INSIDE OUT

Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

12-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το ντεμπούτο Πιερρακάκη στην Α’ Αθήνας - Ποιοι πήγαν, ποιοι δεν πήγαν - Το πρωτόκολλο της «γαλάζιας» πίτας κι ένας fair player

Μεταξύ της κόντρας ΑΔΑΕ-Ντογιάκου και της -σε εξέλιξη- σκιαμαχίας στα σόσιαλ για το εάν είναι ο Κωνσταντίνος είναι έκπτωτος ή τέως, καθώς και αν η κηδεία πρέπει να γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι, προς το παρόν προτιμώ να ασχοληθώ με το μέλλον της χώρας. Κι αυτό περνάει από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Βρήκα απολαυστική την εκδήλωση «Το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας - Η χώρα σε κίνηση» παρ’ ότι τ’ ομολογώ, βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση που έγινε προχθές βράδυ στον Ελληνικό Κόσμο διοργανώθηκε από τη ΝΔ, για έναν από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν είναι γαλάζιος από τα γενοφάσκια του. Τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο Πιερρακάκης, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και από επαρκής υπουργός, να δοκιμάσει την τύχη του στη αρένα της πολιτικής και στο κυνήγι του σταυρού. Μεγάλωσε στον Άγιο Παύλο, ζει στο Μενίδι και κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Στο ντεμπούτο του ως υποψήφιος σε κομματική εκδήλωση, έλαμψε ως story teller για το πως έγινε το θαύμα της ψηφιακής μετάβασης. 'Η για να το κάνω λιανά, πως μπορείς από το σπίτι σου να βγάλεις υπεύθυνη δήλωση και χιλιάδες άλλες ακόμα αναγκαίες στην καθημερινότητα πράξεις, γλιτώνοντας κόπο, κούραση και (κυρίως) νεύρα.

Ο θρίαμβος του εμβολιασμού

Υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω έτοιμοι να λιθοβολήσουν το λάθος, αλλά παίρνουν ως δεδομένο το αποτελεσματικό. Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα του Πιερρακάκη για την ψηφιακή μετάβαση με την πρωτόγνωρη κατάσταση που έφερε τον πλανήτη ολόκληρο ο covid19. Όπως είπε, ακόμα κι αυτός αν τον ρωτούσαν ποιος θα έφτιαχνε καλύτερα την διαδικασία του εμβολίου, η Ελλάδα ή η Βαυαρία, θα απαντούσε η Βαυαρία. Κι όμως! Το κλείσιμο ραντεβού, τα sms και την οργάνωση του εμβολιασμού τα έκανε άψογα η Ελλάδα.

Δυνατοί φίλοι

Το ντεμπούτο του Κυριάκου στη χώρα του σταυρού, παρακολούθησαν εκτός του Γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης και καμιά 20αριά γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης. Επίσης οι παλαίμαχοι Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης. Έλαμψε δια της απουσίας του το κλασικό γαλάζιο σύστημα της Α’ Αθήνας, αλλά ίσως φταίει που ο Κυριάκος είναι αρκετά ψηλά για newcomer.

Το πρωτόκολλο της γαλάζιας πίτας

Εάν και βαριέμαι τις κομματικές εκδηλώσεις, λατρεύω τις κοπές πίτας! Ξαναγυρνώ στο λατρεμένο Χαλάνδρι και τη μεγαλοπρεπή κοπή πίτας προ ημερών, με οικοδέσποινα την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Χριστίνα Πατρικάκου. Όπου ΔΗΜΤΟ είναι οι τοπικές της ΝΔ. Δεν ξέρω για τους αριστερούς, αλλά οι δεξιοί έχουν αυστηρό πρωτόκολλο σ’ αυτά, δεν είναι ότι να ‘ναι. Στις εκδηλώσεις καλούνται ασφαλώς όλοι οι βουλευτές και υποψήφιοι, ενώ οι πρώτοι κόβουν ο καθένας την δική του πίτα. Είθισται ο βουλευτής να κάνει μια ευχή-αφιέρωση πριν μπήξει το μαχαίρι.

