INSIDE OUT

Ο Λούκυ Λουκ, ο Ντάλτον και η κόμικ Βουλή - Ο Μπόρις και η Peppa

23-11-2021 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έξι και σήμερα, (για το debate του ΚΙΝΑΛ). Μετά από μένα, που δεν μ’ αγγίζει τίποτα, ο ευτυχέστερος είναι ο Δήμαρχος της Αθήνας. Ο Κώστας Μπακογιάννης, διανύοντας την τρίτη θητεία της ζωής του σε πόστο εκλεκτό, δεν δίστασε να βάλει την τελευταία μπάλα στο δέντρο της πλατείας Συντάγματος.

Ένα και κανένα. Λογικά μιλώντας, έχει μπροστά του άλλο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο να στολίσει καθώς οι εκλογές στους Δήμους και Περιφέρειες πάνε για Οκτώβριο του ’23, θα γίνουν μετά τις βουλευτικές. Έχοντας μπροστά του γεμάτα δυο χρόνια θητείας ακόμα, γιατί να μην έχει κέφι για μπάλες; Έχει καιρό να αγχωθεί. Εάν θα επιβεβαιώσει τον μύθο του ότι μεταπηδά από πόστο σε πόστο χωρίς να ζητήσει την ψήφο για δεύτερη θητεία, δηλαδή δεν τολμά να κριθεί, ή θα κλείσει δια παντός τα στόματα διεκδικώντας ξανά την ψήφο των Αθηναίων. Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ΣΥΡΙΖΑ (της απλής αναλογικής) στους Δήμους, με 43%+1 ψήφο, βγαίνει δήμαρχος με την πρώτη.

Ο Αλέξης

Μου άρεσε πολύ ο Δήμαρχος έτσι σκαρφαλωμένος στον γερανό να βάζει μπάλες στο δέντρο. Γενικά μ’ αρέσουν τα Χριστούγεννα, παρ’ ότι χριστιανική γιορτή γιατί όλα συμβαίνουν νύχτα και ξημερώματα. Χάζευα που λέτε τις μπάλες και φανταζόμουν τον Μπακογιάννη ν’ αλλάζει και καμιά καμένη λάμπα στα Σεπόλια, τώρα που βρήκε εύκαιρο γερανό, μέχρι που ήρθαν κάτι φωνές από Βουλή να μου ταράξουν την νιρβάνα. Γιατί φωνάζει πάλι ο Αλέξης;

Τον είπε Λούκυ Λουκ

«Ολιγοπώλιο, αισχροκέρδεια, ξεπούλημα δημόσιας υπηρεσίας και χειραγώγηση τιμών. Αυτή είναι η συνταγή. Και όλα αυτά, φυσικά ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπως ήδη ανέφερα, την οποία αποψιλώθηκαν και πάνω από είκοσι στελέχη με μετατάξεις το προηγούμενο διάστημα, μοιάζει σαν τον πιανίστα που παίζει πιάνο στο σαλούν. Γύρω γίνεται πανδαιμόνιο, αν έχετε δει αυτά τα ωραία κόμικς του Λούκυ Λουκ – πανδαιμόνιο γύρω!- και αυτοί παίζουν, πιάνο σαν να μη συμβαίνει τίποτα!».

Ο φίλος σας ο Σάντσεθ

Μια συνηθισμένη μέρα στο φαρ ουέστ. Ο Λούκυ, χαϊδεύει νωχελικά το περίστροφο. «Η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό, τον μήνα Οκτώβριο τουλάχιστον, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 4,1%. Η Ελλάδα είναι στο 2,8%. Χώρες όπως η Ισπανία στο 5,4%. Χώρες όπως η Ρουμανία είναι στο 6,5%». Σηκώνει το φρύδι και πυροβολεί. «Φίλος σας δεν είναι ο Σάντσεθ;».

Ο Τζο αντεπιτίθεται

Ο Τζο, ο πιο σκληρός κι αδίστακτος, (και πιο κοντός), απ’ τα αδέλφια, δεν μασάει. «Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals» λέει στο Λούκυ. «Deals στην εργασία για τον ΣΕΒ, deals στα εξοπλιστικά, deals για το ασφαλιστικό και το ταμείο που θα διαχειριστεί τις επικουρικές συντάξεις. Deals και εδώ στην ενέργεια, στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Deals με τους σχολάρχες για να μην μπορούν οι φοιτητές να μπουν στα δημόσια πανεπιστήμια. Deals και στην υγεία για τους κλινικάρχες! Είσαστε η κυβέρνηση των deals. Για να δούμε, λοιπόν, πόσο κοστίζει η πολιτική σας γι’ αυτούς τους ανθρώπους». Και του πετάει στα μούρα έναν λογαριασμό ρεύματος σε φούρνο της Καλλιθέας. Αλλά δεν αρκεί. Του βγάζει και φούρνο στο Αίγιο. Τον ένα μήνα ρεύμα 1.400 ευρώ, τον επόμενο μήνα, με σχεδόν ίδια κατανάλωση, 3.270 ευρώ.

