INSIDE OUT

Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

12-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μεταξύ της κόντρας ΑΔΑΕ-Ντογιάκου και της -σε εξέλιξη- σκιαμαχίας στα σόσιαλ για το εάν είναι ο Κωνσταντίνος είναι έκπτωτος ή τέως, καθώς και αν η κηδεία πρέπει να γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι, προς το παρόν προτιμώ να ασχοληθώ με το μέλλον της χώρας. Κι αυτό περνάει από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Βρήκα απολαυστική την εκδήλωση «Το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας - Η χώρα σε κίνηση» παρ’ ότι τ’ ομολογώ, βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση που έγινε προχθές βράδυ στον Ελληνικό Κόσμο διοργανώθηκε από τη ΝΔ, για έναν από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν είναι γαλάζιος από τα γενοφάσκια του. Τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο Πιερρακάκης, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και από επαρκής υπουργός, να δοκιμάσει την τύχη του στη αρένα της πολιτικής και στο κυνήγι του σταυρού. Μεγάλωσε στον Άγιο Παύλο, ζει στο Μενίδι και κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Στο ντεμπούτο του ως υποψήφιος σε κομματική εκδήλωση, έλαμψε ως story teller για το πως έγινε το θαύμα της ψηφιακής μετάβασης. 'Η για να το κάνω λιανά, πως μπορείς από το σπίτι σου να βγάλεις υπεύθυνη δήλωση και χιλιάδες άλλες ακόμα αναγκαίες στην καθημερινότητα πράξεις, γλιτώνοντας κόπο, κούραση και (κυρίως) νεύρα.

Ο θρίαμβος του εμβολιασμού

Υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω έτοιμοι να λιθοβολήσουν το λάθος, αλλά παίρνουν ως δεδομένο το αποτελεσματικό. Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα του Πιερρακάκη για την ψηφιακή μετάβαση με την πρωτόγνωρη κατάσταση που έφερε τον πλανήτη ολόκληρο ο covid19. Όπως είπε, ακόμα κι αυτός αν τον ρωτούσαν ποιος θα έφτιαχνε καλύτερα την διαδικασία του εμβολίου, η Ελλάδα ή η Βαυαρία, θα απαντούσε η Βαυαρία. Κι όμως! Το κλείσιμο ραντεβού, τα sms και την οργάνωση του εμβολιασμού τα έκανε άψογα η Ελλάδα.

Δυνατοί φίλοι

Το ντεμπούτο του Κυριάκου στη χώρα του σταυρού, παρακολούθησαν εκτός του Γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης και καμιά 20αριά γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης. Επίσης οι παλαίμαχοι Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης. Έλαμψε δια της απουσίας του το κλασικό γαλάζιο σύστημα της Α’ Αθήνας, αλλά ίσως φταίει που ο Κυριάκος είναι αρκετά ψηλά για newcomer.

Το πρωτόκολλο της γαλάζιας πίτας

Εάν και βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις, λατρεύω τις κοπές πίτας! Ξαναγυρνώ στο λατρεμένο Χαλάνδρι και τη μεγαλοπρεπή κοπή πίτας προ ημερών, με οικοδέσποινα την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Χριστίνα Πατρικάκου. Όπου ΔΗΜΤΟ είναι οι τοπικές της ΝΔ. Δεν ξέρω για τους αριστερούς, αλλά οι δεξιοί έχουν αυστηρό πρωτόκολλο σ’ αυτά, δεν είναι ότι να ‘ναι. Στις εκδηλώσεις καλούνται ασφαλώς όλοι οι βουλευτές και υποψήφιοι, ενώ οι πρώτοι κόβουν ο καθένας την δική του πίτα. Είθισται ο βουλευτής να κάνει μια ευχή-αφιέρωση πριν μπήξει το μαχαίρι.

Ένας για όλους

Στο Χαλάνδρι ξεχωρίζω την κοπή του βουλευτή Καιρίδη.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι σπουδές, η ανατροφή, ή ο χαρακτήρας, αλλά είναι ο μοναδικός που αφιερώνει στους συνυποψηφίους του. «Η νίκη ξεκινά στα βόρεια και η βόρεια Αθήνα, όπως και το 2019, θα δώσει ξανά ισχυρή εντολή στη ΝΔ για την αυτοδύναμη Ελλάδα που αξίζουμε. Προσωπικά είναι τιμή μου να συστρατεύομαι στον κοινό αγώνα με άξιους συναγωνιστές όπως ο Κωστής, ο Άδωνις, η Νίκη, ο Γιώργος, ο Θόδωρος, η Ζωή και, τώρα, ο Νίκος, η Άρια, η Φωτεινή και ο Φώτης». Η μόνη που δεν το άκουσε ήταν η Νίκη Κεραμέως καθώς εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Αμέ. Στα φρέσκα νέα του βορείου τομέα ο Καιρίδης έχει εκτοξευτεί, πίσω από Χατζηδάκη, Άδωνι και Κεραμέως.

Μπροστά

Ξαναγυρνώ στην άλλη αγαπημένη πίτα των ημερών. Αυτή δίπλα στην θάλασσα, στην Αζόλιμνο της Σύρου. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί οι χειμερινοί κολυμβητές του νησιού επέλεξαν να βάλουν τραπεζομάντιλο που γράφει «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» στο τραπέζι που επικάθισε η πίτα. Το κατάλαβα όταν μου έστειλαν την επόμενη φωτό, από τα σόσιαλ του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την εξής λεζάντα:

«Στην κοπή της πίτας των χειμερινών κολυμβητών στην Αζόλιμνο της Σύρου, ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη κοινή βουτιά μας με την καθιερωμένη παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’».

Ο Σύρου είναι πολύ μπροστά λέμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:36

Ιταλός ΥΠΕΞ σε Ρούμπιο: «Σημαντικό να υπάρχει αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη»

14:20

Γερμανία: «Μπλόκο» στο κυβερνητικό μέτρο στήριξης για αφορολόγητο μπόνους 1.000 ευρώ

14:16

Τα Σύβοτα και οι ονειρεμένες παραλίες τους

14:07

Κρεμλίνο: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αλλά δεν θα κάνει το πρώτο βήμα»

13:59

Η Πλαίσιο στην κορυφή των Best Workplaces στην Ελλάδα

13:54

Χανταϊός: Τι επισημαίνουν ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων

13:51

Ντε Γκίντος: «Κλειδί» τα Στενά του Ορμούζ για την απόφαση της ΕΚΤ στις 11 Ιουνίου

13:45

Κώτσηρας: Θετική για τον τουρισμό η σταθερότητα και αξιοπιστία της οικονομίας

13:42

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ την επόμενη εβδομάδα

13:37

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Το ζητούμενο για περαιτέρω πιστωτική επέκταση είναι η ύπαρξη επενδυτικών σχεδίων

13:35

Πώς είδε η Citi τα αποτελέσματα της ΕΤΕ - Τι λέει για το deal με Allianz

13:28

Υψηλό τριετίας για τις παγκόσμιες τιμές τροφίμων τον Απρίλιο

13:11

Ομηρία σε εξέλιξη σε τράπεζα στη δυτική Γερμανία

13:09

Μιχαηλίδου: «Ευθύνη οικογένειας και πολιτείας η προστασία των παιδιών από τον ψηφιακό εθισμό»

13:06

Αναβάθμιση guidance από Commerzbank - «Τσεκούρι» σε 3.000 θέσεις εργασίας

12:52

Μειώθηκε 30,5% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Μάρτιο

12:36

Συμβουλές Καριέρας από ManpowerGroup: Personal Branding στην Εποχή της ΑΙ

12:31

Στο σφυρί αντικείμενα από τα «Φιλαράκια» που ανήκαν στον Μάθιου Πέρι

12:31

Ελβετία: Διχασμένοι οι πολίτες για το προτεινόμενο όριο πληθυσμού στα 10 εκατ.

12:22

Πιερρακάκης: Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 800 εκατ. ευρώ - Ενίσχυση 300 ευρώ και για χήρες άνω των 60 ετών

12:22

Allwyn Care: Νέες δράσεις με έμφαση στην πρόληψη και την εθελοντική προσφορά

12:11

Μαρινάκης: «Στόχος της κυβέρνησης για το 2027 παραμένει η αυτοδυναμία»

12:03

Στο 5,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Διψήφια έκρηξη τιμών σε Στέγαση και Μεταφορές

11:53

Χρυσοχοΐδης: Σχέδιο για πλήρη απαγόρευση των πατινιών στους ανηλίκους

11:44

Ανάλυση Eurobank: Οι πρώτες επιπτώσεις της ανόδου των τιμών ενέργειας στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας

11:39

Επιχειρήσεις: Πώς θα αμφισβητούν πρόστιμα της Πυροσβεστικής - Τι αλλάζει

11:26

Μυλωνάς (Εθνική): Ισχυρό pipeline δανείων - Boost σε κέρδη και προμήθειες από Allianz

11:25

Οι Field Officers του 1566. Η εξυπηρέτηση σε δημόσια νοσοκομεία γίνεται τώρα καλύτερη!

11:20

Δοκιμάστε το εβδομαδιαίο κουίζ του insider

11:14

Βρετανία: Νίκη του Φάρατζ στις τοπικές εκλογές - «Δεν θα εγκαταλείψω», λέει ο Στάρμερ