INSIDE OUT

Ο Κυριάκος σήκωσε όλα τα γάντια - Έρχονται χαρτιά - Με ποιόν είναι ο Μπίστης

08-11-2022 | 07:01
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κυριάκος σήκωσε όλα τα γάντια - Έρχονται χαρτιά - Με ποιόν είναι ο Μπίστης

Τυλιγμένη με μια λευκή προβιά να μην ξεπαγιάσω, αναγκαστικά πέρασα μια ωρίτσα στον Κήπο, σχεδόν μεσοτοιχία με το Μαξίμου. Τόσοι και τόσοι έρχονται στο Μαντείο, ένας να σκεφτεί να μου φέρει αυτό το λογισμικό, δεν βρέθηκε; Δεν παραπονιέμαι, ο οβολός πέφτει κανονικά, αλλά έχω μείνει λίγο πίσω με τα φύλλα. Ίσως να επηρεάζουν και την υγεία μου. Φαντάσου τι θα μπορούσα να κάνω εάν είχα και την δυνατότητα ως ιδιώτης πάντα, ν’ ακούω τις συζύγους των υπουργών! Εννοείται πως αυτό θέλω, τί να τους κάνω τους υπουργούς; Boring. Το πετάω εδώ, γιατί είδα τον Κυριάκο αποφασισμένο χθες να βάλει τέλος σ’ όλ’ αυτά και πρέπει να προλάβω. Δηλαδή τί έχουν οι άλλοι ιδιώτες, τη μια με τα βαλιτσάκια, την άλλη με τα λογισμικά και ακούνε ό,τι κι όποιον θέλουν;

Γάντια

Πάντως έχει πλάκα. Όλοι είδαν τον Πρωθυπουργό καθισμένο στο γραφείο του ν’ απαντάει στις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου. Μόνο εγώ τον είδα να σηκώνει γάντια. Τα σήκωσε όλα μιλάμε, δεν άφησε κανένα πεσμένο. Κι αφού τελείωσε, πήρε βαλίτσα και πέταξε για Σαρμ Ελ Σέϊχ. Γνωστό τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, κάπως φλατ για τα γούστα μου. Εκεί θα γίνει η Διάσκεψη για το Κλίμα.

Γάντι Βαξεβάνη

Το πρώτο γάντι ήταν του Βαξεβάνη. «Στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ζητήσει διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία» τόνισε ο ΠΘ.
«Κι αν αυτά δεν προσκομιστούν, τότε ο κ. Βαξεβάνης δεν θα είναι απλά συκοφάντης αλλά θα είναι εθνικά επικίνδυνος. Αλλά, βέβαια, εγώ δεν θα ασχοληθώ πολύ με τον κ. Βαξεβάνη, διότι ο κ. Βαξεβάνης είναι γνωστός. Έχει μια ιστορία. Είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος εμπλέκεται ανοιχτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου σε ροή ρωσικού χρήματος προς την πατρίδα μας. Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Γάντι Τσίπρα

Το δεύτερο ήταν του Αλέξη. «Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη, κ. Χατζηνικολάου, κρύβεται ο κ. Τσίπρας. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν», απάντησε. Ενώ για την κατηγορία ότι ο ίδιος συντονίζει τις παρακολουθήσεις διαβεβαίωσε ότι «Θα είμαστε η πρώτη χώρα η οποία θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι και θα ψηφίσουμε διάταξη η οποία θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων λογισμικών στη χώρα μας. Δεν το έχει κάνει καμία άλλη χώρα. Όλες οι χώρες είχαν αντίστοιχα προβλήματα. Και δεν είμαστε σίγουροι ποιος μπορεί να διακινεί αυτά τα κέντρα. Αυτό για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι, είναι ότι η ΕΥΠ δεν ήταν αυτή. Και προφανώς εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη».

Γάντι Βρέντζου

Το τρίτο γάντι, ήταν του μέλους του ΔΣ του Ολυμπιακού Γ. Βρέντζου

«Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος».

Γάντι Μαρινάκη

Το τέταρτο γάντι ήταν του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από το λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι», είπε ο Κυριάκος.