Θα τα πει απ’ την Κοζάνη

Έλα Ντόλυ. Ο Λούκυ Λουκ, απαξιεί. Καλεί την Ντόλυ και αποχωρεί νωχελικά, αφήνοντας τον Τζο να βράζει στο ζουμί των 9,7 μονάδων διαφορά της Alco, και των ποιοτικών υπέρ του στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Όσο για τους φούρνους και το ρεύμα, θα του τα πει κι απ’ την Κοζάνη, που θ’ ανέβει για την απολιγνιτοποίηση.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο

Κι ενώ στην Αθήνα άλλη μια συνηθισμένη μέρα τελειώνει στην Βουλή, σε μια άλλη χώρα, ένας άλλος πρωθυπουργός έχανε την ομιλία του αλλά όχι και την ετοιμότητά του. «Ποιος θα πίστευε ότι ένα γουρούνι που μοιάζει με πιστολάκι για τα μαλλιά σαν του Πικάσο, ένα γουρούνι που απορρίφθηκε από το BBC, θα εξάγονταν τώρα σε 180 χώρες και θα αποκτούσε θεματικά πάρκα τόσο στην Αμερική όσο και στην Κίνα, καθώς και στο Νιου Φόρεστ;»

Εκστασιασμένος ο Μπόρις Τζόνσον για την Peppa Pig ενώπιων των Βρετανών Βιομηχάνων χθες βράδυ, προσπάθησε μέσα στην ατυχία του να πει ότι ένα γουρουνάκι, έγινε μια επιχείρηση που αξίζει …6 δισ. λίρες. «Το πραγματικό μάθημα για μένα που πήγα στο Peppa Pig World... ήταν η δύναμη της δημιουργικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου» τους είπε. Και είχε χίλια δίκια ο Μπόρις. Αν σκεφτείς ότι οι Εγγλέζοι έχουν καταφέρει να πουλάνε τουριστικά, ακόμα και τα περιστέρια στην Trafalgar! Δεν το συζητώ αν είχαν ελιές Αρχαίας Ολυμπίας τι θα είχαν πετύχει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:30

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Κλειδώνουν» πόροι για Μονάδες Αποβλήτων - Αναβαθμίζεται το project ανατολικής Θεσσαλονίκης

07:18

Στάσσης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ΔΕΗ - Η Ευρώπη πρέπει να ανεβάσει «στροφές»

07:10

Όλα στη... φόρα στις 30 Ιουνίου για τους μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν

07:08

Βιτρίνα, πιέσεις και ουσία - Το πρόβλημα στη γραμμή 4 του Μετρό - Δεν είδες τι έγινε στις τηλεπικοινωνίες;

23:58

Πανελλαδικές: Συνέχεια την Τρίτη στα ΓΕΛ με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

23:44

Politico: Το Πεντάγωνο σκοπεύει να ακυρώσει την αποστολή Tomahawk στη Γερμανία

23:35

Το Ιράν «βλέπει αμφισημίες που πρέπει να διευκρινιστούν» στο προσχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ

23:29

ONEX: Συμφωνία με Λιμένα Αμβέρσας-Μπριζ για ανάπτυξη λιμενικών και logistics υποδομών

23:15

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με «καύσιμα» από Μέση Ανατολή

23:10

THEON: Μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση

22:56

Νέα βέλη της Ryanair κατά της Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

22:52

Πετρέλαιο: Φρένο στο τριήμερο ανοδικό σερί με «βουτιά» 3%

22:44

ΑΙΓΙΣ: Η Πυροσβεστική παρέλαβε 10 νέους τράκτορες με επικαθήμενα ημιρυμουλκούμενα

22:36

Ανδρουλάκης: «Είναι αρκετά δώδεκα χρόνια πισωγυρίσματος»

22:22

Άνοδος 1% για τον χρυσό, ξανά πάνω από τα 4.500 δολάρια

22:10

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία

21:58

Επιστολή Ζελένσκι σε Πούτιν: Τον καλεί σε συνάντηση ζητώντας «κατάπαυση πυρός»

21:43

Σένγκεν, φύλαξη συνόρων και εσωτερική ασφάλεια στην ατζέντα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων

21:37

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απαγόρευση επισκέψεων της ΔΕΕΣ στις φυλακές

21:25

ΔΟΑΕ: Η έλλειψη πρόσβασης στις ιρανικές εγκαταστάσεις προκαλεί «ανησυχία»

21:16

Ειδική αστυνομική επιχείρηση στις Αχαρνές: 7 συλλήψεις για ρευματοκλοπές

21:10

Μεσόγειος: Δηλητηριώδες ψάρι που «καμουφλάρεται» στην άμμο απειλεί και την Ελλάδα

21:03

Πούτιν για Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς» - Στο τραπέζι η υπογραφή συμφωνίας με Ζελένσκι

20:57

Κυρανάκης προς δήμαρχο Καλαβρύτων: «Σταματήστε να κρύβεστε και υπογράψτε για να ανοίξει ξανά ο Οδοντωτός»

20:43

Σύμμαχος των ογκολογικών ασθενών το «stopKapnisma.gr» - Ποιο σύνδρομο απειλεί τους εφήβους

20:37

Metron Analysis: Σταθερά 2η η ΕΛΑΣ, ντέρμπι ΠΑΣΟΚ - Καρυστιανού για την τρίτη θέση

20:32

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο» και Γ.Ν. Καβάλας

20:18

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτσιτς: Στην ατζέντα η ενταξιακή πορεία της Σερβίας

20:03

AI, Τραμπ και γεωπολιτικό χάος: Γιατί οι αγορές αγνοούν τους κινδύνους

20:03

Βιομηχανία - Εφοδιαστική Αλυσίδα: Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο