INSIDE OUT

Το Diwali έφερε τον Σούνακ - Τι απέγινε το εξαιρετικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές; 

25-10-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Diwali έφερε τον Σούνακ - Τι απέγινε το εξαιρετικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές; 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήταν γραφτό στην μοίρα του Ρίσι Σούνακ να γίνει χθες. Στο Diwali. Την γιορτή που συμβολίζει τη νίκη του φωτός επί του σκότους, του καλού εναντίον του κακού και της γνώσης εναντίον της άγνοιας. Κατά τη διάρκεια της, όλα φωτίζονται έντονα. Κρατάει πέντε μέρες, ενώ η κορύφωση έρχεται την σκοτεινότερη. Για το 2022 η μέρα αυτή ήταν η χθεσινή Δευτέρα. Το φως της αγαπημένης γιορτής των Ινδών έλουσε τον Ρίσι – τον πρώτο μη λευκό Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, απόγονο μεταναστών. Ο ίδιος, πιστός ινδουιστής άναψε ένα κεράκι και αφιερώθηκε στην ουσία της γιορτής: Δώστε και συγχωρέσετε. Όλοι ξεχνούν και συγχωρούν τα λάθη που έχουν κάνει άλλοι κατά τη διάρκεια του Diwali. Ένας αέρας ελευθερίας, γιορτής και φιλίας πνέει παντού. Οπότε ας μην ανησυχούν ούτε η Λιζ, ούτε ο Μπόρις, ούτε οι καχύποπτοι βρετανοί. Τους έχει ήδη συγχωρήσει.

Μου το είπε ο ίδιος καθώς ξύπνησε κατά την διάρκεια του Brahmamuhurta (κατά τις 4 τα ξημερώματα, ή μιάμιση ώρα πριν την ανατολή). Στο Diwali όλοι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί. Θεωρείται μεγάλη ευλογία από την άποψη της υγείας, της ηθικής πειθαρχίας, της αποτελεσματικότητας στην εργασία και της πνευματικής προόδου. Οι σοφοί που καθιέρωσαν αυτό το έθιμο ελπίζουν ότι απόγονοί τους θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του και θα το κάνουν τακτική συνήθεια στη ζωή τους. Κάπως έτσι μεγάλωσε ο μικρός Ρίσι και έφτασε εδώ που έφτασε σήμερα.

Στόχοι

Το πρωινό ξύπνημα είναι ευεργετικό γενικώς. Γεμίζει με χρόνο την μέρα των κοινών θνητών που κυνηγούν ματαιόδοξους στόχους. Για μερικούς, είναι η Πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Για άλλους είναι κάτι διαφορετικό. Για τον Αλέξη είναι να βγάλει δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Το είπε ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή: «Με 43% την πρώτη Κυριακή βγαίνει ο Δήμαρχος. Άρα, πρέπει τα σχήματα τα οποία εμείς θα οικοδομήσουμε, να μπορούν να κερδίσουν από την πρώτη Κυριακή. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος». Ελπίζω να είναι πρωινός τύπος γιατί αυτοί οι στόχοι θέλουν πολλή δουλειά. Χρειάζεται να δουλέψει για ν ’απολαύσει το φως του Diwali – του χρόνου είναι 12 Νοεμβρίου.

Διαλλακτικοί στα πρόσωπα

Το μήνυμα ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν συνιστά, ούτε ενθαρρύνει τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνουν ούτε βήμα πίσω στο προγραμματικό πλαίσιο στις αρχές και στις αξίες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αλλά;

«Αλλά στο ζήτημα των προσώπων οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε σκληρός, αλλά είπε αλήθειες.

Καλό παιδί, αλλά δεν…

«Οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί, γιατί έχουμε την εμπειρία του 2019 και του 2014. Και τι λέει αυτή η εμπειρία: Λέει ότι όλοι μαζί χειροκροτήσουμε τις αποφάσεις των οργάνων της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν πήγαινε να εφαρμοστεί στον τόπο μας, λέγαμε «όχι, εδώ υπάρχει ιδιαιτερότητα, να εφαρμοστεί στο διπλανό Δήμο, εδώ έχουμε ένα παιδί εξαιρετικό που θα πάει πάρα πολύ καλά». Πράγματι, το παιδί ήταν εξαιρετικό, εξαιρετικός σύντροφος ή συντρόφισσα, αλλά δεν πήγαμε καλά ρε παιδιά.... Δεν πήγαμε. Άρα λοιπόν, να κάνουμε δύο βήματα πίσω ενδεχομένως από φιλοδοξίες, θεμιτές θα πω εγώ, να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτια ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, τα Περιφερειακά Συμβούλια και να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια νίκης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας προσπαθεί να το πετύχει αυτό. Όμως πλέον το πρόβλημα δεν είναι αν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται υποψήφιους- αλλά αν οι κοινωνικά αναγνωρίσιμοι δέχονται να μπουν στην ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζεστασιά και άνεση

Μ’ άλλα λόγια, χρειάζεται καταρχήν τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν δίπλα στις ανάγκες των πολιτών σε κάθε στιγμή τους. Να έχουν πχ την άνεση να πουν αυτό:

«Εκείνο που θα ήθελα να κρατήσετε από την παρέμβασή μου είναι ότι χρειαζόμαστε ουσιαστικά τρία πράγματα για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον του ακτινιδίου και ευρύτερα της πρωτογενούς παραγωγής στην περιοχή μας: συνεργασία, εξωστρέφεια, πιστοποίηση».

Ναι, ξέρω μερικοί θα γελάσουν. Όμως αυτός που γελάει τελευταίος, χρόνια τώρα, είναι ο αγαπημένος Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ, που βρέθηκε δίπλα στους παραγωγούς του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού στο Δήμο Τεμπών για την 16η Γιορτή Ακτινιδίου.

Πόσοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό, και μετά να ρίξουν κι ένα τσάμικο στην γιορτή; Ε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:23

Η κουλτούρα του φιλοδωρήματος σε όλο τον κόσμο - Το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε στο Μουντιάλ

15:06

Στην Τεχεράνη αύριο ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν

14:46

Το Κίεβο, αλλά και η Μόσχα, αναπτύσσουν εναλλακτικές στο Starlink λέει ο Ζελένσκι

14:28

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην Ελάτεια Φθιώτιδας

14:24

Πιερρακάκης: Τριπλή παρέμβαση τον Σεπτέμβριο σε εισόδημα, πρώτη κατοικία και επενδύσεις

14:21

Τσουκαλάς: Τα «ήρεμα νερά» τελείωσαν - Η αδράνεια και η υποχωρητικότητα δεν είναι επιλογή

14:15

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Δευτέρα - Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 4

13:55

Σέρρες: Επανήλθε η ηρεμία στη δομή μεταναστών μετά τα χθεσινά επεισόδια - Συλλήψεις και τραυματισμοί

13:44

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, σχολεία και χωροταξικά

13:28

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με 40άρια - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

13:12

Ζελένσκι: Οι εκλογές θα ήταν «ένα τσουνάμι» που θα διασπάσει την Ουκρανία

13:08

Λοβέρδος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα – Τι είπε για 13η και 14η σύνταξη

13:01

Καρκίνος του μαστού: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να τον εντοπίσει έως και 6 χρόνια πριν τη διάγνωση

12:53

Τα μεταχειρισμένα αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μπαίνουν στο καλάθι των μεγάλων retailers

12:44

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει «σωστό» άκρο, αποδεκτό μίσος ή βία

12:34

Η Συρία αναμένει επανεκκίνηση των συνομιλιών με το Ισραήλ παρά το αμοιβαίο έλλειμμα εμπιστοσύνης

12:27

Nvidia: Αυξήσεις άνω του 15% στους servers τεχνητής νοημοσύνης

12:04

Τέλος καλοκαιριού: Η απότομη «προσγείωση» του Σεπτεμβρίου

11:55

Πεζεσκιάν: Παραδέχθηκε ότι το Ιράν «αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες»

11:48

Σκέρτσος: Τέσσερις κυβερνητικές δράσεις για καλύτερη, πιο ελεύθερη και πιο ασφαλή καθημερινότητα

11:29

Ρομπότ «συνέτριψε» το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα... αλλά δεν ξέρει να φρενάρει

11:08

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πρώτη Σερρών

11:00

ΗΠΑ- Καναδάς: Η Οτάβα απαντά στους αμερικανικούς δασμούς- «Αρκετά!» λέει ο Τραμπ

10:47

Μαρινάκης: «Όσα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα γίνουν πράξη» – Εκλογές την άνοιξη του 2027

10:35

Κοντογεώργης: Το μέλλον της Ελλάδας χτίζεται στην Περιφέρεια

10:24

Ζελένσκι: Η Γαλλία συμφώνησε να επιταχύνει την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο

10:10

Μητσοτάκης: «Δεν θα φορτώνουμε παλιούς λογαριασμούς στις επόμενες γενιές» - Το μήνυμα στην Τουρκία

10:02

Σχολεία: Μόλις 12 λεπτά διαφορά στην ώρα έναρξης μπορούν να μειώσουν το πρωινό μποτιλιάρισμα

09:48

Πυρκαγιές-πλημμύρες: Πάνω από 500 επανέλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές - Βαρύ το πλήγμα στη Δυτική Αττική

09:34

«Προσωπικός Βοηθός»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις