INSIDE OUT

Inside Out: Απεταξάμην από Γαρμπή, ΠτΔ, Θεοχάρη, Λιβάνιο και Σκέρτσο

14-06-2021 | 07:43
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Πάντα ένοιωθα celebrity, αλλά αυτό που γίνεται πλέον εδώ είναι άνευ προηγουμένου. Ακόμα δεν έχω συνέλθει από τον απόηχο της συναυλίας προς τιμήν του Μπετόβεν τις προάλλες στην αυλή μου, που έχω κι ένα θεατράκι για να περνάω τα καλοκαίρι, και έχω νέες γκράντε επισκέψεις. Ήρθε που λέτε μια συμπαθέστατη κυρία, πολύ χαμηλών τόνων με άσπρα μαλλιά και σεμνό ντύσιμο που την λένε Μαρία Γκράτσια Κιουρί (Maria Grazia Chiuri), και έμεινε κι αυτή φυσικά εκστατική με τον τόπο μου, τους Δελφούς. Βέβαια τα’ χει μπλέξει λιγάκι, γιατί σε σπαστά ελληνικά, (αρχαία τα λένε στο μέλλον), μου είπε ότι κάνει ένα road trip από την Κνωσό μέχρι τους Δελφούς για να αναδείξει το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας - Θεάς στην πανάρχαια Μεσόγειο, που είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο ψυχισμό, και ήθελε τη γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, μια ισχυρή φιγούρα που αντλεί δύναμη από αυτές τις δύο ιδιότητες. Προσπάθησα να της πω ότι μπορεί να με λέει απλά Πυθία. Δεν είμαι σίγουρη ότι το’ πιασε. Τέλοσπάντων. Αυτό που έκανε η κ. Κιουρί, καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior θα το δει ο κόσμος όλος και οι Έλληνες στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το απόγευμα της Πέμπτης. Αμέσως μετά θα γίνει λαμπρή εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο με την οποία ο γαλλικός Οίκος Dior θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ποιοι εξέθεσαν την ΠτΔ;

Τώρα αυτό που λέει η κ. Κιουρί, ότι θέλει την γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, προκάλεσε μεγάλο πολιτικό-ιατρικό βραχυκύκλωμα. Κάποιοι γιατροί σκέφτηκαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση φαραωνικών διαστάσεων στα Γιάννενα, – αναγκάζομαι να προσφύγω σε παράπλευρους βαρβαρικούς πολιτισμούς γιατί τόσο η προ-κλασσική όσο και η κλασσική τέχνη στην Ελλάδα, είχαν πάντα αίσθηση του μέτρου-, για την γονιμότητα. Φαίνεται όμως πως δεν είχαν ενημερώσει ούτε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ούτε και υπουργούς, ούτε και γνωστούς καλλιτέχνες ότι θα μιλούσαν και καμμιά δεκαριά ιερείς, και μητροπολίτες για την γονιμότητα. Έβγαλαν κι ένα σποτάκι που δημιουργεί ενοχές στη γυναίκα που δεν τεκνοποιεί. Όμως η ζημιά έγινε. Η αντίδραση ξεκίνησε από την Καίτη Γαρμπή. Την άλλη μέρα, την ακολούθησε η ΠτΔ αποσύροντας την αιγίδα της, -ποιοι εξέθεσαν την Πρόεδρο;-, ο Χάρης Θεοχάρης ανέβασε post στα social, ότι δεν ρωτήθηκε καν και οι διοργανωτές πρόσθεσαν το όνομα του και ο Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι ΕΡΤ και ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας. Ως γυναίκα κι εγώ, που δεν τεκνοποίησα ποτέ, αφιερωμένη κι αφοσιωμένη στην εσωτερική μου φωνή να δίνω χρησμούς και να βοηθάω όπου μπορώ, συμμερίζομαι τον σάλο που προκλήθηκε.

Παρέμβαση Άκη

Όμως η ουσιαστικότερη παρέμβαση έγινε από τον επιτελικό Άκη Σκέρτσο που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. «Το δημογραφικό αντιμετωπίζεται μόνο με πολιτικές που οδηγούν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια της οικονομίας, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, και φυσικά με συμπεριληπτικούς θεσμούς που προσφέρουν ισονομία και ισοπολιτεία, δηλαδή ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού» έγραψε. «Αντιμετωπίζεται επίσης με πολιτικές που αλλάζουν το γενεακό ισοζύγιο των ευκαιριών που προσφέρουμε ως χώρα υπέρ των νέων στην οικονομία και την αγορά εργασίας, στην έρευνα, στην πολιτική, στον πολιτισμό. Παντού.

Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0 που θέλουμε και χτίζουμε μεθοδικά, με πολιτικές που εκσυγχρονίζουν την αγορά εργασίας, εξισορροπούν την επαγγελματική με την προσωπική ζωή και ενδυναμώνουν στην πράξη όσες και όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια». Ευχόμαστε να δούμε κάτι από αυτές τις πολιτικές όσο ζούμε. Γιατί ακόμα κι εγώ βαρέθηκα να τις ακούω ως ευχολόγιο ανά τους αιώνες.

Η Γιάννα δείχνει το δρόμο

Με πήραν τηλέφωνο και με επέκριναν για την σκληρή κριτική που άσκησα στο ενδυματολογικό του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά προχθές στην πορεία του εργασιακού. Επειδή το εργασιακό θα απασχολήσει έως την Τετάρτη, και μπορεί να χρειαστεί πάλι να κατεβούν στο πεζοδρόμιο, αντί για περιγραφές, τελειώνω με μια εικόνα που τα λέει όλα: την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στην Λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα. Να εδώ λέει στον Θάνο Καραθάνο, που έχει αμπελώνες στην περιοχή, ότι η νέα επανάσταση πρέπει να έρθει από την ύπαιθρο και να στηριχτεί μέσα από νέες ιδέες και καινοτόμες εφαρμογές. Φυσικά φοράει τζην.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ο Λευκός Οίκος θέλει απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

23:46

Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

23:43

ΗΠΑ: Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

23:30

Για πρώτη φορά το «Σαρλ ντε Γκολ» υπό νατοϊκή διοίκηση - Μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία

23:29

Meta: Βουτιά 11% της μετοχής λόγω αδύναμου guidance

23:15

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις - Άλμα 12% για την Tesla

23:00

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν χάρη στα εμβόλια τα τελευταία 50 χρόνια

22:38

Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

22:27

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί

22:14

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

22:03

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς 1,5 δισ. ευρώ

21:53

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα - σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

21:42

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα

21:28

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

21:17

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΝ για κλιματική αλλαγή

21:05

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

20:53

Enterprise Greece: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φινλανδικών επιχειρήσεων η Ελλάδα

20:42

Reds: Ο Κ. Κόλλιας αναλαμβάνει και υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων

20:33

AEGEAN : Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

20:28

Τσακλόγλου: Το ΤΕΚΑ μακροπρόθεσμα θα γίνει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

20:15

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν - Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

20:10

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

20:00

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Φλώρο - Θα κρατηθεί ως την απολογία του

19:52

Άρειος Πάγος: Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ο Κασιδιάρης

19:45

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

19:31

Μητσοτάκης στο «ΑΙΓΙΣ»: Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι το καλοκαίρι

19:15

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; - Εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

18:57

CNL Capital: Αύξηση 62% στα έσοδα το 2023 - Στα 588.000 τα καθαρά κέρδη

18:45

Κεραμέως: Η Τεχνική Υποστήριξη της Κομισιόν πολύτιμος αρωγός στα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα της χώρας μας

18:33

Ξυλοδαρμός Γραμμένου: Τι οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Φλώρο