INSIDE OUT

Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

12-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

Μεταξύ της κόντρας ΑΔΑΕ-Ντογιάκου και της -σε εξέλιξη- σκιαμαχίας στα σόσιαλ για το εάν είναι ο Κωνσταντίνος είναι έκπτωτος ή τέως, καθώς και αν η κηδεία πρέπει να γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι, προς το παρόν προτιμώ να ασχοληθώ με το μέλλον της χώρας. Κι αυτό περνάει από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Βρήκα απολαυστική την εκδήλωση «Το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας - Η χώρα σε κίνηση» παρ’ ότι τ’ ομολογώ, βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση που έγινε προχθές βράδυ στον Ελληνικό Κόσμο διοργανώθηκε από τη ΝΔ, για έναν από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν είναι γαλάζιος από τα γενοφάσκια του. Τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο Πιερρακάκης, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και από επαρκής υπουργός, να δοκιμάσει την τύχη του στη αρένα της πολιτικής και στο κυνήγι του σταυρού. Μεγάλωσε στον Άγιο Παύλο, ζει στο Μενίδι και κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Στο ντεμπούτο του ως υποψήφιος σε κομματική εκδήλωση, έλαμψε ως story teller για το πως έγινε το θαύμα της ψηφιακής μετάβασης. 'Η για να το κάνω λιανά, πως μπορείς από το σπίτι σου να βγάλεις υπεύθυνη δήλωση και χιλιάδες άλλες ακόμα αναγκαίες στην καθημερινότητα πράξεις, γλιτώνοντας κόπο, κούραση και (κυρίως) νεύρα.

Ο θρίαμβος του εμβολιασμού

Υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω έτοιμοι να λιθοβολήσουν το λάθος, αλλά παίρνουν ως δεδομένο το αποτελεσματικό. Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα του Πιερρακάκη για την ψηφιακή μετάβαση με την πρωτόγνωρη κατάσταση που έφερε τον πλανήτη ολόκληρο ο covid19. Όπως είπε, ακόμα κι αυτός αν τον ρωτούσαν ποιος θα έφτιαχνε καλύτερα την διαδικασία του εμβολίου, η Ελλάδα ή η Βαυαρία, θα απαντούσε η Βαυαρία. Κι όμως! Το κλείσιμο ραντεβού, τα sms και την οργάνωση του εμβολιασμού τα έκανε άψογα η Ελλάδα.

Δυνατοί φίλοι

Το ντεμπούτο του Κυριάκου στη χώρα του σταυρού, παρακολούθησαν εκτός του Γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης και καμιά 20αριά γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης. Επίσης οι παλαίμαχοι Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης. Έλαμψε δια της απουσίας του το κλασικό γαλάζιο σύστημα της Α’ Αθήνας, αλλά ίσως φταίει που ο Κυριάκος είναι αρκετά ψηλά για newcomer.

Το πρωτόκολλο της γαλάζιας πίτας

Εάν και βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις, λατρεύω τις κοπές πίτας! Ξαναγυρνώ στο λατρεμένο Χαλάνδρι και τη μεγαλοπρεπή κοπή πίτας προ ημερών, με οικοδέσποινα την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Χριστίνα Πατρικάκου. Όπου ΔΗΜΤΟ είναι οι τοπικές της ΝΔ. Δεν ξέρω για τους αριστερούς, αλλά οι δεξιοί έχουν αυστηρό πρωτόκολλο σ’ αυτά, δεν είναι ότι να ‘ναι. Στις εκδηλώσεις καλούνται ασφαλώς όλοι οι βουλευτές και υποψήφιοι, ενώ οι πρώτοι κόβουν ο καθένας την δική του πίτα. Είθισται ο βουλευτής να κάνει μια ευχή-αφιέρωση πριν μπήξει το μαχαίρι.

Ένας για όλους

Στο Χαλάνδρι ξεχωρίζω την κοπή του βουλευτή Καιρίδη.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι σπουδές, η ανατροφή, ή ο χαρακτήρας, αλλά είναι ο μοναδικός που αφιερώνει στους συνυποψηφίους του. «Η νίκη ξεκινά στα βόρεια και η βόρεια Αθήνα, όπως και το 2019, θα δώσει ξανά ισχυρή εντολή στη ΝΔ για την αυτοδύναμη Ελλάδα που αξίζουμε. Προσωπικά είναι τιμή μου να συστρατεύομαι στον κοινό αγώνα με άξιους συναγωνιστές όπως ο Κωστής, ο Άδωνις, η Νίκη, ο Γιώργος, ο Θόδωρος, η Ζωή και, τώρα, ο Νίκος, η Άρια, η Φωτεινή και ο Φώτης». Η μόνη που δεν το άκουσε ήταν η Νίκη Κεραμέως καθώς εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Αμέ. Στα φρέσκα νέα του βορείου τομέα ο Καιρίδης έχει εκτοξευτεί, πίσω από Χατζηδάκη, Άδωνι και Κεραμέως.

Μπροστά

Ξαναγυρνώ στην άλλη αγαπημένη πίτα των ημερών. Αυτή δίπλα στην θάλασσα, στην Αζόλιμνο της Σύρου. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί οι χειμερινοί κολυμβητές του νησιού επέλεξαν να βάλουν τραπεζομάντιλο που γράφει «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» στο τραπέζι που επικάθισε η πίτα. Το κατάλαβα όταν μου έστειλαν την επόμενη φωτό, από τα σόσιαλ του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την εξής λεζάντα:

«Στην κοπή της πίτας των χειμερινών κολυμβητών στην Αζόλιμνο της Σύρου, ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη κοινή βουτιά μας με την καθιερωμένη παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’».

Ο Σύρου είναι πολύ μπροστά λέμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:46

Bloomberg: Οι τρεις τρόποι που θα μπορούσε να λήξει ο πόλεμος με το Ιράν

10:22

Παπασταύρου για Τσίπρα: Ξαναγυρνάμε στη ρητορική του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»

09:58

Δυναμικά τιμολόγια ρεύματος: Μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές εντός του 24ώρου

09:46

Η ΔΕΟΣ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

09:37

ΥΠΕΞ: Συνεχίστηκε ο επαναπατρισμών Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή

09:21

Τραμπ σε Στάρμερ: Δεν σας χρειαζόμαστε - Θα θυμάμαι την έλλειψη υποστήριξης

09:08

6 πόλεις για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες

09:02

Ιράν: Πολύ κοντά η εκλογή του επόμενου ανώτατου ηγέτη

08:43

Γυναίκες: Αποζητούν ευέλικτες μορφές εργασίας για να συνδυάσουν καριέρα και ευθύνες φροντίδας

08:33

Παγκόσμια «χρεοκοπία νερού»: Το νέο οικονομικό και γεωπολιτικό ρίσκο έως το 2050

08:22

Τι μπορεί να προσφέρει το AI στον αγροτικό τομέα;

08:15

Πώς και πόσο επεκτείνεται η τουριστική σεζόν – Το γράφημα της εβδομάδας

08:07

Σεισμός 5,3 βαθμών ταρακούνησε την Ήπειρο - Συνεχείς μετασεισμοί

08:00

Το Χρηματιστήριο στη δίνη του πολέμου - Αντίστροφη μέτρηση ως τα τέλη Μαρτίου

07:49

Νορβηγία: Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Όσλο

07:37

Τραμπ: Δεν θα μείνει κανείς Ιρανός ηγέτης ζωντανός - Για ένατη μέρα στις φλόγες η Μέση Ανατολή

23:58

Συνελήφθη 82χρονος στην Αχαΐα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

23:36

Κίνα: Ιστορικά ρεκόρ κατέγραψε ο εσωτερικός τουρισμός το 2025

23:15

Εντοπισμός σορού άνδρα κοντά στο λιμάνι της Κορίνθου

22:47

Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας

22:16

Χαρδαλιάς: Κάθε αντιπλημμυρικό έργο που σχεδιάζουμε αποτελεί μια έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής

21:47

Βουλή: Συγχαρητήρια Νικήτα Κακλαμάνη στον Λευτέρη Πετρούνια για το ασημένιο στο παγκόσμιο του Μπακού

21:18

Χαρακόπουλος σε μαθητές στη Βουλή: Η εθνική ενότητα το ισχυρότερο όπλο μας

21:07

Ντουμπάι: Ένας νεκρός από ιρανικό χτύπημα στην περιοχή της μαρίνας της πόλης

20:53

Καραμανλή: Στρατηγική προτεραιότητα ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού

20:43

Αραγτσί: Ο Τραμπ κατέστρεψε την διάθεση του Ιράν για αποκλιμάκωση

20:25

Χρυσοχοΐδης: Προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές, αλλά και δομές ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα

20:09

Βρετανία: Αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1 στο νησί - Αυξάνεται η βρετανική εμπλοκή στη σύγκρουση

19:29

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δεν είμαστε εύκολη λεία

19:20

Τραμπ: Η Κούβα θέλει να κάνει συμφωνία