INSIDE OUT

Ποικίλα συναισθήματα για Ζαγόρ - Κι ο Κασσελάκης με ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε - Το κλίμα στο Ζάππειο

Μαρία Νταλιάνη
08-04-2024 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποικίλα συναισθήματα για Ζαγόρ - Κι ο Κασσελάκης με ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε - Το κλίμα στο Ζάππειο

Η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη έκλεψε την παράσταση, στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου, μετά από δύο θητείες στην ευρωβουλή στην ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλάζει ομάδα και κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη-φέρω-50.000-ψήφους προκαλεί ποικίλα συναισθήματα. Μερικοί, όπως ο Νίκος Παπανδρέου κι ο νεοεισερχόμενος στο ΠΑΣΟΚικό ψηφοδέλτιο Κώστας Χρυσόγονος φαίνονται αισιόδοξοι για το τολμηρό εγχείρημα. Άλλοι, όπως ο εκπρ. Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος θυμήθηκαν ότι το «στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 ο κ. Ζαγοράκης ήταν ανάμεσα στους 17 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι στη συζήτηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα υπέγραψαν το περίφημο "αντι-ψήφισμα". Σύμφωνα με αυτό, το Ευρωκοινοβούλιο θα έπρεπε να χαιρετίσει την πρόοδο της χώρας μας και τα επιτεύγματα της κυβέρνησής της».

Και άλλοι, όπως ο συγγραφέας και αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, θυμήθηκαν άλλες στιγμές.

Κι ο Στέφανος

H ένταξη Ζαγοράκη στους πράσινους έρχεται να θυμίσει αυτό που πολλοί υποψιάζονται: όλοι απ’ το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν ή καταλήγουν.

«Και εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ήταν ΠΑΣΟΚ» αποκάλυψε στην συνέντευξη του έδωσε στο Creta ο Στέφανος Κασσελάκης. «Ηταν μια οικογένεια η οποία και με οικονομική επιχειρηματική επιτυχία πλέον για ένα μεγάλο διάστημα στην καριέρα του πατέρα μου στην Αθήνα, συναναστρεφόμασταν με άλλες οικογένειες που ήταν ξεκάθαρα Νέα Δημοκρατία. Θυμάμαι μικρός στα τραπέζια ο πατέρας μου πάντα διευκρίνιζε «εμείς είμαστε ΠΑΣΟΚ». Αυτό τη δεκαετία του ’80-’90. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας».

Τι θα κάνει

Στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τι θα κάνει ως κυβέρνηση. Επειδή τα είπε ντρέτα, το μεταφέρω για να υπάρχει. «Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι θα κάνουμε ως Κυβέρνηση: ανοιχτές αγορές, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος σε υγεία, σε παιδεία, κράτος Δικαίου, κράτος πρόνοιας, ανθρώπινα δικαιώματα, μια εξωτερική πολιτική η οποία δεν εμπλέκεται σε περιπέτειες των Ηνωμένων Πολιτειών άσκοπα και μια άμυνα, η οποία θα είναι στιβαρή, ασφάλεια για όλους τους πολίτες».

Είναι η δεύτερη φορά αν δεν με απατά η μνήμη μου που αφήνει μπηχτές για την σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ.

Υποψιάζομαι πως ακόμα δεν τον έχει καλέσει ο πρέσβης Τσούνης.

Αφού τα είπε αυτά, μετά μπήκε στην βάρκα και πήγε στην Γαύδο. Τρεις φωτό ανέβασε, επιλέγω την πιο instagramική για να βλέπουν και οι Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης να παίρνουν μαθήματα.

Το σχόλιο της Φωτεινής

Η ανακοίνωση υποψηφίων τόσο απ’ τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ενθουσίασε την πρώην βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή η οποία δεν μασάει τα λόγια της ούτε για τους δικούς της.

«Με όλους αυτούς τους υποψήφιους που κατεβάζουν στις λίστες τους Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν ετοιμάζονται για τις Ευρωεκλογές, αλλά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και το EURO24 στο Βερολίνο!» έγραψε.

Υποτονικό

Ομολογώ πως δεν την πήρε το μάτι μου στο Ζάππειο αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα ήταν κάπου εκεί. Τροφαντή πάπια του Εθνικού Κήπου που κυκλοφόρησε ανάμεσα στους συνέδρους, με διαβεβαίωσε πως το κλίμα ήταν υποτονικό. «Τόσους πολλούς άσχετους, χαρτογιακάδες και πιτσιρίκια δεν έχω ξαναδεί ποτέ σε συνέδριο του κόμματος» μου είπε απογοητευμένη.

Μια πρόχειρη εξήγηση είναι βέβαια πως αν και με εκλεγμένους Συνέδρους, δεν επρόκειτο για κανονικό Συνέδριο, αλλά για μια κίνηση συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών. Το κανονικό Συνέδριο, δηλαδή αυτό που θα εκλέξει όλο το εσωκομματικό προσωπικό, Πολιτική Επιτροπή, Νομαρχιακές, θα γίνει προς το τέλος του 2024.

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης

Η αδιαφορία και παγωμάρα από τους παλιούς της ΝΔ στα του Ζαππείου δεν τους αφορούσε όλους. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ήταν χαμογελαστός μέχρι τ’ αυτιά.

Για τους γνώστες της δεξιάς πολυκατοικίας φυσικά, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πάντα στα εσώτερα της οικογένειας Μητσοτάκη- δεν θα γίνει ποτέ γνωστό βέβαια τι έλεγε η οικογένεια το καλοκαίρι του ’15 προχωρούσε σε συμφωνίες με τον πρώην ΠτΒ Νίκο Βούτση (κατά δήλωση του τελευταίου) για τη στελέχωση του ΕΣΡ ενόψει των τηλεοπτικών αδειών. Αλλά και τί σημασία έχει; Ούτε οι ίδιοι δεν τα θυμούνται πλέον.

Σενάρια τέλος

Το κλείσιμο του Κυριάκου στο Ζάππειο, ενώπιον της Προέδρου της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και απόντων των δύο πρώην Πρωθυπουργών κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, ήταν κι ένα κλείσιμο στα σενάρια για το μέλλον.

«Μας περιμένουν συνεπώς πολλά να κάνουμε, σε μια προσπάθεια όπου θα είμαι παρών κάθε στιγμή» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός. «Γιατί στον κόσμο των μύθων που κάποιοι θέλουν να ζουν, εξακολουθώ να ακούω διάφορα σενάρια. Σενάρια στα οποία απαντώ για ακόμα μια φορά: μένουμε Ευρώπη και θέλουμε Πρόεδρο την Ursula von der Leyen. Αλλά και μένουμε Ελλάδα με Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή. Και την Ursula von der Leyen ξανά Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για μία πενταετία ακόμα».

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρθηκε στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο.

Περίεργο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Για πρώτη φορά η Ελλάδα εκπροσωπείται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης αστροναυτών της ESA

23:43

Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 80 τραυματίες από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

23:40

Μεταφορές: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για εκσυγχρονισμό, διαφάνεια και αυστηροποίηση ποινών

23:25

Ο Στάρμερ χαιρετίζει τις αναφορές για συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

23:15

Το φιάσκο της Λουίζης Ριανκούρ, η «17Ν», η ΕΥΠ και ένα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων

23:06

Κομισιόν: «Ανησυχία» για τη δικαιοσύνη στην Τουρκία, έναν χρόνο από τη σύλληψη Ιμάμογλου

22:58

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Ρωσία σχεδιάζει νέο μπαράζ αεροπορικών πληγμάτων

22:44

ΗΠΑ: Πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευσης ανέλαβαν την ασφάλεια σε 14 αεροδρόμια

22:25

Πακιστάν: Συνομιλία του πρωθυπουργού με Πεζεσκιάν - Επιθυμεί να έχει ειρηνευτικό ρόλο

22:16

Ράλι «ανακούφισης» στη Wall Street - Κέρδη άνω του 1% για όλους τους δείκτες

22:09

Λίβανος: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό - Αιχμαλωτίστηκαν μαχητές της Χεζμπολάχ

22:05

Παπασταύρου στο CERAWeek στο Χιούστον: «Η Ελλάδα φάρος σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή»

22:02

ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2026 οι νοσοκομειακοί γιατροί

21:59

Λιθουανία: Συντριβή drone κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία

21:58

«Βουτιά» 11% για το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ - Κάτω από τα 100 δολάρια το brent

21:43

Νετανιάχου: «Οποιαδήποτε συμφωνία με το Ιράν θα διασφαλίζει τα ζωτικά μας συμφέροντα»

21:29

Επτά ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τo Ιράκ προς αμερικανική βάση στη Συρία - Εκρήξεις στο Μπαχρέιν

21:25

Aktor AI: Νέα θυγατρική του ομίλου για επενδύσεις σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

21:23

Χατζηδάκης: «Οι μειώσεις στα καύσιμα θα περάσουν απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή»

21:11

Ερυθρός Σταυρός: «Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να φθάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή»

21:08

Austriacard: Προσαρμοσμένο EBITDA 51,8 εκατ. ευρώ το 2025 - Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή

20:59

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ κατηγόρησε τον Γερμανό πρέσβη για «έλλειψη ενσυναίσθησης» προς τους Ισραηλινούς

20:51

CrediaBank: Προ-δέσμευση της Fiera Capital UK για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου

20:43

Βρετανία: Eλεύθερος ο Ιρανός που φέρεται ότι επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων

20:30

ΗΑΕ: Ο επικεφαλής της Adnoc αποκαλεί «οικονομική τρομοκρατία» τις επιθέσεις στο Ορμούζ

20:12

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του FDP μετά τις τελευταίες ήττες σε κρατιδιακές εκλογές

20:10

Ο Antenna εξαγοράζει τον ιταλικό όμιλο ΜΜΕ Gedi

20:07

Η κυβέρνηση Τραμπ θα αποζημιώσει με 1 δισ. δολάρια την TotalEnergies για ακύρωση αιολικών πάρκων

19:59

Ποια τα μηνύματα των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία - Φοβίζει η άνοδος της ακροδεξιάς

19:50

Πόλεμος στο Ιράν: Ο φόβος για νέο «Βιετνάμ» και το στοίχημα των 5 ημερών