Ένας για όλους

Στο Χαλάνδρι ξεχωρίζω την κοπή του βουλευτή Καιρίδη.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι σπουδές, η ανατροφή, ή ο χαρακτήρας, αλλά είναι ο μοναδικός που αφιερώνει στους συνυποψηφίους του. «Η νίκη ξεκινά στα βόρεια και η βόρεια Αθήνα, όπως και το 2019, θα δώσει ξανά ισχυρή εντολή στη ΝΔ για την αυτοδύναμη Ελλάδα που αξίζουμε. Προσωπικά είναι τιμή μου να συστρατεύομαι στον κοινό αγώνα με άξιους συναγωνιστές όπως ο Κωστής, ο Άδωνις, η Νίκη, ο Γιώργος, ο Θόδωρος, η Ζωή και, τώρα, ο Νίκος, η Άρια, η Φωτεινή και ο Φώτης». Η μόνη που δεν το άκουσε ήταν η Νίκη Κεραμέως καθώς εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Αμέ. Στα φρέσκα νέα του βορείου τομέα ο Καιρίδης έχει εκτοξευτεί, πίσω από Χατζηδάκη, Άδωνι και Κεραμέως.

Μπροστά

Ξαναγυρνώ στην άλλη αγαπημένη πίτα των ημερών. Αυτή δίπλα στην θάλασσα, στην Αζόλιμνο της Σύρου. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί οι χειμερινοί κολυμβητές του νησιού επέλεξαν να βάλουν τραπεζομάντιλο που γράφει «Ιερά Μητρόπολη Σύρου» στο τραπέζι που επικάθισε η πίτα. Το κατάλαβα όταν μου έστειλαν την επόμενη φωτό, από τα σόσιαλ του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την εξής λεζάντα:

«Στην κοπή της πίτας των χειμερινών κολυμβητών στην Αζόλιμνο της Σύρου, ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη κοινή βουτιά μας με την καθιερωμένη παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’».

Ο Σύρου είναι πολύ μπροστά λέμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:25

Αγρότες: Σκέψεις για «απόβαση» στην Αθήνα - Εισήγηση για γενικευμένη κλιμάκωση κινητοποιήσεων

22:10

Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τα πλήγματα της Σαουδικής Αραβίας

21:56

Πετρέλαιο: Με πτώση στο 2026 μετά την «κατρακύλα» πενταετίας

21:42

Ιρανός ΥΠΕΞ: Άφρων και επικίνδυνη η παρέμβαση Τραμπ στα εσωτερικά μας

21:28

ΕΛΑΣ προς εκδρομείς: «Όχι» σε ταυτόχρονη μαζική επιστροφή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μπλόκων

21:14

Απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού - Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν

21:10

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 71 εκατ. ευρώ

20:56

Χατζηδάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει την άγνοια με τη δημαγωγία

20:42

Με το δεξί στο 2026 τα πολύτιμα μέταλλα - Στα χαμηλά ημέρας ο χρυσός

20:28

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλες αυταπάτες

20:14

Τσιάρας: Ο διάλογος είναι η μόνη λύση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα

20:00

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Ώρα για μια ευρύτερη αλλαγή στην ελληνική γη

19:49

Ζελένσκι: Θα διορίσει τον Ιβασένκο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

19:37

Υεμένη: Οι αυτονομιστές σχεδιάζουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νότου

19:24

Ολλανδία: Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων αναμένονται στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

19:12

Ευρωαγορές: Με αισιοδοξία στο 2026 - Ξεπέρασε τις 10.000 μονάδες ενδοσυνεδριακά ο FTSE 100

19:07

Ουκρανία: Περίπου 30 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο - Διαψεύδει η Μόσχα

18:55

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Στο 88% η εμπρόθεσμη πληρωμή - Τα πρόστιμα

18:43

Σχολεία: Προχωρούν έργα 7,83 εκατ. ευρώ σε Χαλάνδρι, Δάφνη - Υμηττό και Γλυφάδα

18:29

«Κοκκινίζει» η μετοχή της Berkshire Hathaway στη μετα-Μπάφετ εποχή

18:16

Η Ρωσία κατέλαβε 5.600 τ.χλμ. ουκρανικού εδάφους το 2025 - Η μεγαλύτερη έκταση από το 2022

18:05

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 395.000 ιδίων μετοχών έναντι 3,66 εκατ. ευρώ

17:51

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι «τέλεια»

17:39

Πώς θα κινηθεί ο καιρός το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου

17:27

Νέα πολυετή υψηλά στο Χρηματιστήριο - «Γκάζι» από τις τράπεζες

17:16

ΠΟΞ: Κοινωνική πρωτοβουλία για δωρεάν πακέτα διακοπών σε 50 ελληνικές οικογένειες

17:06

Αποδίδουν τα αλκοτέστ στους δρόμους - Μείωση 20% σε νεκρούς και τραυματίες από τροχαία

16:57

Wall Street: Οδηγός η τεχνολογία στην «αυγή» του 2026

16:52

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η αιτία της πυρκαγιάς

16:45

Μεξικό: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Πολιτεία Γκερέρο - Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές