INSIDE OUT

Inside Out: Απεταξάμην από Γαρμπή, ΠτΔ, Θεοχάρη, Λιβάνιο και Σκέρτσο

14-06-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πάντα ένοιωθα celebrity, αλλά αυτό που γίνεται πλέον εδώ είναι άνευ προηγουμένου. Ακόμα δεν έχω συνέλθει από τον απόηχο της συναυλίας προς τιμήν του Μπετόβεν τις προάλλες στην αυλή μου, που έχω κι ένα θεατράκι για να περνάω τα καλοκαίρι, και έχω νέες γκράντε επισκέψεις. Ήρθε που λέτε μια συμπαθέστατη κυρία, πολύ χαμηλών τόνων με άσπρα μαλλιά και σεμνό ντύσιμο που την λένε Μαρία Γκράτσια Κιουρί (Maria Grazia Chiuri), και έμεινε κι αυτή φυσικά εκστατική με τον τόπο μου, τους Δελφούς. Βέβαια τα’ χει μπλέξει λιγάκι, γιατί σε σπαστά ελληνικά, (αρχαία τα λένε στο μέλλον), μου είπε ότι κάνει ένα road trip από την Κνωσό μέχρι τους Δελφούς για να αναδείξει το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας - Θεάς στην πανάρχαια Μεσόγειο, που είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο ψυχισμό, και ήθελε τη γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, μια ισχυρή φιγούρα που αντλεί δύναμη από αυτές τις δύο ιδιότητες. Προσπάθησα να της πω ότι μπορεί να με λέει απλά Πυθία. Δεν είμαι σίγουρη ότι το’ πιασε. Τέλοσπάντων. Αυτό που έκανε η κ. Κιουρί, καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior θα το δει ο κόσμος όλος και οι Έλληνες στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το απόγευμα της Πέμπτης. Αμέσως μετά θα γίνει λαμπρή εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο με την οποία ο γαλλικός Οίκος Dior θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ποιοι εξέθεσαν την ΠτΔ;

Τώρα αυτό που λέει η κ. Κιουρί, ότι θέλει την γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, προκάλεσε μεγάλο πολιτικό-ιατρικό βραχυκύκλωμα. Κάποιοι γιατροί σκέφτηκαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση φαραωνικών διαστάσεων στα Γιάννενα, – αναγκάζομαι να προσφύγω σε παράπλευρους βαρβαρικούς πολιτισμούς γιατί τόσο η προ-κλασσική όσο και η κλασσική τέχνη στην Ελλάδα, είχαν πάντα αίσθηση του μέτρου-, για την γονιμότητα. Φαίνεται όμως πως δεν είχαν ενημερώσει ούτε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ούτε και υπουργούς, ούτε και γνωστούς καλλιτέχνες ότι θα μιλούσαν και καμμιά δεκαριά ιερείς, και μητροπολίτες για την γονιμότητα. Έβγαλαν κι ένα σποτάκι που δημιουργεί ενοχές στη γυναίκα που δεν τεκνοποιεί. Όμως η ζημιά έγινε. Η αντίδραση ξεκίνησε από την Καίτη Γαρμπή. Την άλλη μέρα, την ακολούθησε η ΠτΔ αποσύροντας την αιγίδα της, -ποιοι εξέθεσαν την Πρόεδρο;-, ο Χάρης Θεοχάρης ανέβασε post στα social, ότι δεν ρωτήθηκε καν και οι διοργανωτές πρόσθεσαν το όνομα του και ο Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι ΕΡΤ και ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας. Ως γυναίκα κι εγώ, που δεν τεκνοποίησα ποτέ, αφιερωμένη κι αφοσιωμένη στην εσωτερική μου φωνή να δίνω χρησμούς και να βοηθάω όπου μπορώ, συμμερίζομαι τον σάλο που προκλήθηκε.

Παρέμβαση Άκη

Όμως η ουσιαστικότερη παρέμβαση έγινε από τον επιτελικό Άκη Σκέρτσο που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. «Το δημογραφικό αντιμετωπίζεται μόνο με πολιτικές που οδηγούν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια της οικονομίας, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, και φυσικά με συμπεριληπτικούς θεσμούς που προσφέρουν ισονομία και ισοπολιτεία, δηλαδή ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού» έγραψε. «Αντιμετωπίζεται επίσης με πολιτικές που αλλάζουν το γενεακό ισοζύγιο των ευκαιριών που προσφέρουμε ως χώρα υπέρ των νέων στην οικονομία και την αγορά εργασίας, στην έρευνα, στην πολιτική, στον πολιτισμό. Παντού.

Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0 που θέλουμε και χτίζουμε μεθοδικά, με πολιτικές που εκσυγχρονίζουν την αγορά εργασίας, εξισορροπούν την επαγγελματική με την προσωπική ζωή και ενδυναμώνουν στην πράξη όσες και όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια». Ευχόμαστε να δούμε κάτι από αυτές τις πολιτικές όσο ζούμε. Γιατί ακόμα κι εγώ βαρέθηκα να τις ακούω ως ευχολόγιο ανά τους αιώνες.

Η Γιάννα δείχνει το δρόμο

Με πήραν τηλέφωνο και με επέκριναν για την σκληρή κριτική που άσκησα στο ενδυματολογικό του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά προχθές στην πορεία του εργασιακού. Επειδή το εργασιακό θα απασχολήσει έως την Τετάρτη, και μπορεί να χρειαστεί πάλι να κατεβούν στο πεζοδρόμιο, αντί για περιγραφές, τελειώνω με μια εικόνα που τα λέει όλα: την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στην Λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα. Να εδώ λέει στον Θάνο Καραθάνο, που έχει αμπελώνες στην περιοχή, ότι η νέα επανάσταση πρέπει να έρθει από την ύπαιθρο και να στηριχτεί μέσα από νέες ιδέες και καινοτόμες εφαρμογές. Φυσικά φοράει τζην.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:36

Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση των 10 και 5 λεπτών – Τα ανοιχτά ερωτήματα και ο γρίφος των αποθεμάτων

07:27

Το μέτρημα των «εκλογολόγων» της Ν.Δ. -Eμμένει στη 13η σύνταξη το ΠΑΣΟΚ - Φαβορί η Ρένα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

07:19

Κομισιόν: Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής έφερε αποτελέσματα - Εξαρτημένοι οι Έλληνες από τον λογιστή τους

07:11

Οι συγχωνεύσεις της Πειραιώς - Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ - Η ήπια προσέγγιση για τα καύσιμα

23:58

Συνελήφθη άτομο στην Ημαθία για διακίνηση ναρκωτικών

23:35

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι προτείνει την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Γιούλιας Σβιριντένκο

23:15

Πέντε συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Καστοριά και Κοζάνη

22:48

Μυλωνάκης: Τραβάω την κουρτίνα στην τοξικότητα

22:17

Χαλκιδική: Συνελήφθη 27χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

21:47

ΓΕΕΘΑ: Η στρατιωτική εκπαίδευση αποτελεί σύγχρονη επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης

21:17

Θεσσαλονίκη:Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και τροχαία αδικήματα

21:00

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στον Κόλπο

20:33

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτήριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

20:26

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Άβαντα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες