INSIDE OUT

Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

12-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

Μεταξύ της κόντρας ΑΔΑΕ-Ντογιάκου και της -σε εξέλιξη- σκιαμαχίας στα σόσιαλ για το εάν είναι ο Κωνσταντίνος είναι έκπτωτος ή τέως, καθώς και αν η κηδεία πρέπει να γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι, προς το παρόν προτιμώ να ασχοληθώ με το μέλλον της χώρας. Κι αυτό περνάει από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Βρήκα απολαυστική την εκδήλωση «Το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας - Η χώρα σε κίνηση» παρ’ ότι τ’ ομολογώ, βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση που έγινε προχθές βράδυ στον Ελληνικό Κόσμο διοργανώθηκε από τη ΝΔ, για έναν από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν είναι γαλάζιος από τα γενοφάσκια του. Τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο Πιερρακάκης, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και από επαρκής υπουργός, να δοκιμάσει την τύχη του στη αρένα της πολιτικής και στο κυνήγι του σταυρού. Μεγάλωσε στον Άγιο Παύλο, ζει στο Μενίδι και κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Στο ντεμπούτο του ως υποψήφιος σε κομματική εκδήλωση, έλαμψε ως story teller για το πως έγινε το θαύμα της ψηφιακής μετάβασης. 'Η για να το κάνω λιανά, πως μπορείς από το σπίτι σου να βγάλεις υπεύθυνη δήλωση και χιλιάδες άλλες ακόμα αναγκαίες στην καθημερινότητα πράξεις, γλιτώνοντας κόπο, κούραση και (κυρίως) νεύρα.

Ο θρίαμβος του εμβολιασμού

Υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω έτοιμοι να λιθοβολήσουν το λάθος, αλλά παίρνουν ως δεδομένο το αποτελεσματικό. Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα του Πιερρακάκη για την ψηφιακή μετάβαση με την πρωτόγνωρη κατάσταση που έφερε τον πλανήτη ολόκληρο ο covid19. Όπως είπε, ακόμα κι αυτός αν τον ρωτούσαν ποιος θα έφτιαχνε καλύτερα την διαδικασία του εμβολίου, η Ελλάδα ή η Βαυαρία, θα απαντούσε η Βαυαρία. Κι όμως! Το κλείσιμο ραντεβού, τα sms και την οργάνωση του εμβολιασμού τα έκανε άψογα η Ελλάδα.

Δυνατοί φίλοι

Το ντεμπούτο του Κυριάκου στη χώρα του σταυρού, παρακολούθησαν εκτός του Γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης και καμιά 20αριά γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης. Επίσης οι παλαίμαχοι Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης. Έλαμψε δια της απουσίας του το κλασικό γαλάζιο σύστημα της Α’ Αθήνας, αλλά ίσως φταίει που ο Κυριάκος είναι αρκετά ψηλά για newcomer.

Το πρωτόκολλο της γαλάζιας πίτας

Εάν και βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις, λατρεύω τις κοπές πίτας! Ξαναγυρνώ στο λατρεμένο Χαλάνδρι και τη μεγαλοπρεπή κοπή πίτας προ ημερών, με οικοδέσποινα την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Χριστίνα Πατρικάκου. Όπου ΔΗΜΤΟ είναι οι τοπικές της ΝΔ. Δεν ξέρω για τους αριστερούς, αλλά οι δεξιοί έχουν αυστηρό πρωτόκολλο σ’ αυτά, δεν είναι ότι να ‘ναι. Στις εκδηλώσεις καλούνται ασφαλώς όλοι οι βουλευτές και υποψήφιοι, ενώ οι πρώτοι κόβουν ο καθένας την δική του πίτα. Είθισται ο βουλευτής να κάνει μια ευχή-αφιέρωση πριν μπήξει το μαχαίρι.

Ένας για όλους

Στο Χαλάνδρι ξεχωρίζω την κοπή του βουλευτή Καιρίδη.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι σπουδές, η ανατροφή, ή ο χαρακτήρας, αλλά είναι ο μοναδικός που αφιερώνει στους συνυποψηφίους του. «Η νίκη ξεκινά στα βόρεια και η βόρεια Αθήνα, όπως και το 2019, θα δώσει ξανά ισχυρή εντολή στη ΝΔ για την αυτοδύναμη Ελλάδα που αξίζουμε. Προσωπικά είναι τιμή μου να συστρατεύομαι στον κοινό αγώνα με άξιους συναγωνιστές όπως ο Κωστής, ο Άδωνις, η Νίκη, ο Γιώργος, ο Θόδωρος, η Ζωή και, τώρα, ο Νίκος, η Άρια, η Φωτεινή και ο Φώτης». Η μόνη που δεν το άκουσε ήταν η Νίκη Κεραμέως καθώς εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Αμέ. Στα φρέσκα νέα του βορείου τομέα ο Καιρίδης έχει εκτοξευτεί, πίσω από Χατζηδάκη, Άδωνι και Κεραμέως.

Μπροστά

Ξαναγυρνώ στην άλλη αγαπημένη πίτα των ημερών. Αυτή δίπλα στην θάλασσα, στην Αζόλιμνο της Σύρου. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί οι χειμερινοί κολυμβητές του νησιού επέλεξαν να βάλουν τραπεζομάντιλο που γράφει «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» στο τραπέζι που επικάθισε η πίτα. Το κατάλαβα όταν μου έστειλαν την επόμενη φωτό, από τα σόσιαλ του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την εξής λεζάντα:

«Στην κοπή της πίτας των χειμερινών κολυμβητών στην Αζόλιμνο της Σύρου, ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη κοινή βουτιά μας με την καθιερωμένη παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’».

Ο Σύρου είναι πολύ μπροστά λέμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Πέντε συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο στο ΟΑΚΑ

23:38

Νεκρός ηλικιωμένος από πυρκαγιά σε μονοκατοικία στη Ραφήνα

23:16

ΗΠΑ: Απαγορευτικό σε αμερικανικούς αερομεταφορείς να πετούν πάνω από την Καραϊβική

22:26

Μητσοτάκης: Το τέλος του καθεστώτος Μαδούρο προσφέρει νέες ελπίδες για τη χώρα

22:19

Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα οικίας στην οποία είχε εισβάλει και συνελήφθη

22:17

Στάρμερ: Η Βρετανία δεν είχε εμπλοκή στην επίθεση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα

21:48

Θεσσαλονίκη: Κάηκαν ολοσχερώς δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα

21:17

Μεθυσμένος οδηγός «σάρωσε» ένα δένδρο και επτά αυτοκίνητα σε τρελή πορεία στην Κηφισιά

21:02

Σάντσεθ: Η Ισπανια δεν θα αναγνωρίσει την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

20:57

Γαλλία: Η στρατιωτική επιχείρηση πίσω από τη σύλληψη του Μαδούρο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

20:51

Βανς: Η Βενεζουέλα αγνόησε πολυάριθμες προσφορές από τις ΗΠΑ για την επίτευξη μιας συμφωνίας

20:47

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Βενεζουέλα

20:42

Σε απεργία διαρκείας από τις 7/1 οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών - Ενδεχόμενη κλιμάκωση με κλείσιμο των λαχαναγορών

20:39

Φον ντερ Λάιεν για Βενεζουέλα: Οποιαδήποτε λύση να σέβεται το διεθνές δίκαιο

20:31

Το Ισραήλ χαιρετίζει την απομάκρυνση του προέδρου Μαδούρο από τις ΗΠΑ

20:24

Ματσάδο: Ήρθε η ώρα της ελευθερίας για τη Βενεζουέλα

20:20

Ιράν: Ένας Φρουρός της Επανάστασης σκοτώθηκε στο δυτικό τμήμα της χώρας

20:15

Γερμανία: Καλεί ΗΠΑ - Βενεζουέλα να απόσχουν από ενέργειες περαιτέρω κλιμάκωσης

19:17

Τραμπ: Θα διοικήσουμε τη Βενεζουέλα μέχρι να υπάρξει ασφαλής μετάβαση εξουσίας - Απειλές προς Κούβα, Κολομβία

19:00

Σε αχαρτογράφητα νερά το παγκόσμιο εμπόριο μετά το σοκ των δασμών

18:51

Ρωσία: Η Μόσχα προτρέπει την Ουάσινγκτον να απελευθερώσει τον Μαδούρο και τη σύζυγό του

18:32

Αγορές: Στο πετρέλαιο η προσοχή μετά τη σύλληψη Μαδούρο

18:18

Κίνα: Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

18:13

Γκουτέρες: Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο

18:06

Στον 45χρονο που αγνοείτο από την παραμονή των Χριστουγέννων ανήκει η σορός που βρέθηκε στο όρος Μπέλλες

17:47

Γερμανία: Το CSU στηρίζει την πρωτοβουλία Μερτς για ενιαίο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο

17:24

Τραμπ: Ο Μαδούρο βρίσκεται στο αεροπλανοφόρο Iwo Jima εν πλω για Νέα Υόρκη

17:00

Η αυξανόμενη σημασία των εξαγορών στις στρατηγικές των ευρωπαϊκών τραπεζών

16:53

Πολύ δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων στον άξονα Λαμίας-Αθήνας

16:42

Γερμανία: Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στο Βερολίνο