INSIDE OUT

Εκλογικός συναγερμός με άδεια Κουμουνδούρου - Όχι μεν αλλά… για εκλογικό νόμο

07-09-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η νύχτα μεγαλώνει αργά και σταθερά. Η θερμοκρασία, με μικρές αναλαμπές, είναι επίσης σε πτωτική πορεία. Είμαι απόλυτα έτοιμη. Φυσικά έχω κεριά που μου φτιάχνουν, -μόνο για μένα-, Aιγύπτιοι σκλάβοι. Θεσπέσιες κάπες από απαλό δέρμα προβάτου και παπούτσια ζεστά και χνουδωτά. Εντάξει οι πληβείοι του δημοσίου θα δυσκολευτούν λιγάκι με το φυσικό αέριο, τον ηλεκτρισμό και το πετρέλαιο, αλλά τί να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή. Θα τα πουν όλα ο Σκρέκας κι ο Βορίδης σήμερα. Μετά το δημόσιο, λογικά θα έρθουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για την βιομηχανία και στο τέλος για τα νοικοκυριά. Ο Κυριάκος δίνει χρόνο στην ΕΕ να δει τι θα κάνει με τον χειμώνα που έρχεται, πριν αρχίσει τις ζυμώσεις εσωτερικού.

Βλέπει εκλογές

Αλέξης Τσίπρας

Εκτός κι αν κάνει αυτό που ακόμα πιστεύει ο Αλέξης, δηλαδή φυγή με πρόωρες εκλογές. Δηλαδή αντί να εξηγήσει στον κόσμο πως θα κατεβάσει τον θερμοστάτη, κηρύξει την λήξη. Προσωπικά δεν το βλέπω αλλά το βλέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα είπε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: όλα είναι ανοιχτά σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ακόμα και μια fast track αλλαγή του εκλογικού νόμου, με προσφυγή στις κάλπες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού. Γι' αυτό, όπως είπε, το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό.

Συναγερμός;

Πάντως Πρόεδρε αν ο εκλογικός συναγερμός, είναι η τωρινή κατάσταση της Κουμουνδούρου, νομίζω καλύτερη η εξάντληση της 4ετίας. Μόνη της η Ράνια στο γραφείο, που και που εμφανίζεται κι ο Βασιλειάδης, που ξέχασε κι ο ίδιος ότι είναι αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, ούτε ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης δεν εμφανίζεται. Γενικά ήρεμοι τόνοι, ράθυμοι θα τολμούσα να πω, αλλά δεν το κάνω μην θεωρηθεί προσβλητικό. Ούτε νέοι υποψήφιοι ανακοινώνονται, ούτε η Επιτροπή Προγράμματος πήζει στη δουλειά. Όπως πάντα, όλοι περιμένουν τον Αλέξη.

Που θα εστιάσει

Ο οποίος Αλέξης ετοιμάζεται για την δική του ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα εστιάζοντας σε δύο στοιχεία: στην Εξεταστική Επιτροπή (ξεκινάει σήμερα τις εργασίες της), για τις επισυνδέσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη, και στον βαρύ ενεργειακά χειμώνα που έρχεται. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ομάδα υπό την ομπρέλα Τζανακόπουλου πάει για την σκληρή προεκλογική περίοδο.

Θα καταψηφίσουν αλλά τους αρέσει

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στον εκλογικό νόμο, εννοείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τις καταγγείλει σε κάθε τόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν του αρέσουν. Στελέχη του βλέπουν πως αν ο πήχης της αυτοδυναμίας κατέβει πχ στο 35%, τότε γιατί όχι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ; Από 31,53% του ’19 υπάρχει μια απόσταση μεγάλη βέβαια, μέχρι το δημοσκοπικό 25%, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πολλές μούλτι κούλτι ψήφοι στον χώρο, μπορεί να επαναπατριστούν για να επαναληφθεί το όνειρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:48

Ερντογάν για πύραυλο από Ιράν: Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό

21:36

Το Ιράν δεν επιδιώκει εκεχειρία ή διαπραγματεύσεις - Ετοιμο να αποκρούσει χερσαία επίθεση - Δεν κλείνει το Ορμούζ

21:36

Ζελένσκι: Έλαβε αίτημα από ΗΠΑ να συμβάλει στην αναχαίτιση drones – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια, λέει ο Τραμπ

21:30

Ο Τραμπ απομακρύνει την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας - Η καμπάνια των 200 εκατ. δολ. που την εκθέτει

21:19

Οι πρώτες 100 ώρες πολέμου με το Ιράν κόστισαν στις ΗΠΑ 3,7 δισ. δολάρια

21:05

Ιράν: Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι drones χτύπησαν το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν

21:01

Viohalco: Στα 7,2 δισ. ο τζίρος, αύξηση 20% στα a-EBITDA - Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,27 ευρώ/μετοχή

20:40

Φινλανδία: Η κυβέρνηση θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στο έδαφος της

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ

20:15

Κάλας: Το χάος στη Μέση Ανατολή πηγάζει από τη διάβρωση του διεθνούς δικαίου

20:08

Γερμανία: Η Lufthansa επαναλαμβάνει τις πτήσεις από και προς Λάρνακα από το Σάββατο

20:05

Το Ορμούζ χαρακτηρίστηκε «εμπόλεμη ζώνη», χιλιάδες ναυτικοί μπορούν να ζητήσουν τον επαναπατρισμό τους

20:01

AEGEAN: Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, ΗAE και Σαουδική Αραβία

19:57

Γερμανία: Δεν σχεδιάζουμε προς το παρόν επιπλέον στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο

19:56

«Εκτοξεύεται» ξανά το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 80 δολ. το αμερικανικό αργό, +5% το Brent

19:49

Τι εισάγει η Ελλάδα από τη Μέση Ανατολή

19:37

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μακρόν για το Ιράν

19:29

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου 8 εκατ. με την CrediaBank

19:13

Ευρωαγορές: Δεν άντεξαν τις «πολεμικές» πιέσεις οι δείκτες

19:00

Fitch: Δεν θα ξεπεράσει τον έναν μήνα το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Πόσο κοστίζει σε κάθε χώρα του Κόλπου

18:59

Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Δωρεά 10 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ για 47 μικρά νησιά της Ελλάδας

18:52

Τραμπ: Πρέπει να εμπλακώ στον διορισμό του επόμενου ηγέτη του Ιράν

18:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας Gabriel Attal

18:29

Νέο πλαίσιο για τα καπνικά και την προστασία ανηλίκων – Πανελλαδική ενημέρωση της αγοράς

18:17

Credia Bank: Σχεδόν διπλασιάστηκαν όλα τα μεγέθη το 2025 - Νέο ρεκόρ σε κερδοφορία και εκταμιεύσεις

18:12

Επιφυλακτική άνοδος στο ΧΑ με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

18:07

Μeteo: Ο δεύτερος θερμότερος χειμώνας στην Ελλάδα από το 1960

18:04

Παπασταύρου: Πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο μετά από 50 χρόνια – Το σχέδιο για υδρογονάνθρακες

17:58

Coface: Κίνδυνος παγκόσμιου σοκ από την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Σενάριο για Brent στα 147 δολάρια

17:54

Η Alter Ego Media εξαγόρασε το 50,1% της More.gr