INSIDE OUT

Το Diwali έφερε τον Σούνακ - Τι απέγινε το εξαιρετικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές; 

25-10-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Diwali έφερε τον Σούνακ - Τι απέγινε το εξαιρετικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές; 

Ήταν γραφτό στην μοίρα του Ρίσι Σούνακ να γίνει χθες. Στο Diwali. Την γιορτή που συμβολίζει τη νίκη του φωτός επί του σκότους, του καλού εναντίον του κακού και της γνώσης εναντίον της άγνοιας. Κατά τη διάρκεια της, όλα φωτίζονται έντονα. Κρατάει πέντε μέρες, ενώ η κορύφωση έρχεται την σκοτεινότερη. Για το 2022 η μέρα αυτή ήταν η χθεσινή Δευτέρα. Το φως της αγαπημένης γιορτής των Ινδών έλουσε τον Ρίσι – τον πρώτο μη λευκό Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, απόγονο μεταναστών. Ο ίδιος, πιστός ινδουιστής άναψε ένα κεράκι και αφιερώθηκε στην ουσία της γιορτής: Δώστε και συγχωρέσετε. Όλοι ξεχνούν και συγχωρούν τα λάθη που έχουν κάνει άλλοι κατά τη διάρκεια του Diwali. Ένας αέρας ελευθερίας, γιορτής και φιλίας πνέει παντού. Οπότε ας μην ανησυχούν ούτε η Λιζ, ούτε ο Μπόρις, ούτε οι καχύποπτοι βρετανοί. Τους έχει ήδη συγχωρήσει.

Μου το είπε ο ίδιος καθώς ξύπνησε κατά την διάρκεια του Brahmamuhurta (κατά τις 4 τα ξημερώματα, ή μιάμιση ώρα πριν την ανατολή). Στο Diwali όλοι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί. Θεωρείται μεγάλη ευλογία από την άποψη της υγείας, της ηθικής πειθαρχίας, της αποτελεσματικότητας στην εργασία και της πνευματικής προόδου. Οι σοφοί που καθιέρωσαν αυτό το έθιμο ελπίζουν ότι απόγονοί τους θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του και θα το κάνουν τακτική συνήθεια στη ζωή τους. Κάπως έτσι μεγάλωσε ο μικρός Ρίσι και έφτασε εδώ που έφτασε σήμερα.

Στόχοι

Το πρωινό ξύπνημα είναι ευεργετικό γενικώς. Γεμίζει με χρόνο την μέρα των κοινών θνητών που κυνηγούν ματαιόδοξους στόχους. Για μερικούς, είναι η Πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Για άλλους είναι κάτι διαφορετικό. Για τον Αλέξη είναι να βγάλει δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Το είπε ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή: «Με 43% την πρώτη Κυριακή βγαίνει ο Δήμαρχος. Άρα, πρέπει τα σχήματα τα οποία εμείς θα οικοδομήσουμε, να μπορούν να κερδίσουν από την πρώτη Κυριακή. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος». Ελπίζω να είναι πρωινός τύπος γιατί αυτοί οι στόχοι θέλουν πολλή δουλειά. Χρειάζεται να δουλέψει για ν ’απολαύσει το φως του Diwali – του χρόνου είναι 12 Νοεμβρίου.

Διαλλακτικοί στα πρόσωπα

Το μήνυμα ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν συνιστά, ούτε ενθαρρύνει τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνουν ούτε βήμα πίσω στο προγραμματικό πλαίσιο στις αρχές και στις αξίες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αλλά;

«Αλλά στο ζήτημα των προσώπων οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε σκληρός, αλλά είπε αλήθειες.

Καλό παιδί, αλλά δεν…

«Οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί, γιατί έχουμε την εμπειρία του 2019 και του 2014. Και τι λέει αυτή η εμπειρία: Λέει ότι όλοι μαζί χειροκροτήσουμε τις αποφάσεις των οργάνων της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν πήγαινε να εφαρμοστεί στον τόπο μας, λέγαμε «όχι, εδώ υπάρχει ιδιαιτερότητα, να εφαρμοστεί στο διπλανό Δήμο, εδώ έχουμε ένα παιδί εξαιρετικό που θα πάει πάρα πολύ καλά». Πράγματι, το παιδί ήταν εξαιρετικό, εξαιρετικός σύντροφος ή συντρόφισσα, αλλά δεν πήγαμε καλά ρε παιδιά.... Δεν πήγαμε. Άρα λοιπόν, να κάνουμε δύο βήματα πίσω ενδεχομένως από φιλοδοξίες, θεμιτές θα πω εγώ, να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτια ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, τα Περιφερειακά Συμβούλια και να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια νίκης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας προσπαθεί να το πετύχει αυτό. Όμως πλέον το πρόβλημα δεν είναι αν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται υποψήφιους- αλλά αν οι κοινωνικά αναγνωρίσιμοι δέχονται να μπουν στην ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζεστασιά και άνεση

Μ’ άλλα λόγια, χρειάζεται καταρχήν τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν δίπλα στις ανάγκες των πολιτών σε κάθε στιγμή τους. Να έχουν πχ την άνεση να πουν αυτό:

«Εκείνο που θα ήθελα να κρατήσετε από την παρέμβασή μου είναι ότι χρειαζόμαστε ουσιαστικά τρία πράγματα για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον του ακτινιδίου και ευρύτερα της πρωτογενούς παραγωγής στην περιοχή μας: συνεργασία, εξωστρέφεια, πιστοποίηση».

Ναι, ξέρω μερικοί θα γελάσουν. Όμως αυτός που γελάει τελευταίος, χρόνια τώρα, είναι ο αγαπημένος Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ, που βρέθηκε δίπλα στους παραγωγούς του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού στο Δήμο Τεμπών για την 16η Γιορτή Ακτινιδίου.

Πόσοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό, και μετά να ρίξουν κι ένα τσάμικο στην γιορτή; Ε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:49

ΕΛΑΣ: Επτά νεκροί και 527 τραυματίες σε 461 τροχαία τον Απρίλιο στην Αττική

22:18

Αυτιάς σε Κομισόν: Ολοκληρώστε την ηλεκτρική διασύνδεση με τις χώρες της ΝΑ Μεσογείου για να μειωθεί η υψηλή τιμή στο ρεύμα

21:47

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 13 ατόμων στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της αστυνομίας

21:18

Γερμανία: Ελεύθερος στη Βόρεια Θάλασσα ο «Τίμι», η φάλαινα που είχε παγιδευτεί σε αβαθή στη Βαλτική

21:00

Βραζιλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

20:49

Πάτρα: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης

20:36

Ιράν: Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ

20:17

ΗΠΑ προς ναυτιλιακές: Αν πληρώσετε «διόδια» στο Ιράν για το Ορμούζ κινδυνεύετε με κυρώσεις

20:01

Thyssenkrupp: Ανέστειλε τις συνομιλίες με την ινδική Jindal Steel για την πώληση της TKSE

19:37

Η κατάρρευση της Αριστεράς στην Κεντρική Ευρώπη και η νέα κυριαρχία της Δεξιάς

19:30

Χεζμπολάχ: Χαρακτηρίζει προσβλητικό βίντεο που δείχνει τους μαχητές της ως καρικατούρες από το βιντεοπαιχνίδι Angry Birds

19:16

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο θα επισκεφτεί το Κίεβο μετά από επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

19:06

Ζελένσκι: Ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία

18:42

Υεμένη: Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πειρατεία πετρελαιοφόρου

18:27

Ιράν: Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μοχαμαντί διακομίστηκε σε νοσοκομείο

17:49

ΥΠΑ για Άραξο: Εκφράζει τη συμπαράστασή τους στους τραυματίες

17:23

MarketWatch: Η Ιαπωνία απλώς έβαλε ένα «τσιρότο» στο γεν

17:00

Λίγο ΑΕΠ – μεγάλη μόχλευση: Πώς οι αγροτικές ενισχύσεις των 3,8 δισ. ευρώ συντηρούν την περιφερειακή οικονομία

16:53

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκάλυψης

16:46

Ταυτοποιήθηκε 37χρονος μοτοσικλετιστής που οδηγούσε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας

16:40

Ουκρανία: Οι μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα έφθασαν στα περίχωρα της πόλης Κοστιαντινίφκα

16:27

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών για το αυξημένο κόστος παραγωγής

15:52

Berkshire Hathaway: Ανακοίνωσε αυξημένα λειτουργικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο

15:34

Meta: Αντιμέτωπη με δίκη που θα μπορούσε να επιβάλει αλλαγές σε Facebook και τις άλλες πλατφόρμες της

15:12

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό

15:06

ΝΑΤΟ: Εργάζεται με τις ΗΠΑ για να κατανοήσει τις λεπτομέρειες της απόφασης σχετικά με τα αμερικανικά στρατεύματα στη Γερμανία

15:00

Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο

14:56

Ιράν: Ακόμη δύο εκτελέσεις ανδρών για συνεργασία με το Ισραήλ

14:37

Ιράν: Πιθανή η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ

14:27

Μαρινάκης: «Πυρά» του κυβερνητικού εκπρόσωπου κατά του Νίκου Ανδρουλάκη