INSIDE OUT

Εκλογικός συναγερμός με άδεια Κουμουνδούρου - Όχι μεν αλλά… για εκλογικό νόμο

07-09-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η νύχτα μεγαλώνει αργά και σταθερά. Η θερμοκρασία, με μικρές αναλαμπές, είναι επίσης σε πτωτική πορεία. Είμαι απόλυτα έτοιμη. Φυσικά έχω κεριά που μου φτιάχνουν, -μόνο για μένα-, Aιγύπτιοι σκλάβοι. Θεσπέσιες κάπες από απαλό δέρμα προβάτου και παπούτσια ζεστά και χνουδωτά. Εντάξει οι πληβείοι του δημοσίου θα δυσκολευτούν λιγάκι με το φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο, αλλά τί να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή. Θα τα πουν όλα ο Σκρέκας κι ο Βορίδης σήμερα. Μετά το δημόσιο, λογικά θα έρθουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για την βιομηχανία και στο τέλος για τα νοικοκυριά. Ο Κυριάκος δίνει χρόνο στην ΕΕ να δει τι θα κάνει με τον χειμώνα που έρχεται, πριν αρχίσει τις ζυμώσεις εσωτερικού.

Βλέπει εκλογές

Αλέξης Τσίπρας

Εκτός κι αν κάνει αυτό που ακόμα πιστεύει ο Αλέξης, δηλαδή φυγή με πρόωρες εκλογές. Δηλαδή αντί να εξηγήσει στον κόσμο πως θα κατεβάσει τον θερμοστάτη, κηρύξει την λήξη. Προσωπικά δεν το βλέπω αλλά το βλέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα είπε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: όλα είναι ανοιχτά σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ακόμα και μια fast track αλλαγή του εκλογικού νόμου, με προσφυγή στις κάλπες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού. Γι' αυτό, όπως είπε, το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό.

Συναγερμός;

Πάντως Πρόεδρε αν ο εκλογικός συναγερμός, είναι η τωρινή κατάσταση της Κουμουνδούρου, νομίζω καλύτερη η εξάντληση της 4ετίας. Μόνη της η Ράνια στο γραφείο, που και που εμφανίζεται κι ο Βασιλειάδης, που ξέχασε κι ο ίδιος ότι είναι αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, ούτε ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης δεν εμφανίζεται. Γενικά ήρεμοι τόνοι, ράθυμοι θα τολμούσα να πω, αλλά δεν το κάνω μην θεωρηθεί προσβλητικό. Ούτε νέοι υποψήφιοι ανακοινώνονται, ούτε η Επιτροπή Προγράμματος πήζει στη δουλειά. Όπως πάντα, όλοι περιμένουν τον Αλέξη.

Που θα εστιάσει

Ο οποίος Αλέξης ετοιμάζεται για την δική του ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα εστιάζοντας σε δύο στοιχεία: στην Εξεταστική Επιτροπή (ξεκινάει σήμερα τις εργασίες της), για τις επισυνδέσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη, και στον βαρύ ενεργειακά χειμώνα που έρχεται. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ομάδα υπό την ομπρέλα Τζανακόπουλου πάει για την σκληρή προεκλογική περίοδο.

Θα καταψηφίσουν αλλά τους αρέσει

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στον εκλογικό νόμο, εννοείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τις καταγγείλει σε κάθε τόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν του αρέσουν. Στελέχη του βλέπουν πως αν ο πήχης της αυτοδυναμίας κατέβει πχ στο 35%, τότε γιατί όχι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ; Από 31,53% του ’19 υπάρχει μια απόσταση μεγάλη βέβαια, μέχρι το δημοσκοπικό 25%, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πολλές μούλτι κούλτι ψήφοι στον χώρο, μπορεί να επαναπατριστούν για να επαναληφθεί το όνειρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βρετανία: Ο Πούτιν πρέπει να ενέκρινε την δηλητηρίαση το 2018 του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σκριπάλ

23:45

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

23:35

Κομισιόν: Παρουσίασε σχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ

23:25

ΗΠΑ, ΛΔ Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία

23:12

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street εν αναμονή της Fed

23:03

ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

22:48

Το Μιλάνο απαγορεύει τις κλειδοθήκες αυτοεξυπηρέτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

22:35

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron

22:19

Γερμανία: Ο Μερτς θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το συνταξιοδοτικό

22:06

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο

21:52

To bitcoin ακόμη και στα 170.000 δολάρια βλέπει η JPMorgan

21:46

Οριακή άνοδος για τον χρυσό - Στο επίκεντρο η Fed

21:35

Drones εντοπίστηκαν κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Ζελένσκι στο Δουβλίνο

21:24

Υπ. Εργασίας: Σύσταση για λήψη μέτρων προστασίας εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

21:16

Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές, λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής

21:15

Μπλόκο αγροτών: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

21:11

Η Ρωσία απαγόρευσε τα Snapchat και FaceTime

21:06

Το Ισραήλ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Eurovision - Αποσύρονται 4 χώρες

20:50

Κακοκαιρία «Byron»: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης

20:39

Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας

20:32

Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Οι καινοτομίες, οι αλλαγές και οι 23 άξονες

20:25

Γερμανία: 5 Eurofighter και 150 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Πολωνία

20:15

Η Nvidia έχει ένα… πρόβλημα με το χρήμα - Είναι πολύ!

20:04

Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα από ρωσικές επιθέσεις

19:55

Meteo: Στην NA Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως σήμερα το μεσημέρι

19:44

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο ΥΜΑΘ

19:39

Στα 3,7 δισ. ευρώ οι καταβολές προς τους αγρότες το 2025

19:33

Spiegel: Μακρόν και Μερτς εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην πίεση των ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

19:28

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες - Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές της ΔΥΠΑ

19:26

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος και στην οδό Πειραιώς