INSIDE OUT

Εκλογικός συναγερμός με άδεια Κουμουνδούρου - Όχι μεν αλλά… για εκλογικό νόμο

07-09-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η νύχτα μεγαλώνει αργά και σταθερά. Η θερμοκρασία, με μικρές αναλαμπές, είναι επίσης σε πτωτική πορεία. Είμαι απόλυτα έτοιμη. Φυσικά έχω κεριά που μου φτιάχνουν, -μόνο για μένα-, Aιγύπτιοι σκλάβοι. Θεσπέσιες κάπες από απαλό δέρμα προβάτου και παπούτσια ζεστά και χνουδωτά. Εντάξει οι πληβείοι του δημοσίου θα δυσκολευτούν λιγάκι με το φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο, αλλά τί να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή. Θα τα πουν όλα ο Σκρέκας κι ο Βορίδης σήμερα. Μετά το δημόσιο, λογικά θα έρθουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για την βιομηχανία και στο τέλος για τα νοικοκυριά. Ο Κυριάκος δίνει χρόνο στην ΕΕ να δει τι θα κάνει με τον χειμώνα που έρχεται, πριν αρχίσει τις ζυμώσεις εσωτερικού.

Βλέπει εκλογές

Αλέξης Τσίπρας

Εκτός κι αν κάνει αυτό που ακόμα πιστεύει ο Αλέξης, δηλαδή φυγή με πρόωρες εκλογές. Δηλαδή αντί να εξηγήσει στον κόσμο πως θα κατεβάσει τον θερμοστάτη, κηρύξει την λήξη. Προσωπικά δεν το βλέπω αλλά το βλέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα είπε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: όλα είναι ανοιχτά σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ακόμα και μια fast track αλλαγή του εκλογικού νόμου, με προσφυγή στις κάλπες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού. Γι' αυτό, όπως είπε, το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό.

Συναγερμός;

Πάντως Πρόεδρε αν ο εκλογικός συναγερμός, είναι η τωρινή κατάσταση της Κουμουνδούρου, νομίζω καλύτερη η εξάντληση της 4ετίας. Μόνη της η Ράνια στο γραφείο, που και που εμφανίζεται κι ο Βασιλειάδης, που ξέχασε κι ο ίδιος ότι είναι αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, ούτε ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης δεν εμφανίζεται. Γενικά ήρεμοι τόνοι, ράθυμοι θα τολμούσα να πω, αλλά δεν το κάνω μην θεωρηθεί προσβλητικό. Ούτε νέοι υποψήφιοι ανακοινώνονται, ούτε η Επιτροπή Προγράμματος πήζει στη δουλειά. Όπως πάντα, όλοι περιμένουν τον Αλέξη.

Που θα εστιάσει

Ο οποίος Αλέξης ετοιμάζεται για την δική του ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα εστιάζοντας σε δύο στοιχεία: στην Εξεταστική Επιτροπή (ξεκινάει σήμερα τις εργασίες της), για τις επισυνδέσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη, και στον βαρύ ενεργειακά χειμώνα που έρχεται. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ομάδα υπό την ομπρέλα Τζανακόπουλου πάει για την σκληρή προεκλογική περίοδο.

Θα καταψηφίσουν αλλά τους αρέσει

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στον εκλογικό νόμο, εννοείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τις καταγγείλει σε κάθε τόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν του αρέσουν. Στελέχη του βλέπουν πως αν ο πήχης της αυτοδυναμίας κατέβει πχ στο 35%, τότε γιατί όχι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ; Από 31,53% του ’19 υπάρχει μια απόσταση μεγάλη βέβαια, μέχρι το δημοσκοπικό 25%, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πολλές μούλτι κούλτι ψήφοι στον χώρο, μπορεί να επαναπατριστούν για να επαναληφθεί το όνειρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:47

Στενά του Ορμούζ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση απορρίπτει οποιαδήποτε ιδέα εισαγωγής τελών διέλευσης

14:42

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: «Θρησκευτική και όχι εθνοτική η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης»

14:41

Η Ουκρανία ανοίγει την αντιαεροπορική της άμυνα σε ιδιωτικές εταιρείες

14:36

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν διπλασιάζει στα 9 δισ. τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξορύξεις πετρελαίου

14:29

Ιράν: Φόρος τιμής αποτίεται σε πανεθνικό επίπεδο στον Αλί Χαμενεΐ

14:25

Κάλας: Η εκεχειρία πρέπει να επεκταθεί στο Λίβανο

14:21

Allwyn: Διασυνοριακή διάσπαση και ίδρυση νέας θυγατρικής στην Ελλάδα

14:15

Eurobank: Αναβάθμιση σε «BBB (high)» από την DBRS με σταθερό outlook

14:09

ΕΕΕΠ: Ενισχυμένη ελεγκτική δραστηριότητα στα τυχερά παιχνίδια

14:04

Artemis II: Οι γυναίκες - «κλειδιά» πίσω από τη σεληνιακή αποστολή που αλλάζει την ιστορία

13:53

Ρωσία: Συνελήφθη για προδοσία πρώην συνεργάτης του Radio Free Europe

13:51

Υποκλοπές Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών

13:44

Μπαρό: «Προδοσία εκ μέρους της Ουγγαρίας» η υποστήριξη Σιγιάρτο στον Λαβρόφ

13:35

Σε δημοπρασία η πιο ολοκληρωμένη συλλογή ρολογιών Cartier

13:33

Γερμανία: Απεργούν αύριο τα πληρώματα καμπίνας των Lufthansa και CityLine

13:31

Καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους - Στα 2.855.659,07 ευρώ το συνολικό ποσό πληρωμής

13:16

«Πυρετός» αιτήσεων για το Fuel Pass III: Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι - Πότε πιστώνονται τα χρήματα

13:13

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Βελτιώστε την παιδική φροντίδα για να επιστρέψουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας

13:08

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα πλήξει τη Χεζμπολάχ «όπου χρειαστεί»

13:04

Εξάρχου: Ως τις αρχές καλοκαιριού τα deals για 5 δισ. κυβικά μέτρα LNG ετησίως στην Atlantic SEE

13:00

Ανάκληση φέτας που παρουσίασε listeria

12:54

Αλλάζω σύστημα θέρμανσης & θερμοσίφωνα: Παράταση για την 1η φάση!

12:54

Χίλιες απολύσεις ετοιμάζει η Disney

12:41

Υπετριπλασιάστηκαν τα αποθέματα στον Μόρνο - «Ανάσα» για την υδροδότηση της Αθήνας

12:36

Πλήρης Δημοκρατία για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον δείκτη του Economist

12:35

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 3,2% στις τιμές εισαγωγής στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

12:31

Η Κίνα ζητά να γίνει σεβαστή η «κυριαρχία και η ασφάλεια» του Λιβάνου

12:19

Αύξηση 1,8% στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

12:14

Ποιο smartphone να αγοράσεις το 2026: Full οδηγός

12:03

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Γηροκομείο Αθηνών: Στόχος μελλοντικά να φιλοξενεί 500 άτομα