INSIDE OUT

Το οικονομικό επιτελείο του Νίκου - Ντόρα, προσοχή στην ηχομόνωση!

22-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ζω τον πιο wonderful time of the year. Φυσικά όχι για τα χριστιανικά Χριστούγεννα, αλλά δε με χαλάει κιόλας. Ειδικά φέτος που συνδυάζονται με επέλαση Όμικρον, η καλύτερή μου. Οι πελάτες αντί να τρέχουν από 'δω κι από 'κει, σκέφτονται, αγωνιούν, αναρωτιούνται για το μέλλον, κι εν τέλει καταλήγουν σ' εμένα. Είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου γιατί ξεκίνησε το χειμερινό ηλιοστάσιο. Οι μεγαλύτερες νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα. Ένα σωρό event. Τα γενέθλια του Απόλλωνα, του Διονύσου, του Δία. Που να πρωτοπάω δεν ξέρω. Κι εκεί που σκεφτόμουν το γκράντε του Δία, τσουπ πετιέται μπροστά μου περιστέρι με κάτι του Δια. Ένα σκέτο μπλε. Στη αρχή νόμισα πως μου κάνει μια απ' τις γνωστές κακόγουστες φάρσες του. Μετά, διάβασα τα ψιλά γράμματα και κατάλαβα πως πρόκειται για συνωνυμία.

Είναι η ριζική ανανέωση, της εταιρικής ταυτότητας και του ιστοτόπου, της ΔΙΑΣ Α.Ε. στο πλαίσιο του νέου, αναβαθμισμένου ρόλου της Εταιρείας ως κόμβου στον τομέα των ηλεκτρονικών διατραπεζικών πληρωμών στην Ελλάδα. Αυτό που πας στο ATM με κάρτα άλλης τράπεζας και μαθαίνεις τα, (κακά συνήθως), νέα του υπολοίπου σου. Αυτό.

Το επιτελείο του Νίκου

Το ΔΙΑΣ Α.Ε. λοιπόν , θα ζήσει μερικές μέρες δόξας μέχρι τέλος του μήνα, και από Γενάρη άντε πάλι στα γνωστά υπόλοιπα, μην σας κουράζω. Μένοντας στην οικονομία όμως, θέλω να σημειώσω για ιστορικούς λόγους τα ονόματα του οικονομικού επιτελείου γύρω από τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς κατά γενική ομολογία έκαναν καλή πρώτη εμφάνιση στην συζήτηση του Προϋπολογισμού. Είναι λοιπόν ο Θανάσης Κολλιόπουλος , ο Απόστολος Κρυωνίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Γιάννης Κουτσούκος. «Εμείς ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά για όλους» , όπως λέει χαμογελώντας στενός και σεμνός, συνεργάτης του Προέδρου.

Μετά τα Φώτα

Εν τω μεταξύ όλοι ασχολούνται με το ποιόν θα βάλει εκπρόσωπο Τύπου. Προτείνω χαλάρωση και καλές επιλογές για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων, και Πρωτοχρονιάς. Ο νέος εκπρόσωπος θα’ ρθει όταν φύγουν οι καλικάντζαροι, με το Άγιο Πνεύμα. Δηλαδή μετά τα Φώτα.

Τι είδε ο Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος μπορεί να είναι ένα αδιάφορο πρόσωπο στο ΚΙΝΑΛ, όμως η ανάλυσή του έχει πάντα ενδιαφέρον για τον στενό πυρήνα της Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζω ότι είναι το ιστορικό στέλεχος του Συν που ανέλαβε την ιδεολογική συγκρότηση των "53". Έγραψε λοιπόν (Εφ. Συν), ένα κείμενο για τα του ΚΙΝΑΛ, αλλά με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σταχυολογώ τα εξής για την εκλογική δεξαμενή: «Η ανάλυση του δείγματος όσων προσήλθαν στην κάλπη δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας στον Ν. Ανδρουλάκη, απουσίαζε χαρακτηριστικά η νεολαία, μόνο το 6,65% ήταν κάτω από τα 30. Σε σύγκριση μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ανθεκτικές σχέσεις εκπροσώπησης με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, τα πράγματα μάλλον γκρίζα είναι παρά πράσινα».

Και η μεσαία τάξη;

Ενώ για την εκπροσώπηση της μεσαίας τάξης έχει την εξής άποψη: « Από την άλλη, μπορεί να έχει προσδοκίες από εκείνα τα υψηλά μεσαία εισοδήματα που μετακόμισαν στη ΝΔ και οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν. Γραφικό θα είναι ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ να κονταροχτυπιούνται για το ποιος από τους δύο θα εκπροσωπήσει τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, τους κεντρώους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ που κατανάλωσε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο, σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων, διεκδικώντας ένα κοινωνικά άμορφο και πολιτικά απροσδιόριστο εκλογικό κοινό. Η πολιτική όμως πάντα θα μας εκπλήσσει».

Σάρωσε στην Χαλκιδική

Τα ποιοτικά του Νίκου δεν τα έχω μελετήσει ενδελεχώς, όμως το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά κι αυτά. Τα ποσοτικά όμως έχουν ενδιαφέρον. Μετά την Κρήτη λοιπόν, τα μεγαλύτερα ποσοστά ο Ανδρουλάκης τα πήρε στην Χαλκιδική. 56% στον α', και 84% στον β' γύρο. Γενικά στην Χαλκιδική είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή η εσωκομματική ψηφοφορία. Αυξήθηκε κατά 60% σε σύγκριση με το 2017. Όλως τυχαίως, βουλευτής στην Χαλκιδική είναι ο Απόστολος Πάνας, κολλητός του Νίκου από παλιά στο ΠΑΣΟΚ. Η καλή δουλειά, ενίοτε ανταμείβεται, να ξέρετε. Έτσι τυχαία το λέω.

Προσοχή στην ηχομόνωση

Έκανα μια βόλτα από Βουλή χθες νωρίς το πρωί. Διάφορα έργα στο κτίριο, κινητικότητα, έλεγχοι πιστοποιητικών παντού, τα γνωστά. Στο καφενείο επέστρεψε το θρυλικό κουλούρι με τυράκι κατόπιν της γενικής κατακραυγής. Στο εστιατόριο να προσέξουν λίγο το λάδι τους, γιατί βγαίνει κάπως βαρύ στα λαδερά. Στην Πρωθυπουργική γωνία εγκαταστάθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη που με ενθουσιασμό και χαμόγελο ανέλαβε liaison μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του επιτελικού. Βρίσκω την ιδέα υπέροχη και συνεισφέρω με πρακτικό tip: επειδή ο τοίχος του γραφείου δεν είναι κανονικός, κι απ' έξω κάθονται 4-5 συνεργάτες, ο χώρος δεν προσφέρεται για συζητήσεις σε βάθος. Κοινώς, Ντόρα δες την ηχομόνωση αν θες να σου ανοίξουν την καρδιά τους.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:32

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

23:30

Λιθουανία: Υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία

23:29

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

23:22

Wall Street: Ράλι Νasdaq άνω του 2% λόγω Big Tech

22:52

Δένδιας: Δεσμεύτηκαν 2 δισ. ευρώ για αντιαεροπορικό και anti-drone θόλο

22:46

Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

22:30

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

22:14

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες

18:31

Ευ. Μυτιληναίος: Όσο το δυνατόν πιο σύντομα το dual listing

18:30

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. το 2023 - Αύξηση πωλήσεων 15,4%