INSIDE OUT

Το Diwali έφερε τον Σούνακ - Τι απέγινε το εξαιρετικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές; 

25-10-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Diwali έφερε τον Σούνακ - Τι απέγινε το εξαιρετικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές; 

Ήταν γραφτό στην μοίρα του Ρίσι Σούνακ να γίνει χθες. Στο Diwali. Την γιορτή που συμβολίζει τη νίκη του φωτός επί του σκότους, του καλού εναντίον του κακού και της γνώσης εναντίον της άγνοιας. Κατά τη διάρκεια της, όλα φωτίζονται έντονα. Κρατάει πέντε μέρες, ενώ η κορύφωση έρχεται την σκοτεινότερη. Για το 2022 η μέρα αυτή ήταν η χθεσινή Δευτέρα. Το φως της αγαπημένης γιορτής των Ινδών έλουσε τον Ρίσι – τον πρώτο μη λευκό Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, απόγονο μεταναστών. Ο ίδιος, πιστός ινδουιστής άναψε ένα κεράκι και αφιερώθηκε στην ουσία της γιορτής: Δώστε και συγχωρέσετε. Όλοι ξεχνούν και συγχωρούν τα λάθη που έχουν κάνει άλλοι κατά τη διάρκεια του Diwali. Ένας αέρας ελευθερίας, γιορτής και φιλίας πνέει παντού. Οπότε ας μην ανησυχούν ούτε η Λιζ, ούτε ο Μπόρις, ούτε οι καχύποπτοι βρετανοί. Τους έχει ήδη συγχωρήσει.

Μου το είπε ο ίδιος καθώς ξύπνησε κατά την διάρκεια του Brahmamuhurta (κατά τις 4 τα ξημερώματα, ή μιάμιση ώρα πριν την ανατολή). Στο Diwali όλοι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί. Θεωρείται μεγάλη ευλογία από την άποψη της υγείας, της ηθικής πειθαρχίας, της αποτελεσματικότητας στην εργασία και της πνευματικής προόδου. Οι σοφοί που καθιέρωσαν αυτό το έθιμο ελπίζουν ότι απόγονοί τους θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του και θα το κάνουν τακτική συνήθεια στη ζωή τους. Κάπως έτσι μεγάλωσε ο μικρός Ρίσι και έφτασε εδώ που έφτασε σήμερα.

Στόχοι

Το πρωινό ξύπνημα είναι ευεργετικό γενικώς. Γεμίζει με χρόνο την μέρα των κοινών θνητών που κυνηγούν ματαιόδοξους στόχους. Για μερικούς, είναι η Πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Για άλλους είναι κάτι διαφορετικό. Για τον Αλέξη είναι να βγάλει δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Το είπε ο ίδιος στην Κεντρική Επιτροπή: «Με 43% την πρώτη Κυριακή βγαίνει ο Δήμαρχος. Άρα, πρέπει τα σχήματα τα οποία εμείς θα οικοδομήσουμε, να μπορούν να κερδίσουν από την πρώτη Κυριακή. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος». Ελπίζω να είναι πρωινός τύπος γιατί αυτοί οι στόχοι θέλουν πολλή δουλειά. Χρειάζεται να δουλέψει για ν ’απολαύσει το φως του Diwali – του χρόνου είναι 12 Νοεμβρίου.

Διαλλακτικοί στα πρόσωπα

Το μήνυμα ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν συνιστά, ούτε ενθαρρύνει τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνουν ούτε βήμα πίσω στο προγραμματικό πλαίσιο στις αρχές και στις αξίες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αλλά;

«Αλλά στο ζήτημα των προσώπων οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε σκληρός, αλλά είπε αλήθειες.

Καλό παιδί, αλλά δεν…

«Οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί, γιατί έχουμε την εμπειρία του 2019 και του 2014. Και τι λέει αυτή η εμπειρία: Λέει ότι όλοι μαζί χειροκροτήσουμε τις αποφάσεις των οργάνων της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν πήγαινε να εφαρμοστεί στον τόπο μας, λέγαμε «όχι, εδώ υπάρχει ιδιαιτερότητα, να εφαρμοστεί στο διπλανό Δήμο, εδώ έχουμε ένα παιδί εξαιρετικό που θα πάει πάρα πολύ καλά». Πράγματι, το παιδί ήταν εξαιρετικό, εξαιρετικός σύντροφος ή συντρόφισσα, αλλά δεν πήγαμε καλά ρε παιδιά.... Δεν πήγαμε. Άρα λοιπόν, να κάνουμε δύο βήματα πίσω ενδεχομένως από φιλοδοξίες, θεμιτές θα πω εγώ, να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτια ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, τα Περιφερειακά Συμβούλια και να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια νίκης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας προσπαθεί να το πετύχει αυτό. Όμως πλέον το πρόβλημα δεν είναι αν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται υποψήφιους- αλλά αν οι κοινωνικά αναγνωρίσιμοι δέχονται να μπουν στην ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζεστασιά και άνεση

Μ’ άλλα λόγια, χρειάζεται καταρχήν τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν δίπλα στις ανάγκες των πολιτών σε κάθε στιγμή τους. Να έχουν πχ την άνεση να πουν αυτό:

«Εκείνο που θα ήθελα να κρατήσετε από την παρέμβασή μου είναι ότι χρειαζόμαστε ουσιαστικά τρία πράγματα για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον του ακτινιδίου και ευρύτερα της πρωτογενούς παραγωγής στην περιοχή μας: συνεργασία, εξωστρέφεια, πιστοποίηση».

Ναι, ξέρω μερικοί θα γελάσουν. Όμως αυτός που γελάει τελευταίος, χρόνια τώρα, είναι ο αγαπημένος Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ, που βρέθηκε δίπλα στους παραγωγούς του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού στο Δήμο Τεμπών για την 16η Γιορτή Ακτινιδίου.

Πόσοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό, και μετά να ρίξουν κι ένα τσάμικο στην γιορτή; Ε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:30

Ρωσία: Το Κρεμλίνο ζητάει περισσότερη σαφήνεια για το αμερικανικό «μυστικό ηχητικό όπλο»

13:22

Υπερκάλυψη κατά 2,42 φορές για τα εξάμηνα έντοκα 400 εκατ. ευρώ - Έπεσε στο 1,85% η απόδοση

13:18

ΣτΕ: Το υπ. Παιδείας παρέλειψε να εισάγει το μάθημα της ηθικής για μαθητές που απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά

13:17

Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων: Πλήρης χαρτογράφηση δανείων και οφειλών - Τι αλλάζει

13:12

Γαλλία: Η Lactalis ανακάλεσε παρτίδες βρεφικού γάλακτος σε 18 χώρες λόγω παρουσίας τοξίνης

13:06

Χατζηθεοδοσίου: Tα επιμελητήρια να δημιουργούν σχολές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς

13:01

Κοντογεώργης: Πλατφόρμα - «Οδηγός» για όσους θέλουν να μετεγκατασταθούν στην Περιφέρεια - Τι θα περιλαμβάνει

12:55

Μ. Βρετανία: Διπλάσιο χρόνο περνούν τα νήπια μπροστά στις οθόνες - Οι συστάσεις του ΠΟΥ

12:50

Χατζηδάκης: Νέο υπόδειγμα πολιτικής η δέσμευση για τον προγραμματισμό του 2026

12:34

Κακοκαιρία: Τι είναι τα σακιά και τα νάιλον που βάζουν σε σχάρες στα πεζοδρόμια;

12:25

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για νέο πρόγραμμα επιχορήγησης του κλάδου γουνοποιίας

12:17

Αυξήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Νοέμβριο

12:10

Politico: Η Ευρώπη όλο και πιο κοντά στην ενεργοποίηση του «εμπορικού μπαζούκα» κατά των ΗΠΑ

12:06

Η Κίνα υπερασπίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα «με επίκεντρο τον ΟΗΕ»

12:04

Με +3,4% «έτρεξε» ο βρετανικός πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

12:01

Ακριβό ή «βρώμικο» φαγητό; Το δίλημμα του πράσινου πληθωρισμού και η υποκρισία της αγοράς

11:59

Μπέσεντ προς Ευρώπη: «Καθίστε να ακούσετε τα επιχειρήματα του Τραμπ για την Γροιλανδία»

11:51

Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη

11:46

Λάιεν: Οι εντάσεις με τις ΗΠΑ για τη Γροιλανδία ενθαρρύνουν τους αντιπάλους μας

11:40

Η Optima bank εντάχθηκε στη σειρά δεικτών FTSE4Good

11:35

ΧΑ: Ήπιες πιέσεις στη «σκιά» του Νταβός

11:34

Ο χρυσός έσπασε νέο ρεκόρ - Πάνω από τα 4.800 δολάρια

11:28

ΚΕΦίΜ: «Ασημένια» στην πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ η Ελλάδα το 2023

11:22

Υπ. Μετανάστευσης: Νέος υποδιοικητής της υπηρεσίας Ασύλου ο Νίκος Γιαννακόπουλος

11:11

Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ «συμπεριφέρονται πολύ περίεργα ως σύμμαχοι»

11:06

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στο Νταβός

11:05

«Καμπανάκι» Citi προς ΕΕ: Άμεση ανάγκη για ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

11:02

Η Ρουμανία απέκτησε λιμάνι στη Μολδαβία - Οι διατροφικές της φιλοδοξίες

10:45

Οι 10 τάσεις που διαμορφώνουν την εργασία το 2026

10:35

Η Γαλλία ζητάει να πραγματοποιηθεί άσκηση του ΝΑΤΟ στη Γροιλανδία