INSIDE OUT

Εκλογικός συναγερμός με άδεια Κουμουνδούρου - Όχι μεν αλλά… για εκλογικό νόμο

07-09-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η νύχτα μεγαλώνει αργά και σταθερά. Η θερμοκρασία, με μικρές αναλαμπές, είναι επίσης σε πτωτική πορεία. Είμαι απόλυτα έτοιμη. Φυσικά έχω κεριά που μου φτιάχνουν, -μόνο για μένα-, Aιγύπτιοι σκλάβοι. Θεσπέσιες κάπες από απαλό δέρμα προβάτου και παπούτσια ζεστά και χνουδωτά. Εντάξει οι πληβείοι του δημοσίου θα δυσκολευτούν λιγάκι με το φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο, αλλά τί να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή. Θα τα πουν όλα ο Σκρέκας κι ο Βορίδης σήμερα. Μετά το δημόσιο, λογικά θα έρθουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για την βιομηχανία και στο τέλος για τα νοικοκυριά. Ο Κυριάκος δίνει χρόνο στην ΕΕ να δει τι θα κάνει με τον χειμώνα που έρχεται, πριν αρχίσει τις ζυμώσεις εσωτερικού.

Βλέπει εκλογές

Αλέξης Τσίπρας

Εκτός κι αν κάνει αυτό που ακόμα πιστεύει ο Αλέξης, δηλαδή φυγή με πρόωρες εκλογές. Δηλαδή αντί να εξηγήσει στον κόσμο πως θα κατεβάσει τον θερμοστάτη, κηρύξει την λήξη. Προσωπικά δεν το βλέπω αλλά το βλέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα είπε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: όλα είναι ανοιχτά σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ακόμα και μια fast track αλλαγή του εκλογικού νόμου, με προσφυγή στις κάλπες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού. Γι' αυτό, όπως είπε, το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό.

Συναγερμός;

Πάντως Πρόεδρε αν ο εκλογικός συναγερμός, είναι η τωρινή κατάσταση της Κουμουνδούρου, νομίζω καλύτερη η εξάντληση της 4ετίας. Μόνη της η Ράνια στο γραφείο, που και που εμφανίζεται κι ο Βασιλειάδης, που ξέχασε κι ο ίδιος ότι είναι αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, ούτε ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης δεν εμφανίζεται. Γενικά ήρεμοι τόνοι, ράθυμοι θα τολμούσα να πω, αλλά δεν το κάνω μην θεωρηθεί προσβλητικό. Ούτε νέοι υποψήφιοι ανακοινώνονται, ούτε η Επιτροπή Προγράμματος πήζει στη δουλειά. Όπως πάντα, όλοι περιμένουν τον Αλέξη.

Που θα εστιάσει

Ο οποίος Αλέξης ετοιμάζεται για την δική του ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα εστιάζοντας σε δύο στοιχεία: στην Εξεταστική Επιτροπή (ξεκινάει σήμερα τις εργασίες της), για τις επισυνδέσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη, και στον βαρύ ενεργειακά χειμώνα που έρχεται. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ομάδα υπό την ομπρέλα Τζανακόπουλου πάει για την σκληρή προεκλογική περίοδο.

Θα καταψηφίσουν αλλά τους αρέσει

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στον εκλογικό νόμο, εννοείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τις καταγγείλει σε κάθε τόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν του αρέσουν. Στελέχη του βλέπουν πως αν ο πήχης της αυτοδυναμίας κατέβει πχ στο 35%, τότε γιατί όχι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ; Από 31,53% του ’19 υπάρχει μια απόσταση μεγάλη βέβαια, μέχρι το δημοσκοπικό 25%, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πολλές μούλτι κούλτι ψήφοι στον χώρο, μπορεί να επαναπατριστούν για να επαναληφθεί το όνειρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:56

Ράλι εξαμήνου με +15,8% για τη βιομηχανία της Κίνας τον Μάρτιο

08:55

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 106 δολάρια το Brent μετά το αδιέξοδο στο Ισλαμαμπάντ

08:45

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Ποιους αφορά

08:32

Ο Πούτιν θα υποδεχθεί τον ΥΠΕΞ του Ιράν Αραγτσί

08:27

Δίκη για τα Τέμπη: Ολοκληρώνονται σήμερα οι δηλώσεις για την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

08:24

Λιανεμπόριο: Ποιες ξένες αλυσίδες ένδυσης «έφτασαν» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

08:22

Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μία... εισηγμένη

08:09

Στα 3 τρισ. δολάρια το 2025 οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες

07:54

Επιδότηση διακοπών έως 300€ για όλους - Δωρεάν 6 νησιά του Αιγαίου σε δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού

07:36

Οι νέες δημοσκοπήσεις μετά τις συμφωνίες Μητσοτάκη - Μακρόν

07:28

Η Ευρώπη μπροστά σε νέο ενεργειακό σοκ: Ορμούζ, αποθέματα και βιομηχανία στο επίκεντρο

07:25

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: QR code σε κάθε φορτίο - Τι αλλάζει από Πρωτομαγιά

07:15

Η «μεγάλη εβδομάδα» των Κεντρικών Τραπεζών

07:11

Τροχάδην για το Ταμείο Ανάκαμψης - Νέο πακέτο αλλά τι πακέτο - Η δασκάλα του Κυριάκου

23:58

Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

23:38

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτσογκ θα εξετάσει το αίτημα Νετανιάχου για απονομή χάριτος

23:15

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου: Τι σημαίνει για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

22:49

Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας

22:18

Χαρακόπουλος: Η χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και αναταράξεων, παραμένει νησίδα σταθερότητας

21:47

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

21:18

Κομοτηνή: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

20:58

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη στον νότιο Λίβανο

20:47

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 36χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

20:40

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

20:26

Progressive Lab στο Delphi Economic Forum: Απογοητευμένοι αλλά δημοκράτες οι πολίτες σε 5 χώρες

20:17

Πυρά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: «Ανακουφισμένος» ο βασιλιάς Κάρολος

19:59

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

19:42

Ισραήλ: Κοινή κάθοδος Μπένετ - Λαπίντ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

19:22

Τραμπ για διαπραγμάτευση: Όποτε θέλει το Ιράν ας μας πάρει τηλέφωνο

19:00

Εκπλήξεις με αστερίσκους από τις τράπεζες