Γάντι «νταβατζήδων»

Ο Κυριάκος, φορμαρισμένος και με αυτοπεποίθηση, δεν δίστασε να σηκώσει κι ένα ακόμα «γάντι». «Το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά…».

Χαρτιά θροΐζουν

Αφήνω τον Κυριάκο βυθισμένο στις σκέψεις του, που αν μπορούσαν να αποτυπωθούν σε ένα βλέμμα θα ήταν του Αλεξ Πατέλη

και επικεντρώνομαι σε κάτι θροΐσματα που φέρνει ο αέρας. Ακούω χαρτιά, να ξετυλίγονται, να διπλώνονται, να ξεδιπλώνονται, να εκτίθενται. Χαρτιά με αριθμούς και δυσνόητα σύμβολα, που μοιάζουν με αξίες και νομίσματα, σαν αποδείξεις πληρωμής. Δεν είμαι σίγουρη τι είναι, αλλά ακούω τον ήχο τους.

Πανιώνιος σα να λέμε

Συνέρχομαι ξαφνικά από ένα γνώριμο γέλιο. Είναι ο Νίκος ο Μπίστης, παλιά καραβάνα, που τα έζησε από κοντά τα πράγματα και το’ χει δει το έργο.

«Εγώ βέβαια στην μετωπική Μητσοτάκη-Μαρινάκη είμαι αυστηρά ουδέτερος , είναι και Παναθηναϊκός ο Τσίπρας, καταλαβαίνεις τώρα», έγραψε με χιούμορ στα σόσιαλ. Τί άλλο να πει ο απλός γεφυροποιός όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε προβλέψει κατηγορηματικά ότι «το μόνο σίγουρο είναι πως θα πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός»;

Λέτε να το είχε δει το πέναλτι;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:38

Αίγυπτος: Ξανά χωρίς «λευκό καπνό» οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ - Χαμάς, αδύνατη η εκεχειρία

17:44

Ισραήλ: Έκοψε το Al Jazeera από τις τηλεοράσεις - Έφοδος της αστυνομίας

17:39

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

17:30

Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής των Socrates Αντώνης Τουρκογιώργης

17:16

Βραζιλία: Ο απολογισμός των νεκρών απ' τις πλημμύρες έφθασε τους 66

17:02

Πάτρα: Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο βόρειο λιμάνι της πόλης

16:57

ΒΟΕ: Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη Fed προϊδεάζει για μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο

16:05

DW: Γυναίκες, το μέλλον της… αμπελουργίας

15:55

Γάζα: Η Χαμάς χτύπησε με ρουκέτες το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας

15:31

Συλλυπητήρια δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη για τον θάνατο του Φ. Ιωαννίδη

14:58

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακκοίνωσε την κατάληψη ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία

14:55

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης

14:50

Βατικανό: Eυχές του πάπα Φραγκίσκου για το Ορθόδοξο Πάσχα

14:37

Μπάφετ: Ο Γκρεγκ Άμπελ θα έχει τον τελευταίο λόγο στις επενδυτικές αποφάσεις όταν φύγω

14:18

Iσραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή της λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα στη χώρα

14:08

Το Συμβούλιο της Ευρώπης γίνεται 75 χρονών

14:00

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Σε εγρήγορση οι φορείς, αυστηρές ποινές για τους εμπρηστές

13:50

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:46

Λίβανος: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

13:42

Ουκρανία: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα

13:28

Αίγυπτος: Αγεφύρωτες οι διαφορές Χαμάς - Ισραήλ, αμφίβολη η συμφωνία

13:19

Ηράκλειο: Μία σύλληψη στην Ιεράπετρα για κατοχή 3.290 ειδών πυροτεχνίας

13:12

Αnti-Defamation League: Παρατηρήθηκε παγκοσμίως αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών

12:59

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ τον Απρίλιο με έσοδα 15,83 δισ. δολάρια

12:34

Πάσχα στη Θεσσαλονίκη για τους 1.100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Celestyal Journey»

12:25

ΠτΔ: Εύχομαι το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

12:14

Η Ινδία δεν είναι ξενόφοβη, απαντά ο ΥΠΕΞ Τζαϊσανκάρ στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν

12:10

Χαρδαλιάς: Εύχομαι Ανάσταση στις καρδιές και στις ζωές μας

12:06

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

12:03

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας