χρυσά deals» των ελληνικών startups το 2025

07:34

Το ελληνικό Χρηματιστήριο σε μία από τις καλύτερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του

07:28

Απόλλων: «Κλειδώνουν» έως μέσα Απριλίου τα έργα για φθηνό «πράσινο» ρεύμα στους κοινωνικά ευάλωτους

07:20

Καζαμίας 2026 - Καλή Χρονιά!