INSIDE OUT

Στο στόχαστρο η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου - Ποιος παρακολουθεί το Νίκο Καραχάλιο;

25-05-2022 | 07:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο στόχαστρο η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου - Ποιος παρακολουθεί το Νίκο Καραχάλιο;

Κουράγιο, ένας μήνας έμεινε. Θα βγει κι αυτός και μετά πάλι από Σεπτέμβρη. Τις δημοσκοπήσεις εννοώ, που πέφτουν βροχή τις τελευταίες μέρες και προκαλούν βραχυκύκλωμα κυρίως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τον Μάιο των Συνεδρίων ακολουθεί ο -απρόβλεπτος λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία- Ιούνιος. Μετά ως γνωστό, δίμηνη ανάπαυλα κι από Σεπτέμβριο πάλι. Εν τω μεταξύ βλέπω τους βουλευτές όλων των κομμάτων να περνούν δύσκολο καλοκαίρι, καθώς μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος κάνει τα νεύρα τσατάλια. Το τελευταίο μίλι πριν τις εκλογές θα είναι ατελείωτο. Ακόμα κι αν ο Πρωθυπουργός τις αποφασίσει για το φθινόπωρο, πάλι θα είναι αβάσταχτο. Πάντως αποκλείεται να πάρει αποφάσεις στο Νταβός, ενώ μιλάει με την Κριστίν.

Μα την Παπαδοπούλου;!

Στην Κουμουνδούρου, μετά τις εκλογές Προέδρου και ΚΕ απευθείας από τον λαό, ταλαιπωρούνται ακόμα καθώς πρέπει να τηρηθούν ισορροπίες. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να γίνει κι αντιπολίτευση. Χθες ξαφνικά εμφανίστηκε ένα χαρτί της Διαύγειας που διακινήθηκε αστραπιαία στα σόσιαλ μέσα από φιλοσυριζα ακάου. Ποιος να το έφτιαξε άραγε;

Σύμφωνα με αυτό, δόθηκαν 1055,98 ευρώ σε εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου «Οι Κέλτες της Βοστώνης» και για αγορά «καρπών αραβοσίτου».

Η παραποίηση εγγράφου του ΥΠΕΞ που αναρτήθηκε στην Διαύγεια σήμανε συναγερμό στη ΝΔ, η οποία εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση, μίλησε για πλαστογραφία και παρέπεμψε την υπόθεση στην δικαιοσύνη. Χωρίς να κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, για το επίμαχο, τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να κάνει θέμα το ταξίδι του Κυριάκου στη Βοστώνη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Εντάξει, όλοι θυμόμαστε κι ένα πρωθυπουργικό που πήγε από Πορτογαλία, Γαλλία για την Ντίσνεϋλαντ, (κι όχι μόνο) χωρίς να γίνει καν γνωστή η μετακίνηση, αλλά θα μου πεις ήταν κοντά.

Εν τω μεταξύ στο επίμαχο, πρόκειται για κονδύλι μετακίνησης της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, της σιδηράς κυρίας της ελληνικής διπλωματίας από την Ουάσιγκτον στην Βοστώνη για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο BC.

Εν τω μεταξύ στο επίμαχο, πρόκειται για κονδύλι μετακίνησης της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, της σιδηράς κυρίας της ελληνικής διπλωματίας από την Ουάσιγκτον στην Βοστώνη για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο BC.

Η Παπαδοπούλου, αθόρυβα και αποτελεσματικά, είναι το πρόσωπο-κλειδί της επιτυχίας του ταξιδιού στις ΗΠΑ, των επαφών με την ομογένεια, τα λόμπι και γενικά την παρουσία στην Ουάσιγκτον. Το να της χρεώνει κάποιος ότι το ΥΠΕΞ κάλυψε τα έξοδα μετακίνησής της δείχνει μικρό, παρ’ ότι τα χίλια ευρώ δεν είναι αμελητέο ποσό. Καλό είναι η μπάλα να μην χαθεί, εκεί στην αντιπολίτευση, γιατί με τέτοια δεν βλέπω να τσιμπάει.

Μήπως τσιμπήσει με την στέγη;

Αντίθετα, στα γνωστά παλιά μονοπάτια της περιόδου ’12-’15 είναι οι προτάσεις για το πρόβλημα στέγης, ειδικά των νέων στην Ελλάδα. Τις τρεις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ανεβάζει η Θεανώ, καθώς κάπου χάθηκαν στους διαδρόμους του Συνεδρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε να μην φτιάξει ποτέ το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, όμως θα το παλέψει τώρα με Τράπεζας Στέγης, που θα περιλαμβάνει χιλιάδες ακίνητα.

Να τα δώσουν στο κράτος

Η ιδέα είναι απλή, κι ευχαριστώ την Θεανώ που την ανάδειξε. «Οι ιδιώτες θα λάβουν ένα πακέτο κινήτρων, φορολογικά (απαλλαγή ΕΝΦΙΑ), ενεργειακή αναβάθμιση, 12 σίγουρα ενοίκια κάθε χρόνο, επιστροφή του ακινήτου στην κατάσταση που ήταν, ώστε να τα διαθέσουν στο κράτος το οποίο θα τα παρέχει σε τιμές χαμηλότερες από τις τρέχουσες της αγοράς, με κοινωνικά κριτήρια. Είδαμε ότι το πείραμα αυτό πέτυχε στη Βαρκελώνη αλλά και στη χώρα μας με το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ», επισημαίνει η κ. Φωτίου. Το βρίσκω πρωτότυπο, γι’ αυτό ενημερώνω.

Τέλος το Airbnb στην Κίνα

Εν τω μεταξύ καμία πολιτική δύναμη στην χώρα δεν σκέφτηκε ακόμα να δει τι έκαναν οι κινέζοι και κατάφεραν να διώξουν την Airbnb από την Κίνα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζομένους της στο Πεκίνο, ότι όλες οι καταχωρήσεις στην ηπειρωτική Κίνα – σπίτια και εμπειρίες – θα καταργηθούν το αργότερο αυτό το καλοκαίρι. Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην Κίνα το 2016, αλλά αντιμετώπισε ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες. Στις πολιτικές δυνάμεις συμπεριλαμβάνω και τον Δήμαρχο της Αθήνας Κωστή Μπακογιάννη ο οποίος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο για το Airbnb- η λειτουργία του οποίου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την έλλειψη στέγης στην πόλη.

Ποιος φοβάται τον Καραχάλιο;

Η έλλειψη πολιτικής στέγης στη ΝΔ οδήγησε τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίκο Καραχάλιο σε άλλους δρόμους. Τον παρακολουθώ από πάντα, και χαίρομαι που τον βρίσκω μεταξύ έντυπης και διαδικτυακής Αυγής. Στην δεύτερη διάβασα χθες την σοβαρή καταγγελία του για παρακολουθήσεις.

Ενώ στην πρώτη, προλαβαίνοντας τον Κίσινγκερ που τα είπε χθες στο Νταβός, ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Δημοκράτες», είχε δηλώσει ότι «αν στο Μαξίμου δεν έπασχαν από νεοουκρανικό σύνδρομο, θα είχαν διαπιστώσει ότι ο κ. Ζελένσκι, όπως και ο δικός μας πρωθυπουργός, παίζουν τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου», υπέρ των συμφερόντων των υπερδυνάμεων και εις βάρος των λαών τους». Η ελπίδα της Κουμουνδούρου για ένα, μπορεί και δύο, μπορεί και τρία κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, που θα της κόψουν δυνάμεις πεθαίνει τελευταία θα έλεγα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:55

Φυσικό αέριο: Πώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας ανάλογα με τον τύπο της κατοικίας

07:49

Τι θέλουν επιτέλους οι αγρότες και είναι συνέχεια στους δρόμους, αφού η κυβέρνηση λέει ότι ικανοποιεί τα αιτήματά τους;

07:47

Τραμπ: Έχω «υποχρέωση» να μηνύσω το BBC για την παραποίηση των δηλώσεών μου

07:44

Ποιες οδικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε Σκαραμαγκά/Σχιστό - «Ραντεβού» στις 17/12 για κατασκευαστές

07:41

Vodafone Ελλάδος: Πώς κινήθηκαν τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου

07:34

Συνάντηση Παπασταύρου - Επίτροπου Ενέργειας: Στο τραπέζι όλη η ενεργειακή ατζέντα - Ο GSI, το «ψαλίδι» στις τιμές ρεύματος και το ρωσικό αέριο

07:32

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ - Βενεζουέλας: Στα ύδατα ανοικτά της Λ. Αμερικής το αεροπλανοφόρο USS Ford

07:27

ΟΟΣΑ: «Αντίδοτο» στις δραματικές επιπτώσεις του δημογραφικού η παράταση του εργασιακού βίου και οι age-friendly jobs

07:25

Τουρκία: Νεκροί και οι 20 επιβαίνοντες στο C-130 που συνετρίβη στη Γεωργία

07:22

Lamda: Ξεκινά η δημόσια προσφορά του retail bond - Τα «μυστικά» της έκδοσης των 500 εκατ.

07:20

Πόθεν έσχες - τεκμήρια διαβίωσης: Πώς θα τα εξουδετερώσετε μέχρι τέλος του έτους

07:15

Τουρισμός: Δυνατό φίνις το 2025 και δυναμική εκκίνηση για το νέο έτος

07:09

Οι δύσκολες στιγμές του Κυριάκου στην Κομοτηνή - Βενιζέλος σε γραμμή Σαμαρά για πρώτο μνημόνιο και Κυριάκου για ελληνοτουρκικά

07:00

Στο «μικροσκόπιο» η αγορά ηλεκτρισμού - Η φούσκα του ΑΙ - Τι παίζει με τα ενημερωτικά

23:57

Σλοβακία: Από την 1η Ιανουαρίου απαγορεύεται το «πολύ γρήγορο περπάτημα»

23:45

Στην Αιθιοπία η COP32 το 2027 - «Άστεγη» μέχρι στιγμής η σύνοδος του 2026

23:32

Η BYD στοχεύει να πουλήσει έως και 1,6 εκατ. οχήματα στο εξωτερικό το 2026

23:22

ΕΛΤΑ: Οι εργαζόμενοι αναμένουν το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης για να καθορίσουν τη στάση τους

23:18

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων και στενός συνεργάτης του Νετανιάχου

23:14

Πιερρακάκης: Aπό το 2019 έγιναν όσες άμεσες ξένες επενδύσεις είχαν γίνει στα πρώτα 17 χρόνια του ευρώ

23:04

Wall Street: Ράλι και ρεκόρ για τον Dow Jones πριν την εκπνοή του shutdown

22:48

Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε υπαρκτή απειλή - Αναγκαιότητα η πλήρης μεταρρύθμιση των ΕΔ

22:32

Ρουμανία: Προς εθνικοποίηση η τοπική θυγατρική της Lukoil

22:21

Πετρέλαιο: Κέρδη πάνω από 1% καθώς οι κυρώσεις πλήττουν τις ρωσικές εξαγωγές

22:09

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 11/11/2025: Δείτε τα αποτελέσματα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:02

Παλαιστίνη: «Μεταρρυθμίσεις» και ταχεία διεξαγωγή εκλογών υποσχέθηκε ο Αμπάς

21:52

Quality & Reliability: Τρεις εξαγορές με χρηματοδότηση από ομολογιακό δάνειο 19,1 εκατ.

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 11/11/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:28

ΟΗΕ: Σειρά κρατών ζητούν από τη Λιβύη να κλείσει τα κέντρα κράτησης μεταναστών

21:15

Ιράν: Εξαρθρώθηκε «δίκτυο κατασκοπείας» των υπηρεσιών πληροφοριών ΗΠΑ, Ισραήλ