INSIDE OUT

Η ρεαλιστική ελπίδα της Ράνιας - Τι έπαθε ο γαμπρός στο γάμο στην Τζιά

27-06-2022 | 08:35
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ρεαλιστική ελπίδα της Ράνιας - Τι έπαθε ο γαμπρός στο γάμο στην Τζιά

Είμαστε στη κορύφωση της σεζόν για γάμους, βαφτίσια και Συνόδους Κορυφής. Στην ατζέντα της εβδομάδας η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη Τετάρτη-Πέμπτη με τα βλέμματα στραμμένα στην Τουρκία και τα τσαλίμια της για ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας. Την ώρα που ο Πούτιν εξαπολύει πυραύλους απέναντι στο ίδιο το Κίεβο, -αφού μπορεί, γιατί όχι;- , και όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης συσπειρώνονται εναντίον του, μπορεί να έχει την ικανοποίηση ότι υπάρχει μερίδα πολιτών …υπέρ του. Στη Μαδρίτη έγιναν διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες με το ρωσικό σφυροδρέπανο. Θλιβερό αλλά αληθινό.

Στη Βαυαρία

Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει σχέδια πως θα καταφέρει να ξεμοναχιάσει τον Μπάιντεν σε δυο μέρες στην Μαδρίτη, κι ακόμα δεν έχει χωνέψει την διθυραμβική υποδοχή του Κυριάκου στο Κογκρέσο, ο ίδιος ο Τζο Μπάντεν, συζητά νέες κυρώσεις κατά Πούτιν στην Σύνοδο των G7 στη Βαυαρία. Η συνάντηση των ηγετών του κλαμπ των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, (Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο), έγινε στα καταπράσινα βουνά, δίπλα σε ποταμάκια με κρυστάλλινα νερά και λίμνες. Ότι πρέπει για καθαρές αποφάσεις, από τους ηγέτες που απόλαυσαν την ευκαιρία και συζητούν εμπάργκο στις εξαγωγές χρυσού του Πούτιν.

Ρεαλιστική ελπίδα

Μακριά από τις ελπίδες της Δύσης να στριμώξει τον Πούτιν, επικεντρώνω στις ελπίδες της Κουμουνδούρου ν’ αφανίσει τον Κυριάκο. Ενημερώνω όμως τους φαν πως πλέον η ελπίδα που έρχεται, είναι ρεαλιστική, όπως υπογραμμίζει η νέα Γραμματέας του Συριζα-ΠΣ Ράνια Σβίγκου (Εποχή). Επειδή μέρες που’ ναι, πολλοί θυμούνται το δημοψήφισμα του ’15 και στην συνέχεια, το Όχι που έγινε Ναι στο τότε Μέγαρο Μαξίμου, και τα 60άρια από τα ATM κι ότι ακολούθησε για χρόνια με τα capital control, πλέον οι υποσχέσεις προσαρμόζονται. Όπως λέει η ίδια Ράνια για το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην φετινή ΔΕΘ: Θα είναι συγκεκριμένο, ριζοσπαστικό, και θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες και τις έγνοιες του κόσμου της εργασίας, δίνοντας μια ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική σε μια κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον, κι αγωνίζεται να τα φέρει πέρα. Εννοείται πως ανυπομονώ. Πόσο μάλλον που φέτος το πρόγραμμα έχει αναλάβει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Θα μιλήσουν με όλους

Στο πολιτικό σκέλος, με την ίδια ένταση που ο Ερντογάν ψάχνει τον Μπάιντεν, αναζητεί κι ο Συριζα συνομιλητές από τον χώρο. Η συνένωση δυνάμεων που έκανε προεκλογικά ο Μελανσόν στην Γαλλία είναι ο πιλότος πλέον. «Με όλους θα μιλήσουμε, πλην δεξιάς και ακροδεξιάς, φυσικά» λέει η Ράνια. Όταν λέει «με όλους» εννοεί φυσικά τον Ανδρουλάκη, τον Κουτσούμπα και τον Βαρουφάκη. Στόχος, η ενότητα της Αριστεράς και στην Ελλάδα απέναντι «στο νεοφιλελεθερισμό και την ακροδεξιά βαρβαρότητα».

Στη Τζιά

Εν τω μεταξύ «ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά βαρβαρότητα» συγκεντρώθηκαν όλοι στην υπέροχη Τζια το σαββατοκύριακο για το γάμο της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρας Κάπη με τον αναπληρωτή Διευθυντή στο Γραφείο Τύπου Χρήστο Ζωγράφο. Όλο το Μαξίμου ήταν εκεί για να μοιραστεί την χαρά της Κύρας και του Χρήστου, ενώ ο Κυριάκος ευχήθηκε και δημόσια με μια ωραία φωτό.

Παρόντες, εκτός από τον Κυριάκο και την Μαρέβα, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Γιάννης Βλαστάρης, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (που θα γίνει σύντομα πρώτη φορά μπαμπάς), η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, ο Θανάσης Νέζης, η Αριστοτελία Πελώνη, ο Γιάννης Πευκιανάκης και ο γγ του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας. Έλαμψε με ωραίο πράσινο φόρεμα η κουμπάρα Σοφία Ζαχαράκη.

Πέταξαν το γαμπρό στη θάλασσα

Υπήρξε πολύ συγκίνηση. Οι μπομπονιέρες ήταν φανταστικές, (ένας κεραμικός αχινός), ενώ μετά την τελετή που ήταν πάνω στην άμμο έγινε γλέντι στο μαγικό σημείο της Στροφής του Μίμη στο Βουρκάρι. Εκεί είχε γίνει deck και πίστα, τα τραπέζια ήταν πάνω στην άμμο, και το πάρτι κράτησε μέχρι πρωί. Στο τέλος πέταξαν τον γαμπρό μέσα στην θάλασσα! Τις καλύτερες ευχές μου σε Κύρα και Χρήστο. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να κάνουν μήνα του μέλιτος.

Βάπτιση στη Βενετία

Σε άλλο κλίμα αλλά επίσης γεμάτο ομορφιά, έγινε και η βάφτιση της Στεφανίας, κόρης του Γιάννη και της Δήμητρας Κούστα. Η βάπτιση της μικρής στον ναό San Giorgio dei Greci (φωτό του Γιάννου Γραμματίδη) συγκέντρωσε όλο το ελληνικό jet set και γέμισε χαρά τους περήφανους γονείς.

Σας φιλώ και πάω να ξεκουραστώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P

23:13

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

23:01

Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

22:47

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία «βουτιά» πάνω από 3% στην σκιά της Μέσης Ανατολής

22:30

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

22:12

Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ

21:54

Ράλι 2,2% για τον χρυσό: 5η συναπτή εβδομάδα κερδών

21:37

Μισέλ σε Τραμπ: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισ. ευρώ»

21:29

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 115 εκατ. ευρώ

21:04

Δίκη Τραμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο

20:50

Τουρισμός: Αναπτερώνει τις ελπίδες για νέα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2024

20:44

Όρμπαν προς ηγέτες ΕΕ: «Το καπελάκι σας και δρόμο»

20:35

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων - Οι 5 «εκλεκτοί» Κασσελάκη

20:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις προς το ΝΑΤΟ για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

20:17

Αυγενάκης: Nα εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής - Διείσδυση στις αγορές του κόσμου

20:07

Τεχεράνη: Τα ισραηλινά drones δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα στο Ισφαχάν

20:05

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Ισραήλ και Ιράν

19:55

Αθανασίου στο Bloomberg για Ελληνικό: Σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά την κρίση

19:48

Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων

19:33

Ισραήλ- Ιράν: Αναλυτές εκτιμούν πως υπάρχουν λόγοι αποκλιμάκωσης - Αλλά η κατάσταση παραμένει εκρηκτική

19:27

Η Κίνα αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει τα WhatsApp και Threads από το App Store

19:21

Θα μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια τον Ιούνιο; 12 μέλη του ΔΣ «άνοιξαν τα χαρτιά τους»

19:07

Χαρδαλιάς: Bάζουμε τέλος στα «φακελάκια» - Μόνο ψηφιακά τα αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης και η άρση παρακράτησης

18:55

Ν. Δένδιας: Ο Λόρδος Βύρων ήταν ο πιο γνωστός φιλέλληνας

18:52

Μάτι: Καταδίκη του τότε διοικητή του ΕΣΚΕ για ψευδή στοιχεία προς τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τα αίτια της τραγωδίας

18:48

ΝΑΤΟ: Οι χώρες μέλη δεσμεύτηκαν να παράσχουν νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

18:40

ΔΥΠΑ: 976.373 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο - Μείωση 5,7% από το 2023

18:31

Ο Αρμάνι δεν αποκλείει συγχώνευση ή IPO για τον οίκο του